Što nam donosi Amazon Fire Phone?

0

Nakon Kindle tableta, Amazon izbacuje i svoj prvi mobilni uređaj

 

„Jedna od zanimljivih mogućnosti novog uređaja bit će Firefly, sustav koji pomoću kamere prepoznaje knjige, DVD-e, telefonske brojeve, CD-e, igre i slično, a preko mikrofona može prepoznati i pjesme“

 

Amazon nam je predstavio svoj prvi mobitel, koji će po svemu sudeći biti tiekako zanimljiv. Fire Phone tako ima ekran Gorilla Glass od 4,7 inča i HD-rezolucije, gumirani okvir s aluminijskim tipkama, četverojezgreni procesor od 2,2 GHz, grafičku karticu Adreno 330, 2 GB RAM-a, stražnju kameru od 13 megapiksela s lećama f/2.0 i optičkom stabilizacijom slike. Na internet se spaja Wi-Fi i 4G, a operativni sustav je na Androidu bazirani Fire.

Fire Phone ima sučelje Dynamic Perspective koje podešava 3D sliku na ekranu da se poklapa s pogledom korisnika. CEO Amazona Jeff Bezos je na konferenciji pokazao kako se ovaj sustav može koristiti tako da Empire State Building na karti izgleda kao da izlazi iz ekrana i pomiče se s micanjem korisnika.

Jedna od zanimljivih mogućnosti novog uređaja bit će Firefly, sustav koji pomoću kamere prepoznaje knjige, DVD-e, telefonske brojeve, CD-e, igre i slično, a preko mikrofona može prepoznati i pjesme. Svrha Fireflyja je, naravno, olakšati korisnicima da prepoznate predmete kupe na Amazonu.

 

http://www.youtube.com/watch?v=1tGBIod0sno

 

Izvor: vecernji.hr

About author

Kult portal

Vodeći se tvrdnjom da nas nitko ne može napraviti boljima nego mi sami, Kult je web magazin namijenjen muškarcima koji se trude i žele biti – bolji

No comments