Srećko Rundić – nova fotografska nada

0

Iako ima tek 18 godina, mladi Dubrovčanin je sve aktivniji i prepoznatljiviji na fotografskoj sceni

 

Ime Srećko Rundić se odjednom pojavilo na sceni. Kako ste doslovno preko noći postao poznati?

To što se moje ime odjednom pojavilo na sceni, i vrlo brzo pročulo za mene, mogu zahvaliti velikoj podršci svojih sugrađana, koji su zamijetili moj talent već na samom početku. Oduvijek me privlačila fotografija, no prije dvije godine svoje mjesto sam pronašao u modnoj fotografiji tokom spontanog fotografiranja prijatelja.

 

Čuli smo da se sad poznate manekenke natječu koga ćete slikavati? Tko vam je omiljeni model?

Istina, otkad se moje ime pojavilo na sceni imam puno više posla. Ne bih htio isticati imena omiljenih modela, jer svaki model i svako snimanje imaju svoju priču, koja je posebna i zanimljiva na svoj način.

 

Kako je došlo do suradnje s jednom od najseksipilnijih Hrvatica, aktualnom Miss Universe?

Zapravo sasvim slučajno. Na facebook stranici uočila je moj rad te me kontaktirala i izrazila želju za snimanjem. S obzirom da je Melita iza sebe imala broja odrađena snimanja, sa njom je bilo veoma jednostavno raditi i nastale fotografije su nas oboje oduševile te se naša suradnja nastavila.

 

Zašto volite baš modnu fotografiju?

Moda je ono što mi daje razrješene ruke i slobodan prostor da sve svoje ideje ostvarim te zatim predočim putem fotografije. Ljudsko tijelo doživljavam kao bijelo platno koje možemo obojati i transformirati putem odjeće na koji god način poželimo, te sam tim savšenim skladom oduševljen i inspiriran.

 

Koliko je teško biti mladi fotograf u svijetu u kojem vladaju već razvikana imena poput Lupina, Hoyke, Doleneca, Zirduma…?

Takvim se stvarima se uopće ne opterećujem. Stvaram sebi svoj put, kojeg se najčvršće  držim te smatram da ću tako najbrže doći do svoga cilja. Navedene fotografe ne smatram nikakvom preprekom, već iznimno cijenim i poštujem njihov rad, te smatram da se od njih može puno naučiti.

 

Većinsko mišljenje je da su bolje slike bez photoshopa, ali je li u današnje vrijeme uopće moguće raditi bez photoshopa?

Većina ljudi hvali moje vještine u Photoshopu, a kao što vidite i sami većina najpriznatijih svjetskih fotografa i časopisa koriste photoshop tako da je to sasvim relativno, o ukusima se ne raspravlja. Photoshop je puno više od alata za postizanje plastičnog izgleda modela, iako upravo takvom teži modna industrija i većina mladih djevojaka koje sam dosad imao priliku upoznati.

 

Kada je Kult kretao kao magazin, naša prva naslovnica Aide Šipčić u donjem rublju je za neke bilo previše. Danas, sedam godina kasnije, golotinja je nešto sasvim normalno. Koliko su se djevojke na slikavanju spremne razgolititi?

Svaka djevojka ima svoje ideje u kojem bi smjeru snimanje trebalo ići i koliko želi pokazati .  Prije pedesetak godina žene nisu nosile ovako provokativnu odjeću, nisu imale ovakve bikinije… Danas je izreka ,,manje je više” ponekad pogrešno interpretirana, ali u ovom je poslu bitno imati mjeru i viziju što želiš izraziti.

 

Kako uspjevate opustiti djevojke na snimanjima?

Većina djevojaka s kojima sam surađivao imale su prijašnjeg iskustva s poziranjem pa je sve to teklo glatko, a ostatak cura koje su prvi put pozirale pred objektivom su također bile veoma opuštene, vjerovatno zbog mojih godina, koje mi što se toga tiče idu u prilog.

 

Koji su vaši planovi? Gdje se vidite za 10 godina?

Cilj mi je ostati dosljedan sebi i ugrabiti svaku priliku za učenje. Vidim se kako radim ono što volim negdje gdje je moj rad cijenjen i prihvaćen te da sam kao umjetnik ostvaren u potpunosti.

About author

Kult portal

Vodeći se tvrdnjom da nas nitko ne može napraviti boljima nego mi sami, Kult je web magazin namijenjen muškarcima koji se trude i žele biti – bolji

No comments

Moje prvo svingersko iskustvo

Čitateljica Cosmopolitana je podjelila svoje prvo iskustvo u „svinganju“   Anu i Marka dugo smo poznavali i bili smo jako dobri prijatelji. Iako smo bili ...