Spider-man: 5 stvari koje biste trebali znati

0

Prvi dio nove trilogije Spider-mana je počeo svoj pohod na kina a mi vam donosimo pet stvari koje morate znati o ovom superheroju

 

1. SPIDER-MAN JE BIO TV ZVIJEZDA

Kao i obično kod strip adaptacija, filmska trilogija je promjenila puno toga u odnosu na strip. Kada je prvi put dobio svoje moći Peter Parker ih je odlučio testirati na turniru u wrestlingu. Nakon što je bacajući mrežu pobjedio velikog prvaka Crusher Hogana TV agent Max mu je ponudio da od njega napravi zvijezdu. Parker je napravio bolji kostim, prozvao se Spider-man te je u kasno noćnom showu zabavljao ljude penjući se uz zgrade, dižući automobile i bacajući mreže. Njegova TV karijera bi potrajala da jedne večeri, izlazeći iz studia, nije pustio pljačkaša da protrči kraj njega. Taj isti pljačkaš mu je par dana kasnije ubio strica.

 

2. SPIDER-MAN JE POKUŠAVAO BITI TIMSKI IGRAČ

Mnogo godina Spidey je bio solo igrač. Ponekada bi udružio snage sa Thorom, Daredevilom ili Captain Americom, ali nikada nije bio članom nekog tima. Odbio je ponudu da bude dio X-Mena te je odbijen od strane Fantastic Foura. Pokušao je i s Avengersima ali je prvo odbijen, a kasnije je on odlučio da ne želi biti njihov dio.

U posljednje vrijeme sve se to promjenilo. Osim što redovno patrolira New Yorkom, posljednjih par godina je ipak dio Avengersa, kao i Future Foundationa, grupe koju su osnovali članovi Fantastic Foura.

 

3. SPIDER-MAN JE BIO OŽENJEN

Kasnih 80-tih godina prošlog stoljeća u Marvelu su odlučili da je vrijeme da se Peter Parker oženi, naravno za Mary Jane Watson. Međutim, za razliku od filma Mary Jane nije bila Peterova prva velika ljubav (to je mjesto pripalo djevojci imena Gwen Stacy), a upoznali su se na fakultetu. Kasnije će se čak ispostaviti da je Mary Jane slučajno saznala da je Peter Spider-Man i prije nego su se upoznali.

Njihov brak je potrajao neko vrijeme ali se raspao jer Mary Jane nije mogla više podnjeti život sa superjunakom. Danas je Spidey u vezi s Carlie Cooper, forenzičarkom NYPD-a.

 

4. SPIDER-MANOVI RODITELJI SU BILI ŠPIJUNI

Kada je imao šest godina Peterovi roditelji Richard i Mary Parker su poginuli u zrkoplovnoj nesreći, te su ga od tada odgajali stric Ben i njegova supruga May. Mađutim, malo tko zna da su Peterovi roditelji bili špijuni za CIA-u.

Tek na fakultetu Peter je doznao više detalja o zrakoplovnoj nesreći, najvažnije od svega da je policija na mjestu nesreće pronašla dokaze da se Parkerovi prodavali državne tajne nepoznatoj trećoj stani. Peter se nije mogao s tim pomiriti pa je pošao u Europu istražiti slučaj. Ispalo je da su Richard i Mary bili dvostruki špijuni koji su radili za CIA-u i koji su se samo pretvarali da prodavaju državne tajne kako bi razotkrili Red Skulla. Kada je Red Skull saznao da mu pokušavaju smjestiti, srušio je zrakoplov znajući da će sadržaj aktovke sumnju baciti na Parkere.

Inače, Parkerovi su, dok su bili dio CIA-e radili za Nicka Furyja, istog onog kojeg smo gledali u Osvetnicima.

 

5. SPIDEYEVA MREŽA JE UMJETNA

Zaboravite sve što vam je Sam Raimi ispričao u svojoj trilogiji, posebno dio u kojem Peter otkriva da može bacati mrežu. Parker je u stvati vrhunski znanstvenik koji je osmislio način kako napraviti uređaj koji će montirati na zglobove i koji će moći izbacivati mrežu. Mreža se izbacuje okidačem koji se nalazi na dlanu a količina mreže je, naravno, ograničena. Osim toga, Spider-Man može izbacivati tri vrste mreže, tanku za skakanje, široku za hvatanje protivnika te posebnu koja može poprimiti različit oblike poput npr. krila.

About author

Kult portal

Vodeći se tvrdnjom da nas nitko ne može napraviti boljima nego mi sami, Kult je web magazin namijenjen muškarcima koji se trude i žele biti – bolji

No comments