Skynet: 5 stvari koje biste trebali znati

0

Slike sa snimanja novog Terminatora nagnale su nas da naučimo više o glavnom problemu – Skynetu!

 

1. SKYNET JE NAPRAVLJEN KAKO BI SPASIO LJUDSKE ŽIVOTE

Skynet je danas poznat kao umjetna inteligencija kojoj je cilj bio uništiti čovječanstvo, ali namjera je bila suprotna –čuvanje ljudskih života. Cyberdyne Systems je počeo kao softwareovska kuća u Californiji, ali nakon što je Sarah Connor uništila T-800 u jednoj od hidrauličnih presa, Cyberdyne je odlučio rekonstruirati tehnologiju korištenu u Terminatoru. U nastavku Terminatora, Cyberdyne je uništen prije nego je uspio kreirati Skynet, ali je situacija samo odgođena jer je vojska preuzlea nadzor na Cyberdyneom te je proizvela Skynet s ciljem upravljanja nad bespilotnim letjelicama i ostalim oružjem kako bi se smanjila mogućnost greške. Ipak, Skynet je stvorio svoju svijest i strah kako bi mogao biti ugašen, pa pokreće nuklearni napad na Rusiju, znajući da će Rusi uzvratiti, a sve sa ciljem brisanja dijela čovječanstva.

 

2. SKYNET NE PRIHVAĆA NOVIKOV PRINCIP

Jedna od najvećih misterija, kada su u pitanju putovanja kroz vrijeme, jest što bi bilo sa sadašnjosti ako bi nekako utjecali na događaj u prošlosti. Sjetite se npr. Povratka u budućnost i kako se Marty brisao jer je postojala mogućnost da njegova majka i otac ne završe zajedno, pa samim time Marty nikada ne bi ni bio rođen. kada govorimo o terminator serijalu i Skynetu cijela premisa se vodi oko toga da su Terminatori poslati u prošlost kako bi eliminirali John Connora, tako da on kao vođa pokreta otpora u budućnosti jednostavno ne bi postojao. Međutim, prema Dr. Igoru Novikovu, koji je svoju tezu o putovanjima kroz vrijeme, iznio upravo u vrijeme kada se prvi Terminator pojavio u kinima, tako nešto uopće ne bi bilo moguće. Prema Novikovom principu stvaranje vremenskog paradoksa je nemoguće, pa koliko god se Skynet trudio, T-800 nikako ne bi mogao ubiti Johna Connora.

 

3. ROBOCOP JE PREDAK TERMINATORA

Stripovski genijalac Frank Miller je 1992. godine napisao strip u četiri nastavka RoboCop versus Terminator. Koristeći dijelove univerzuma Terminatora i RoboCopa, Miller je osmislio priču po kojoj su tehnologije korištene na RoboCopu kasnije unaprijeđene i korištene na razvoju Skyneta. kako bi osigurao svoje postojanje Skynet šalje tri terminatora u prošlost kako bi čuvali svog „pretka“, ali RoboCop otkriva što budućnost donosi te se udruži s ljudima u borni protiv terminatora iz budućnosti. Prema ovoj kratkoj seriji stripova napravljena je godinu dana kasnije i igrica.

 

4. SKYNET JE NAPRAVIO I HIBRID VANZEMALJCA I TERMINATORA

Saznali smo što nam je Skynet pripremio u relativno bližoj budućnosti, ali što je s onom daljnjom (naravo uz pretpostavku da Skynet ne bude uništen)? Odgovor na to je dao Dark Horse Comics koji je izbacio seriju od četiri dijela pod nazivom Aliens versus Predator versus The Terminator, a čija se radnja događa u dalekoj budućnosti. Skynet je tako napravio još naprednije terminatore pod nazivom Crypto Terminatori koji su u biti hibrid tehnologije terminatora i DNK aliena. Kako bi im se suprostavili, Annalee Call, odnosno osmi klon Ripley, se udružuje s predatorima u borbi do istrebljenja.

 

5. I SUPERMAN SE BORIO PROTIV SKYNETA

Još jedan strip od četiri nastavka, Superman vs. The Terminator: Death to the Future, nam je suprostavio zanimljive junake. U ovom stripu Superman upoznaje sadašnjeg Johna Connora koji mu otkriva kakva nas budućnost čeka. Kako bi dao svoj doprinos borbi, Superman uz pomoć vremenskog portala putuje u 2032. godinu kako bi se zajedno s budućim John Connorom borio protiv Skyneta i terminatora. I glavni Supermanov neprijatelj, Lex Luthor, se pojavljuje u stripu i to kao jedan od glavnih investitora u Skynet. Luthorov cilj je bio postati šef Skyneta jednog dana kada bude aktiviran.

About author

Kult portal

Vodeći se tvrdnjom da nas nitko ne može napraviti boljima nego mi sami, Kult je web magazin namijenjen muškarcima koji se trude i žele biti – bolji

No comments

Najbolje izjave Ave Karabatić

Život ne bi bio niti blizu zabavan da nema izjava popularne starlete koje nas nasmiju do suza.  Pozdravljam roditelje, a posebno mamu i tatu. Izgubila ...