Recenzija serije: Sinovi anarhije

0

Jedna od rijetkih pravih muških serija donosi nam život kakav smo uvijek željeli imati ali nismo imali hrabrosti – život bikera

 

INFO

Uloge: Charlie Hunnam, Katey Sagal, Mark Boone Junior, Kim Coates, Tommy Flanagan, Maggie Siff, Ron Perlman, Theo Rossi, William Lucking …       

Godina premijere: 2008

Broj sezona: 5

KULT FAKTOR: 9,7

Kada su serije namjenene, prije svega, muškarcima u pitanju primat definitivno drži TV program FX. Producenti TV postaje u vlasništvu Foxa očigledno imaju nos za prave, muške, serije, jer su zaslužni za serije poput Na rubu zakona, Reži me, Vatreni dečki i pogotovo Sinove anarhije. Serije iz FX produkcije osvajale su relanim prikazom života, koji uključuje nasilje, sex, drogu i alkohol i iako možda nisu ostvarivale gledanost kao neka razvikanija imena, vjerojatno upravo zbog svoje namjene usko specijaliziranom tržištu, imaju kultni status među obožavateljima. Sinovi anarhije su bili pun pogodak od samog početka, postavši najuspješniji FX-ov proizvod svih vremena. Iako je premierna epizoda prikazana u noći kada je Sarah Palin, u jeku predsjedničke borbe, držala govor Sinovi anarhije su bili najgledaniji program među muškarcima skupine 18-40 godina.

Radnja Sinova anarhije prati istoimeni moto klub iz izmišljenog grada Charminga u Sjevernoj Californiji. Klub preživljava zahvaljujući ilegalnim poslovima, prije svega trgovinom oružjem a kasnije i drogom, zbog čega redovno upadaju u probleme ne samo sa zakonom nego i suparničkim bandama.

 

GLEDLJIVOST: 9,5

Najveći problem sa Sinovima anarhije je taj što do iduće epizode treba čekati punih sedam dana, a svi fanovi serije znaju koliko je to dugo razdoblje. Baš kao što je i život bikera dinamičan i prepun akcije, tako je i serija prepuna akcije, ali i intriga. U 50-tak minuta koliko traje pojedina epizoda izdogađat će se toliko toga uz, naravno, završetak svake epizode koji će vas natjerati da ćete prije ostati bez ljepše polovice nego propustiti iduću epizodu!

Ljepota Sinova anarhije nije samo u non stop akciji nego i realnom presliku života bikera bez uljepšavanja. Glavni lik Jax Teller je lik za kojeg ćete navijati, ali i lik koji će razbiti glavu nekome ako je potrebno, pa čak i ubiti bez iti malo razmišljanja! Ideali, ovdje jednostavno ne postoje.

Samom imageu serije pridonose i osebujni badass likovi i glumačka ekipa koja se savršeno uklopila. Katey Sagal, poznatija kao Peggy iz Bračnih voda, izgleda neprepoznatljivo kao bitchy prva žena SAMCRO-a Gemma Teller. Ružni i opaki Ron Perlman je pun pogodak kao Clay Morrow, vođa skupine koji uvijek mislim na svoje interese. Da ne spominjemo jednog od najvećih badass hollywoodskih likova Danny Treja.

 

MUŠKOST: 9,5

Čim su bikeri u pitanju nema muškarca koji seriju neće htjeti pogledati. Život na dva kotača, nošenje obilježja, ilegalni poslovi s oružjem, krvavi obračuni s protivničkim bandama i spavanje s curama kojima ne znaš niti ime je, htjeli mi to priznati ili ne, nešto što svaki muškarac potajice želi. Kako nemamo hrabrosti ostaje nam samo uživati u serijama poput Sinova anarhije.

Serija je toliko macho nabrijana da se čak i glavnom junaku Jaxu Telleru, bez problema, oprašta povezanost s majkom. Njegova druga, opasnija i ozbiljnija strana ne dopušta vam da ga niti na sekeundu pomislite da je – mlakonja.

A kao što smo gore i napisali, uz likove poput Danny Treja, Rona Perlmana i fiktivne likove iz serije poput Tiga, Chibsa ili Opiea, te non stop nasilje, serija i ne može biti nego nabijena testosteronom!

About author

Kult portal

Vodeći se tvrdnjom da nas nitko ne može napraviti boljima nego mi sami, Kult je web magazin namijenjen muškarcima koji se trude i žele biti – bolji

No comments

Doutzen Kroes

Atraktivna Nizozemka odlučila je reći ne svima koji na pisti traže izgladnjivanje i mršavost     Doutzen Kroes je Victoria’s Secret model koji je plaćen ...