Simpsoni: Sve što niste znali

0

Večeras na HTV2 počinje prikazivanje 19. epizode Simpsona a mi vam donosimo stvari koje sigurno niste znali!

 

Simpsoni su počeli žiovt kao 30-sekundni crtići u sklopu Tracey Ullman Showa 1987. godine. Danas su najduže emitirani show u prime time vremenu u SAD-u.

 

U SAD-u postoji 121 grad/mjesto imena Springfield. Matt Groening je izabrao to ime upravo zbog toga što je dobro poznato u SAD-u.

 

Svi članovi Simpsona su dobili ime prema članovima obitelji Matta Groeninga osim Barta čije ime je anagram riječi brat (derište).

 

Predsjednik Bush stariji je optužio Simpsone za loše stanje u američkom društvu izjavom „Budite manje kao Simpsoni a više kao Waltoni“, i sve to nakon što je tadašnja prva dama Barbara rekla da su Simpsoni nešto najgluplje što je ikada vidjela.

 

Na početku svake epizode, kada Maggie greškom bude „očitana“ na kasi se pokaže cijena 847.63$. Toliko u SAD-u godišnje košta uzdržavanje djeteta.

 

Proizvodnja svake epizode traje šest mjeseci i košta 1.5 milijuna $. Istovremeno se radi na minimalno sedam epizoda. Na „proizvodnji Simpsona radi 100 animatora u Los Angelesu i još 120 u Južnoj Koreji.

 

Legendarna scena sa kaučom služi animatorima za produžavanje showa, obično traje oko pet sekundi a najduža je trajala čak 46.

 

Pivovara u Adelaidu je sredinom 90-tih krenula sa proizvodnjom Duff piva: piva koje je izabrao Homer. Fox ih je tužio i uspješno im 1996. godine zabranio rad.

 

Simpsoni drže rekord u Guinnessovoj knjizi rekorda kao show sa najviše celebrity gostovanja. Dustin Hoffman, Michael Jackson, Magic Johnson, Aerosmith, U2, Elizabeth Taylor… samo su neka od preko 600 imena koja su gostovala u showu.

 

Čak i Simpsoni imaju svoje mail adrese. Lisin mail je smartgirl63_\@yahoo.com a Homerov chunkylover53@aol.com.

 

Broj Moeovog bara je 764-84377. Kada se taj broj speluje dobije se – Smithers.

 

Na arapskom tržištu Homer umjesto pive pije mineralnu vodu a hrani se goveđom kobasicom umjesto hot doga.

About author

Kult portal

Vodeći se tvrdnjom da nas nitko ne može napraviti boljima nego mi sami, Kult je web magazin namijenjen muškarcima koji se trude i žele biti – bolji

No comments

Kwid – Renaultov SUV koncept

Renaultov najzanimljiviji i najmoćniji koncept koji smo ikada vidjeli   „Bespilotna letjelica se lansira s krova SUV-a, te se koristi za izviđanje gužvi, pregledavanje terena ...