Šesta generacija Camara za njegov 50. rođendan

0

Camaro šeste generacije će se na cestama naći idućeg proljeća

 

Daleke 1966. godine Chevrolet je, kao odgovor na Fordov Mustang, izbacio Camaro – automobil koji je postati jedan od najlegendarnijih američkih proizvoda. Pola stoljeća kasnije, cestama će voziti njegov daleki potomak – šesta generacija Camara, automobil koji je nedavno predstavljen na BelleIsle, stazi koja je napravljena kako bi bila domaćin V.N. Detroita.

Novi Camaro, kojim se slavi 50 godina originalnog modela, izgleda, malo je reći spektakularno. Savršeni spoj retro i futurističkog izgleda osvaja na prvu, a za peglanje dizajna u zračnom tunelu je provedeno čak 350 sati. Futuristički izgled je i u unutrašnjosti koja nudi i mnoge tehničke igračke koje će oduševiti nove vlasnike.

Ono što je najvažnije jest da će Camaro dolaziti s tri različita motora. Najslabiji među njima je 2,0 litreni V4 s 275 koji će ujedno omogućiti najmanju potrošnju u povijesti Camara – samo 9,4 litre. Oni malo avanturističkiji će vjerojatno izabrati 3,6 litreni V6 s 335 KS, dok će se oni najhrabriji ipak okrenuti izvrdbi s 6,2 litrenim V8 motorom koji će nuditi 455 KS.  Svi Camari će dolaziti sa 6-stupanjskim ručnim ili 8-stupanjskim automatskim mjenjačem. Cijena modela, kao i podaci o performansama još nisu poznati.

 

Camaro6c

Camaro6b

Camaro6d

About author

Kult portal

Vodeći se tvrdnjom da nas nitko ne može napraviti boljima nego mi sami, Kult je web magazin namijenjen muškarcima koji se trude i žele biti – bolji

No comments