Savjeti za bržu izgradnju mišića

0

Trenirate ali niste zadovoljni napretkom? Donosimo šest savjeta koji bi mogli pomoći…

 

„Problem kod velikog broja muškaraca je što, kada doznaju za neki novi zanimljiv program treninga, požele isprobati nešto novo“

 

STISNITE DO MAKSIMUMA

Većina nas seriju završi kad se ruke počnu tresti, ili možda još i prije – na prvi znak umora. Umjesto toga, pokušajte u svakoj seriji napraviti maksimalan broj ponavljanja, zaustavaljujući se tek kada osjetite da iduće ponavljanje nećete moći izvesti do kraja.

 

OJAČAJTE CIJELO TIJELO

Mišićne grupe su povezane, i potpuni napredak jednog mišića se ne može ostvariti ako se ne osnaže i povezane grupe. Stoga, trenirajte cijelo tijelo, sve grupe mišića kako bi svaku mišićnu grupu učinili što je moguće jačom.

 

IZVODITE I ZAHTJEVNE VJEŽBE

Svi mi imamo vježbe koje više ili manje volimo izvoditi, ali važno je shvatiti da (ukoliko želimo stvarni napredak) morati izvoditi vježbe koje najbolje djeluju na mišićne grupe, bez obzira sviđale nam se ili ne. Bench, čučnjevi, mrtvo dizanje, propadanja… su najbolje vježbe ukoliko želite napredak.

 

NE PROPUŠTAJTE TRENINGE

Ukoliko ste odredili jedan program treninga, trebate ga se i pridržavati. Ne smijete si dopuštati veliki broj propuštenih treninga jer na taj način smanjujete napredak. Ukoliko ne možete stizati npr. na pet treninga tjedno, pronađite drugi program koji zahtjeva manji broj treninga.

 

NE MJENJAJTE PROGRAM TRENINGA

Problem kod velikog broja muškaraca je što, kada doznaju za neki novi zanimljiv program treninga, požele isprobati nešto novo. Pogreška! Jednom, kada pronađete plan treninga koji vam odgovara držite ga se i napredak sigurno neće izostati.

 

POVEĆAJTE BROJ KALORIJA

Nakon što prve godine treninga postignemo fantastičan napredak, već iduće godine rezultat je uglavnom u pola slabiji. Dakle, osnovni problem bi trebao ležati u potrebi za mijenjanjem načina ishrane. Znači, kako raste mišićna masa, tako raste i broj kalorija potreban za održavanje većih mišića. Ipak, ne treba pretjerivati jer nije problem doći do neželjenih masnih naslaga koje sigurno nisu ono što želimo.

About author

Kult portal

Vodeći se tvrdnjom da nas nitko ne može napraviti boljima nego mi sami, Kult je web magazin namijenjen muškarcima koji se trude i žele biti – bolji

No comments

Top 5: Finala Lige prvaka

Kao uvod u večerašnje finale donosimo vam pet najboljih finalnih utakmica   „Dok su igrači Manchestera podizali trofej, Bayernovi su još u šoku ležali na ...