Recenzija serije: Skandal

0

Serija prepuna preokreta i napete radnje, koju jednostavno morate gledati!

 

 

INFO

Uloge: Kerry Washington, Columbus Short, Tony Goldwyn, Darby Stanchfield,         Katie Lowes, Guillermo Díaz, Jeff Perry, Joshua Malina

Godina premijere: 2012

Broj sezona: 2

 

KULT FAKTOR: 8,8

Ono što je J.J. Abrams među muškarcima, kada su TV serije u pitanju, među ženama je Shonda Rimes. Njezini počeci su vezani za, među ženama popularne doktorske serije, Uvod u anatomiju i Privatnu praksu, međutim u sam vrh spisateljica pogurala ju je fantatična serija Skandal! Rhimes je sa Skandalom krenula tiho i polagano, međutim serija je vrlo brzo privukla veliki broj fanova te je danas (druga sezona je pri kraju prikazvanja) među najcjenjenijim i najobožavanijim serijama. Napeta radnja prepunu zapleta i nevjerojatnih obrata te izvrsna glumačka ekipa razlozi su zbog kojih svaki tjedan s nestrpljenjem iščekujemo novu epizodu.

Glasnogovornica Bijele kuće Olivia Pope (Kerry Washington) zbog ljubavne veze s predsjednikom SAD-a Fitzgeraldom Grantom (Tony Goldwyn) napušta najpopularniju kuću u SAD-u te pokreće svoju agenciju za „rješavanje problema“. Klijenti Olivije su bogataši koji imaju tajne i koji upadaju u probleme, a Olivia ih sa svojim timom rješava. Međutim, iako je napustila Bijelu kuću Olivia otkriva da je stari grijesi i dalje prate, te da skrivene igre polako izlaze na vidjelo otkrivajući da su korjeni još dublje nego se mislilo.

 

GLEDLJIVOST: 9,1

Za razliku od dosadnog Zapadnog krila, Skandal donosi puno zanimljiviju priču prepunu prljavštine i zakulisnih igara, pokazujući Bijelu kuću i politiku upravo onakvom kakvom jest – prljavom. Ljepota ove serije je upravo u tome. Dok u gotovo svim (da ne rečemo svim) serijama postoje pozitivci, koji su oličenje dobra, i negativci, u Skandalu doslovno niti jedan lik nije bez mrlje, uključujući i čovjeka kojeg Amerikanci uvijek vide kao oličenje dobrote – predsjednika. Naravno, naći ćete likove koji su ipak na strani dobra, i za koje ćete navijati, ali baš svi likovi nose svoj križ i radili su (ili rade) djela na koja nisu ponosni. Cilj opravdava sredstvo, uzrečica je kojom se vode svi likovi ove odlične serije.

Drugi veliki adut ove serije je inteligentna radnja prepuna zapleta i preokreta. U niti jednom trenutku nećete moći prognozirati u kojem će pravcu krenuti radnja, jer taman kad pomislite da je neki lik krivac za nešto i da treba biti kažnjen, otkrit će se da mu je smjestio netko drugi. Impresivna je količina zapleta u samo dvije sezone, zapleta koji drže vodu i koji vas neće zbuniti. Ipak, nadamo se da autori neće previše razdužiti seriju pa da moramo svjedočiti ponavljanju zapleta.

I konačno, zadnji jaki adut Skandala je izvrsna Kerry Washington u ulozi Olivie Pope. Na prvu vam nije poznata, ali sjetiti ćete je se iz Odbjeglog Djanga, u kojem je glumila Djangovu ženu koju on kreće osloboditi. Washington još nije poznata, ali nakon ove serije bi joj se puno vrata moglo otvoriti. Obavezno moramo istaknuti jednog od omiljenih creepy antiheroj likova Hucka (Guillerma Diaza) te uvijek uglađenog Harrisona (Columbus Short) kojega će obožavati vaša bolja polovica.

 

MUŠKOST: 8,2

Ova serija nije 24 ili Alias, glavna uloga joj je ženska osoba, ali to nikako ne znači da Skandal ne može dobiti visoku ocjenu za muškost! Olivia Pope možda na prvu izgleda krhko, ali je žena zmaj koju nitko ne može zastrašiti i koja će vrlo uspješno dotući svakoga tko joj stane na put.

Također, Skandal možda nema akcijskih scena kao maloprije spomenute dvije serije, ali zato smo se tijekom dvije sezone nagledali svega – od špijunaže, atentata, mučenja, iznuda, ubojstava, afera… Prva sezona je možda malo mirnija, jer se većinom dotiče afere Olivie Pope i predsjednika, ali zato druga sezona udara svom parom i otkrit ćete sav mračni svijet politike i sredstava za ostvarenje ciljeva.

Ovu seriju bi čak mogli uposrediti s 24. I jedna i druga nam serija otkriva da se nikome ne može vjerovati, da dobi ispadaju zli, i da su zavjere prisutne svugdje. Obje serije imaju neustrašive junake, ali dok Jack Bauer sve rješava pištoljem, Olivia to rješava svojim jezikom i pameću.

 

About author

Kult portal

Vodeći se tvrdnjom da nas nitko ne može napraviti boljima nego mi sami, Kult je web magazin namijenjen muškarcima koji se trude i žele biti – bolji

No comments