Recenzija serije: Arrow

0

Umjesto da bace novac u film koji bi malo tko pogledao, producenti su odlučili napraviti seriju koja se pokazala uspješnom

 

 

INFO

Uloge: Stephen Amell,  Katie Cassidy,  Colin Donnell, David Ramsey, Willa Holland, Susanna Thompson, Paul Blackthorne, Colin Salmon

Godina premijere: 2012

Broj sezona: 1

 

KULT FAKTOR: 6,4

Superheroji su uvijek bili u modi, ali u posljednje vrijeme nastao je pravi boom. Gotovo da nema superheroja koji nije imao svoju filmsku inačicu, a jedan od rijetkih je Green Arrow, mistični junak sa zelenom kapuljačom i lukom i strijelom, moderna verzija Robina Hooda koji ne krade od bogatih da bi davao siromašnima već se bori protiv kriminala i korumpiranih političara, policajaca i poslovnih ljudi. Međutim za razliku od producentskih timova koji su stajali iza Elektre, Daredevilla, Steela, Catwoman ili Spawna, Greg Berlanti, Marc Guggenheim i Andrew Kreisberg su pametno zaključili da će „zelenokapuljaš“ bolje proći kao TV serija nego cjelovečernji film koji bi vjerojatno loše prošao. Osjećaj koji su trojica kreatora imali pokazao se točnim, pa će Arrow (kako je serija nazvana) nakon dobrih rezultata gledanosti prve sezone uskoro krenuti i u snimanje druge!

Nakon što potone jahta na kojoj je bio s ocem i sestrom njegove djevojke (s kojom je također ljubovao), playboy i milijarder Oliver Queen (Stephen Amell) uspjeva preživjeti pet godina na otoku prije nego se vrati kući. Međutim, kući se vraća potpuno drukčiji nego je otišao, ozbiljniji i s zadatkom – spasiti Starling City od zlih ljudi čija su imena popisana u maloj knjižici koju mu je ostavio njegov otac. Kako se na otoku naučio korisitit lukom i strijelom kako bi preživio, Queen uz pomoć bivšeg tjelohranitelja Johna Digglea (David Ramsey) kreće u osvetnički put kao misteriozni Arrow, istovremeno otkrivajući da je pozadina cijele priče zapetljanija nego se očekivalo, i da su umješane neke njemu drage osobe.

 

GLEDLJIVOST: 6,8

Ono što čini Arrow drukčjim od ostalih filmova i serija o superherojima je to što je više uniseks, a akcijski dijelovi čine mali dio cijele serije. Arrow se prije može nazvati krimi trilerom nego akcijskom serijom, a kombinacija misterije, priče u kojoj se svako malo događaju zaokreti te sam akcijski junak koji je ispao iznenađujuće solidan (jer smo očekivali da u modernom vremenu netko s lukom i strijelom može ispasti samo smiješno) su nas privukli gledanju ove serije. Dapače, bili smo oduševljeni viđenim.

Međutim, kako epizode prolaze počinju se primjećivati i neke stvari koje prilično počnu živcirati, iako ih mnogi možda neće ni primjetiti, ili se toliko tim neće opterećivati. Kada smo bili mlađi, očajnu glumu sigurno ne bi primjetili, ali gluma Stephena Amella je toliko očajna, da će vas na trenutke doslovno nasmijati. U akcijskim scenama je izvrstan, a ljepši spol će sigurno biti oduševljen njegovim izgledom. Međutim, kada počnu scene u kojima Oliver Queen aka Green Arrow mora pokazati emocije, počinju problemi. Ako ste ikada gledali psa kako naginje glavu kada ga nešto zaintrigira, ili je zbunjen, lako ćete si dočarati Amellove pokušaje glume.

Arrow nije visokobudžetna serija poput Živih mrtvaca, ali se opet moralo voditi računa o nekim stvarima ukoliko se scene iz više epizoda snimaju isti dan. Tako će se skladište koje je Arowovo sjedište uvijek prikazati iz vana po danu, da bi se već idući kadar unutrašnjosti događao po noći, i to uvijek, ali baš uvijek, dok pada kiša! Naš heroj izađe isti tren iz skladišta i kiše zamislite – nema!

 

MUŠKOST: 7,1

Kao što smo već napisali, ono što nas je zabrinjavali jest prilagođavanje srednjovjekovnog oružja poput luka i stijele današnjem vremenu. Rezultat je više nego zadovoljavajući, i Green Arrow stvarno izgleda kao pravi superjunak, a ne neki metroseksualac u tajicama. Sve bi još bolje izgledalo da je izabran neki glumac s malo više testasterona. Da, znamo da je Queen playboy, ali i Tony Stark je isto pa Robert Downey Jr., koji ga glumi, izgleda kao prava muškarčina! Kad je već glavni glumac, barem po našem mišljenju, pao na testu muškosti, Katie Cassidy, u ulozi odvjetnice Laurel Lance, definitivno nije. Cassidy možda nije ljepotica u rangu Adriane Lime, ali ako volite tip djevojke iz susjedstva, definitivno će vam zapasti za oko. Isto se može reći i za Oliverovu sestru Theu (Willa Holland).

Akcijske scene nisu toliko ekstra spektakularne (ipak je riječ o seriji, ne filmu), ali su dovoljno zanimljive, a ono što nas posebno privlači jest mračnost i mističnost Starling Cityja, koji nas barem po ugođaju podsjeća na Gotham.

 

About author

Kult portal

Vodeći se tvrdnjom da nas nitko ne može napraviti boljima nego mi sami, Kult je web magazin namijenjen muškarcima koji se trude i žele biti – bolji

No comments