Cindy Crawford

0

Iako se približava 50. godini, Cindy Crawford još uvijek privlači pažnju svojim izgledom

 

8.4

Datum rođenja: 20. veljača 1966., Mjesto rođenja: DeKalb, SAD, Website: www.cindy.com

 

Postoje žene u čijem slučaju kao da je vrijeme stalo, a Cindy Crawford je definitivno jedna od njih. Za originalni supermodel 90-tih se slobodno može reći da izgleda kao na početku karijere – njezino prepoznatljivo otmjeno lice je još uvijek tu, baš kao i tijelo kakvim se teško mogu pohvaliti i mnogi modeli današnjice.

Prelijepa Cindy je bila vladarica pista i naslovnica 90-tih, najuspješniji model tadašnjeg vremena koji se mogao pohvaliti najvećim brojem naslovnica i revija, te najvećim honorarima. Pričalo se tada da Crawford nije imala namjeru ustajati iz kreveta ukoliko je ne bi čekalo 10.000 zelenih razloga (ne zbog ljenosti ili bahatosti, već je jednostavno tolika bila potražnja za njom). A ono što je Crawford izdvajalo u odnosu na ostale kolegice je bilo nevjerojatno ljepo otmjeno lice, tijelo sa savršenim oblinama (koje je pokazala i na stranicama Playboya) i naravno – prepoznatljivi madež. Tolika je bila njezina popularnost da su žene tog razdoblja crtale madeže iznad usne ne bi li bile kao ona!

Osim što su za njom ludili (i još uvijek lude) muškarci širom svijeta, na njezine čari su pala velika imena poput Roberta De Nira, Richarda Gerea (s kojim je bila i u braku), Jona Bon Jovia i Vala Kilmera, a već 16 godina je u braku s Randeom Gerberom.

Cindy Crawford je poznata i kao žena velika srca koja je još uvijek redovni donator udrugama za borbu protiv raka, posebno leukemije (njezin brat je preminuo od ove opake bolesti). A na našu sreću, Cindy još uvijek gledamo na naslovnicama. Iako ne često kao prije, njezina slikavanja još uvijek zapanje sve jer u Cindynom slučaju, kao što smo već i napisali – vrijeme kao da je stalo.

 

BIOGRAFIJA

Karijera Cynthie Ann Crawford je počela sasvim slučajno kada ju je lokalni fotograf slikao u branju kukuruza! Oduševljenje koje je nastalo nejzinim slikama navelo ju je da počne s modelingom. Nakon dvije godine rada za Elite agenciju dolučila se ostaviti poziranja kako bi upisala studij na kojemu je imala najbolje ocjene, prije nego je shvatila da joj modeling ipak nedostaje. Radeći s fotografom Victorom Skrebenskim u Chicagu stvorila je ime pa je u 20. godini preselila u New York gdje će vrlo brzo postati supermodel.

U roku od dvije godine nosila je revije za sva najveća modna imena te je imala naslovnicu najvećih časopisa poput Voguea, Elle i Cosmopolitana. Sve to donjelo joj je čast da se uz njezino ime prvi put počne koristiti naziv supermodel, naziv koji će postati sinonim za Crawford, Naomi Campbell, Claudiu Schiffer i Lindu Evangelistu.

Nedugo nakon toga postala je prvi supermodel koji se skinuo za Playboy, što joj je donjelo i posao voditeljice MTV-jeve emisije House of Style. Svoj poduzetnički duh pokazala je i lansiranjem cijelog niza svojih kalendara i fitness videa, kao i lancem Fashion Caffea zajedno s kolegicama Campbell, Schiffer i Elle MacPherson. Nizom ugovora s Pepsijem, Kay Jewelers i Revlonom postala je najplaćeniji model na Forbesovoj listi.

Okušala se i kao glumica u filmu Poštena igra, a 1998. godine se udala za Randea Garbera s kojim ima i dvoje djece. Dvije godine nakon ulaska u bračne vode Crawford se umirovila kada je šetanje po pisti u pitanju, te se od tada povremeno pojavljuje u editorijalima. Nakon umirovljenja posvetila se privatnim projektima, poput dizajniranja namještaja.

About author

Kult portal

Vodeći se tvrdnjom da nas nitko ne može napraviti boljima nego mi sami, Kult je web magazin namijenjen muškarcima koji se trude i žele biti – bolji

No comments

Ikona stila: David Beckham

David Beckham je dokaz da i metroseksualci mogu izgledati muževno   Metroseksualac je pojam koji većina muškaraca želi izbjeći, smatrajući pripadnike te „skupine“ muškarcima s ...