7 propalih dječjih filmskih zvijezda

0

Oduševili su ulogama kao djeca, da bi kasnije uništili svoju karijeru i život

 

„Svoju karijeru naizgled je oživo ulogom u Ubrzanju, uz Jasona Stathama, ali je sve završilo tragično – smrću zbog komplikacija od upale pluće, koju je (ironično) dobio zbog slučajnog predoziranja ljekovima!“

 

haleyjoelsoment

HALEY JOEL OSMENT

Nekada glumac koji obećava, danas je potpuno zaboravljen. Iako je sa samo šest godina debitirao u Forrestu Gumpu, javnost je za Haleya Joela Osmenta saznala šest godina kasnije, nakon uloge u Šestom čulu, uloge za koju je bio nominiran i za Oscara. Njegov uspon nastavio se i nakon uloge u Spielbergovom A.I., ali su se nakon toga uloge počele prorjeđivati. 2006. godine, Osment je ponovo osvanuo u medijima, ovaj put nakon što je slupao svoj automobil i jedva izvukao živu glavu. Samo mjesec dana kasnije uhićen je zbog posjedovanja marihuane, a s 18 godina već je bio liječeni alkoholičar! Od tada nije zaigrao na velikom platnu!

 

bradrenfro

BRAD RENFRO

Nakon što je briljirao u adaptaciji knjige Johna Grishama Klijent, Brad Renfro je smatran jednom od najvećih nadolazećih zvijezda, a iako je imao tek 12 godina mnogi su bili sigurni da gledaju u buduću superzvijezdu. Međutim, odrastanje za Renfra se pokazalo teškim pa je brzo utonuo u probleme sa drogom. Uhićen je više puta zbog posjedovanja marihuane, heroina i kokaina, opijanja, vožnje bez dozvole, a jednom je čak pokušao ukrasti jahtu! Zaboravljen od strane Hollywooda, u 26. godini Renfro je pronađen mrtav u svojoj kući. Uzrok smrti – predoziranje heroinom.

 

riverphoenix

RIVER PHOENIX

Nitko u Hollywoodu nije znao za Phoenixove probleme s alkoholom dok 1993. na Noć vještica godine nije pronađen mrtav na ulazu u Deppov klub The Viper Room. Za mladog i perspektivnog glumca kobna je bila kombinacija kokaina i heroina. Phoenix je prvi put zapažen u izvrsnoj dječjoj priči o odrastanju Ostani uz mene, da bi nastavio zapaženim ulogama u filmovima Na kraju snaga i Moj privatni Idaho u kojem je glumio uz Keeanu Reevesa. Za probleme nesretnog glumca kasnije su okrivljeni teško djetinstvo i nestabilna obitelj.

 

macaulayculkin

MACAULAY CULKIN

Vjerojatno najpoznatiji slučaj propadanja dječje zvijezde je Kevin McCallister, simpatični dječak iz Sam u kući filmova. Macaulay Culkin je sa samo 10 godina postao superzvijezda, odnosno najuspješnija dječja zvijezda svih vremena. Ali, tada je Culkin počeo, ono što nikako nije mogao zaustaviti, odrastati. Više nije bio presladak kao prije, glumački nije bio toliko nadaren da bi uloge pljuštale sa svih strana, te je na kraju jednostavno nestao. Međutim, 2004. godine je ponovo osvanuo u medijima, i to zbog problema sa drogom. U posljednje vrijeme se čak pričalo da razmišlja o samoubojstvu, ali jedno je sigurno: njegova karijera je odavno gotova!

 

coreyhaim

COREY HAIM

Tijekom 80-tih, djevojke su ludile za dva Coreya, Haimom i Feldmanom. Ovaj prvi je bio posxebno nestašan, i izgledalo je da je bio potpuno isti „bad boy“ kakav je bio u Izgubljenim dječacima. Uskoro su na vidjelo izašli njegovi problemi s alkoholom i drogom zbog čega mu je karijera vrlo brzo potpuno propala. Problemi s drogom su bili toliko veliki da je jednom završio u komi, zbog čega se njegov prijatelj Feldman (i sam lječeni ovisnik) udaljio od njega kako ga ne bi ponovo uvukao u pakao droge. Svoju karijeru naizgled je oživo ulogom u Ubrzanju, uz Jasona Stathama, ali je sve završilo tragično – smrću zbog komplikacija od upale pluće, koju je (ironično) dobio zbog slučajnog predoziranja ljekovima!

 

edwardfurlong

EDWARD FURLONG

Definitivno najbolji film od svih Terminatora je Sudnji dan, a taj drugi nastavak je otkrio i jedno novo ime – Edwarda Furlonga. Glumac je briljirao kao mladi John Connor, da bi se nakon toga počeo pojavljivati u filmovima B kategorije, uključujući i Groblje kućnih ljubimaca 2! Međutim, izgledalo je da se vraća nakon briljantne uloge u Generacija X. Ipak, tu su počeli problemi. Njegovi problemi sa drogom su ga stajali uloge u trećem nastavku Terminatora koja je već bila pripremljena za njega, pa je spao na snimanje filmova za koje nikada nije čuo. Na kraju je ostao i bez ikakvih uloga te je nedavno završio u zatvoru, kojega je izabrao umjesto odlaska na rehabilitaciju! Potpuno je i bankrotirao pa čak ne može plaćati niti alimentaciju, a čeka ga i suđenje zbog fizičkog napada na bivšu djevojku Monicu Keena.

 

lindsaylohan

LINDSAY LOHAN

Gotovo da nema dana kada ne osvane vijest o Lindsay Lohan i njezinim izletima van granica zakona. Dječja Disneyeva zvijezda je osvanula u obiteljskom filmu Zamka za roditelje, u kojem je glumila blizanke, a ime je stvorila u Opasnim djevojkama, Freaky Friday i Herbie: Punom brzinom. Međutim tada počinju problemi – od posjedovanja droge, opijanja, vožnje pod utjecajem alkohola i driga, krađe ogrlice. Incidenti su se redali a Lohan je završavala iza rešetaka. Njezina pojavljivanja na sudu su postala redovna pa je čak osuđena i na 18 mjeseci psihoterapije. Sve to rezultiralo je najvjerojatnijim krajem glumačke karijere jer, vrlo jednostavno, više nitko ne želi raditi s njom! 

About author

Kult portal

Vodeći se tvrdnjom da nas nitko ne može napraviti boljima nego mi sami, Kult je web magazin namijenjen muškarcima koji se trude i žele biti – bolji

No comments