Promjenama u treningu do rezultata

0

Ukoliko vam u posljednje vrijeme izostaju rezultatima vrijeme je za male promjene kojima ćete ponovo krenuti naprijed

 

„Napravite male, ali itekako učinkovite, promjene poput toga da umjesto s bučicama vježbu izvodite sa šipkom, ili da umjesto manjih težina i većeg broja ponavljanja počnete raditi manje ponavljana s većim težinama“

 

Ako ste došli do situacije da ne ostvarujete napredak, bez obzira koliko naporno trenirali, vrijeme je da napravite male, ali učinkovite, promjene u trening rutini koje će vas vratiti na pravi put. Koje promjene napraviti? Pročitajte dalje…

 

NAPRAVITE ZAMJENU

Ako radite iste vježbe, s istim ponavljanima i istim težinama, tijelo će vam se brzo naviknuti i napredak će biti sve sporiji. Stoga napravite male, ali itekako učinkovite, promjene poput toga da umjesto s bučicama vježbu izvodite sa šipkom, ili da umjesto manjih težina i većeg broja ponavljanja počnete raditi manje ponavljana s većim težinama.

 

SLIČNE VJEŽBE

Ako ste do sada radili vježbe s guranjem težine, poput npr. vježbi bencha, napravite promjenu i počnite raditi vježbe s privlačenjem težine poput dizanja na vratilu ili veslanja. Iznenaditi ćete se koliko ćete brzo primjetiti ponovni napredak.

 

RAMENA SU KLJUČ ZA RUKE

Svi mi želimo jače ruke i bicepse, ali ukoliko ste zapeli počnite više raditi na ramenima. Redovnim treningom ramena ojačat ćete zglobove što je preduvjet razvitka ostatka gornjeg dijela tijela.

 

VJEŽBAJTE S VLASTITOM TEŽINOM

Zašto tegove i grije ne bi zamjenili onim što ste već dobili – vlastitom težinom? Vježbanje s vlastitom težinom je izuzetno učinkovito s njom se razvija i funkcionalna snaga.

 

RAZVIJTE CORE

Nikakvo razvijanje mišića vam neće vrijediti ukoliko ne razvijete core kao i srednji dio tijela. Stoga radite na mišićima corea, trbuha i donjeg dijela leđa kako bi vaše tijelo bilo sposobno nositi se s razvijenim gornjim dijelom tijela.

About author

Kult portal

Vodeći se tvrdnjom da nas nitko ne može napraviti boljima nego mi sami, Kult je web magazin namijenjen muškarcima koji se trude i žele biti – bolji

No comments