Promijenite svoj život – na bolje!

0

Donosimo vam 25 savjeta kako da na jednostavan način obogatite svoj život i živite – bolje!

 

1) Počnite štedjeti. Makar bila riječ i o nekoliko kuna mjesečno, počnite odvajati određeni iznos koji će vam itekako dobro doći kasnije.

2) Putujte svijetom. Pod svijetom ne mislimo samo van granica Hrvatske, jer nije važno koliko ćete dana biti na putovanju, niti gdje idete – jedino je važno da se maknete iz svog kraja, da upoznajete nove ljude i kulture, te da uživate.

3) Strah da ne ostanete sami, pogotovo ako ste u „nekim godinama“ ne bi trebao biti razlog da ostanete u vezi s kojom niste zadovoljni. Zapamtite da je bolje biti samac nego biti u lošoj vezi.

4) Napravite svaki dan neku pozitivnu stvar, nešto zbog čega ćete se osjećati bolje. Ne mora to biti nešto monumentalno, nešto što će promijeniti život cijelom čovječanstvu, dovoljne su sitne stvari poput toga da se ustanete starijoj osobi u tramvaju, ili da pustite trudnicu preko red.

5) Dosta je sažaljevanja! Vrijeme je da shvatite da ste vi taj koji drži ključeve svoje sreće i svog života u vašim rukama! Poduzmite nešto da konačno krenete naprijed!

6) Obratite se za pomoć. Sometimes you can’t make it on your own ime je pjesme U2 koja vam najbolje objašnjava sve. Koliko god znali (mislili) da sve možete sami, nekada to jednostavno ne možete. I stoga pitajte za pomoć. Nećete biti ništa manje vrijedni ako se povremeno prijateljima obratite za pomoć.

7) Orijentirajte se na prave prijatelje. Tijekom života upoznamo puno ljudi koje nazivamo prijateljima, ali velika je razlika između prijatelja i „prijatelja“. Stoga, što više provodite vremena s pravim prijateljima koji će za vas uvijek biti tu kada vam zatrebaju.

8) Društvene mreže nisu druženje. Ništa, ali baš ništa, ne može zamijeniti ispijanje kave i druženje s prijateljima, pa tako ni chat preko Facebooka. Stoga više pažnje posvetite pravim izlascima s prijateljima.

9) Suočite se s problemima. Veliki dio nas bježi od problema kao vrag od tamjana, nadajući se da će na taj način problem sam od sebe nestati. Problem se sam neće riješiti, stoga su uhvatite u koštac s njim odmah kako bi ga prije riješili.

10) Počnite vježbati. Ne morate se učlaniti u najbližu teretanu i provoditi svakodnevno po nekoliko sati. Za početak je dovoljno početi raditi neke vježbe kod kuće i/ili što više šetati, pa čak i trčati, na otvorenom. Zdravlje je lako izgubiti, neka ovo bude način da ga očuvate.

11) Ništa ne može zamijeniti čisti prirodni zrak. Stoga izađite iz zadimljenih prostora, ili vlastita četiri zida i dišite punim plućima. Najidealnije je ako sa sobom imate društvo, prijatelja ili kućnog ljubimca, ali nemojte da vas nedostatak društva spriječi.

12) Bavite se sportom. Osim što je dobro za zdravlje, bavljenje sportom će vas izvući iz kuće i natjerati vas na druženje. Izaberite neki timski sport i uživajte!

13) Naučite novu vještinu. Ulaganja u sebe nikada dosta, stoga se nemojte zadovoljiti s onim što ste naučili na studiju i školi. Umjesto toga stalno se trudite učiti nešto novo – novi jezik, novi program na računalu…

14) Radite na sebi. Kritički promislite na sebi i svaki si mjesec zacrtajte neki cilj koji ćete se potruditi ostvariti. Bilo da je riječ o gubitku kojeg kilograma, prestanku pušenja (najidealnije), provođenju manje vremena pred TV-om. Osjećaj ispunjenja cilja je izvrstan, stoga se potrudite.

15) Više čitajte. Pri tome se naravno ne misli na čitanje dnevnih vijesti po portalima. Pođite u knjižnicu (vjerojatno niste bili od srednje škole i obavezne literature) i uzmite koju knjigu. Opće znanje se stječe čak i čitanjem beletristike.

16) Promijenite garderobu. Izašli ste iz 20-tih i ušli ste u 30-te (ili bilo koju višu dekadu)? Vrijeme je da se počnete odijevati u skladu sa svojim godinama i ponašanjem, pa neke stvari više i nisu preporučljive. Pregledajte ormar, izbacite nepotrebne stvari i kupite si novu odjeću.

17) Priđite djevojci koja vam se sviđa. Ne želite joj prići jer vas je strah odbijanja? Dakle, imate dvije opcije – ne prići joj i nikad nećete dobiti šansu s njom, ili biti muškarac i prići joj. Što je najgore što vam se može dogoditi? Da reče ne? Pa to i nije tako strašno, zar ne?

18) Volontirajte. Uvijek je potražnja za volonterima, pa zašto nekad ne učiniti nešto dobro za druge? Uzet će malo vašeg vremena a onima kojima je potrebno to će značiti iznimno puno.

19) Naučite reći „ne“. Često pristanemo na nešto samo zato da nas drugi ne bi gledali kao manje vrijedne osobe. Pogrešno! Naučite reći ne, ukoliko stvarno želite reći ne!

20) Zapisujte svari. To što nešto zapisujete ne znači da ne možete pamtiti. To samo znači da ste dobro organizirani. Stoga zapisujte ideje, planove, sastanke… Život će vam biti puno, puno organiziraniji.

21) Držite do higijene. Možda vas je ovo nasmijalo, ali nažalost ima nas dovoljno kojima treba ponavljati. Redovno pranje zuba će omogućiti da vrijeme ne gubite sa zubarima, redovno tuširanje će vam povećati šanse kod djevojaka… Uglavnom, život će vam biti lakši.

22) Vodite računa o tome što jedete. Vježbanje je samo dio plana o očuvanju zdravlja, a drugo neka bude prehrana. Pazite što jedete i jedite što manje nezdrave masne hrane, a što više povrća i voća. I pijte što više vode.

23) Spavajte osam sati. Znamo da je teško uvijek ići na spavanje u isto vrijeme (i dizati), ali gledajte to raditi što je moguće češće i spavati po mogućnosti osam sati dnevno. Što ste stariji sve vam više vremena treba za odmor organizma, stoga neka vam barem san bude neometan i dovoljno dug.

24) Iznenadite najdraže. Bilo poklonom, nekom gestom ili posjetom, iznenadite ljude koji vam najviše znače u životu. Njihovo oduševljenje će vam biti najbolja nagrada.

25) Očistite prostor u kojem stanujete. Vaš prostor nije više stančić u kojem ste sa cimerima živjeli u studentskom razdoblju. Vaš stan ili kuća moraju biti uredni, jer ta urednost puno govori o vama. Zar želite da se djevojci smrkne kada je dovedete u stan u kojem je odjeća po podu, stare novine po kauču…?

About author

Kult portal

Vodeći se tvrdnjom da nas nitko ne može napraviti boljima nego mi sami, Kult je web magazin namijenjen muškarcima koji se trude i žele biti – bolji

No comments

Možete li izdržati ovaj kardio trening?

Ukoliko se želite riješiti masnih naslaga, a u relativno ste dobroj kondiciji pokušjate odraditi „ubojiti kardio“ trening   „Zbog svog visokog inteziteta u kojem se ...