Pravila za izgradnju mišićne mase

0

Ukoliko želite izgraditi kvalitetnu mišićnu masu ovih bi se pet pravila trebali držati

 

VELIKE TEŽINE

Više ponavljanja s manjom težinom oblikuje mišiće, ali manji broj s većom težinom je ono čemu bi trebali težiti ukoliko želite povećati mišićnu masu. Idealan izbor bi bio 4-5 serija s po šest do osam ponavljanja, koristeći maksimalnu težinu, pri čemu ćete dobivati i na snazi i mišićnoj masi.

 

KARDIO TRENING

Da bi izgradili kvalitetnu mišićnu masu potrebno je smanjiti masne naslage, a njihovo smanjenje ćete postići kardio treninzima. I ovdje vrijedi slično pravilo kao i kod podizanja težina. Tako, umjesto da trčite laganim tempom duže vrijeme, odaberite kratke sprintove punom snagom. Npr. možete sprintati pola minute, nakon toga minut laganog trčanja, pa iz početka.

 

POVEĆAVANJE NAPORA

Najgore što možete napraviti za svoje tijelo jest da ga naučite na rutinu, jer jednom kada se tijelo nauči stalno na jedan te isti trening napredak će biti spor, ako ga uopće bude. Stoga, povremeno povećavajte težine i napor, baš kao i program treninga.

 

ODABIR PRAVIH VJEŽBI

Za glavni dio treninga birajte vježbe koje su jako izazovne i teške, ali nikako izolacijske vježbe na spravama. Idealne vježbe koje pokreću više mišićnih skupina i koje jačaju cijelo tijelo su čučnjevi, bench, mrtvo dizanje, stojeći potisak s ramena…

 

UNOS PROTEINA

Iako ćete jako puno postići redovnim treniranjem ne smijete zaboraviti niti pravilnu prehranu. Vaša prehrana bi se trebala sastojati od više obroka bogatih proteinima, pa bi piletina ili riba trebale biti na vašem jelovniku. Idealna količina bi trebala biti dva grama proteina na kilogram tjelesne mase dnevno.

About author

Kult portal

Vodeći se tvrdnjom da nas nitko ne može napraviti boljima nego mi sami, Kult je web magazin namijenjen muškarcima koji se trude i žele biti – bolji

No comments