Kiefer Sutherland

0

Keifer Sutherlanda ćemo uskoro ponovo gledati na malim ekranima, a to znači samo jedno – Jack Bauer se vraća!

 

8.0

Datum rođenja: 21. prosinac 1966., Mjesto rođenja: London, Velika Britanija, Website: twitter.com/realkiefer

 

Kiefer Sutherland nije najbolji glumac današnjice, Oskar mu je nepoznat pojam baš kao i važnija uloga u nekom blockbusteru. Nije ni najseksipilniji glumac ako pitate djevojke, niti se može pohvaliti vilama na Beverly Hillsu kao ni bogatim bankovnim računom. Ali, kada se priča o pravim muškarcima, njegovo će ime uvijek biti pri vrhu liste! A sve zahvaljujući njegovoj ulozi Jacka Bauera, agenta CTU protuterorističke jedinice iz serije 24, ulozi koja mu je u konačnici donijela i slavu!

Glumci obično nisu oduševljeni kad im cijelu karijeru obilježi jedna uloga, kao što će nam Schwarzenegger uvijek biti Terminator, Stallone Rocky i Rambo, a Matt Le Blanc Joey iz Prijatelja. Ali, u slučaju Sutherlanda imamo osjećaj da nema ništa protiv da nam zauvijek ostane Jack Bauer. Jer, agent Bauer je daleko najbolji TV lik kojega smo ikada gledali na TV-u, i lik kakav bi smo svi mi htjeli bit. Jer, ako nas pitate kakav bi trebao biti pravi muškarac (ne nabildani alfa mužjak ili slične gluposti, nego pravi muškarac) uvijek ćemo reći – kao Jack Bauer! A Kifer Sutherland kao da je stvoren za tu ulogu, i ne možemo ga drukčije ni doživjeti. Naravno, Sutherland sigurno (tj. nadamo se) ne bi u stvarnosti lomio kosti u gurao ljudima ručnik u grlo, ali da je totalni macho tip lako je primijetiti. Koliko nam je Sutherland isti pojam kao i Bauer, možda najbolje govori to da smo ga vidjeli čak i u njegovoj ulozi Martina Bohma u Dodiru, kada mu je nedostajao jedino pištolj – sve druge odlike Bauera su bile tu!

A da ga i djevojke vide jednako kao i mi govori nam njegova lista boljih polovica, posebno tijekom 90-tih godina kada je bio s nekim od najzgodnijih djevojaka tog razdoblja – Sherilyn Fenn, BoDerek te Juliom Roberts s kojom je bio i zaručen! Dakle, KieferaS utherlanda je nemoguće ne proglasiti pravom muškarčinom!

 

BIOGRAFIJA

Sin poznatog glumca Donalda Sutherlanda je rođen u Londonu, ali je obitelj ubrzo preselila u Los Angeles prije nego je tada devetogodišnji Kiefer preselio s majkom u Toronto nakon razvoda roditelja. U dobi od 17 godina u potrazi za slavom vratio se u Los Angeles gdje je imao i filmski debi uz oca u komediji Povratak Maxa Dugana. Svijet je za njega saznao nakon uloge u drami Ostani uz mene, filmu koji je proslavio i Coreya Feldmana, Rivera Phoenixa i WillaWeatona. Da se u njemu krije mladi i nadareni glumac pokazao je idućim ulogama u horror komediji Izgubljeni dječaci te westernima Mladi Revolveraši I i II.

I dok mu je glumačka karijera bila u usponu, u privatnom životu se počeo suočavati s prvim problemima. Nakon rastave od Camelie Kath, s kojom je dobio i kćerku, zaručio se s tada najpoželjnijom glumicom Juliom Roberts da bi ga ova ostavila s njegovim kolegom iz Izgubljenih dječaka Jasonom Patricom. Srećom karijera je i dalje tekla bez zastoja pa smo ga gledali u Lynchovom Twin Peaks: Vatro hodaj sa mnom, kao Amosa u Tri mušketira te uz Toma Cruisea, Jacka Nicholsona i Demi Moore u Malo dobrih ljudi.

Ali, Sutherland se donekle zasitio glume pa se okušao kao rodeo jahač, te redatelj snimivši 1997. godine krimi dramu Istina ili posljedice. Nakon 15-tak godine karijere, unatoč obećavajućem početku, Sutherland se ipak nije mogao nametnuti kao glumac koji bi dobio glavnu ulogu u većem hitu. Stoga je prihvatio ulogu agenta Jacka Bauera u seriji 24. Na njegovo iznenađenje, 24 je postala ogroman hit, te mu je donjela slavu i priznanja kakva nije ostvario na velikom ekranu! I iako je nastavio i dalje snimati filmove, poput političkog trilera Sentinel s Michaelom Douglasom i Evom Longoriom, te horrora Zrcala uz Amy Smart, Sutherlandova karijera se vezala uz TV ekrane. 24 je potrajala osam sezona prije nego je, na ogromno razočaranje fanova ugašena, a Sutherland je odigrao dvije sezone u seriji Dodir koja nije ponovila uspjeh serije 24.

Srećom za Sutherlanda, ali i fanove 24, Jack Bauer se vraća na ekrane s novih 12 epizoda u 24: Live Another Day!

About author

Kult portal

Vodeći se tvrdnjom da nas nitko ne može napraviti boljima nego mi sami, Kult je web magazin namijenjen muškarcima koji se trude i žele biti – bolji

No comments

McLaren 12C Can-Am Edition

Superatraktivni Can-Am Edition najmoćniji je McLarenov 12C ikada proizveden   „12C Can-Am Edition  ima volan preuzet iz MP4-24 F1 bolida kojeg je vozio Lewis Hamilton“ ...