Jimmy Fallon

0

Bio je imitator poznatih koji je nastupao po klubovima a danas je najtraženiji voditelj talk showova

 

8.0

Datum rođenja: 19. rujan 1974., Mjesto rođenja: New York, SAD, Website: twitter.com/jimmyfallon

 

Nekako potpuno u sjeni, Jimmy Fallon je iz dijela grupe komičara koja je nasmijavala Amerikance u legendarnom showu Saturday Night Live prerastao u najtraženijeg i najzabavnijeg voditelja kasnovečernjeg showa preko Velika bare. Većini nas, koji nemamo priliku gledati SNL, stoga Fallon u početku i nije bio poznat, sve dok nismo naišli na video klipove u kojima tako fantastično imitira poznate poput Chrisa Rocka ili Seinfelda. Od tada smo postali njegovi veliki fanovi, a svoj talent za zabavu i imitiranje konačno je pokazao masama od kada je postao voditelj The Tonight Showa u kojem je zamijenio legendarnog Jay Lena. A Fallon ne samo da ga je zamijenio, nego ga je potpuno nadmašio, pa je danas The Tonight Show Starring Jimmy Fallon daleko najzabavnija TV emisija u SAD-u. Naravno, kod nas ga još uvijek ne možete gledati uživo, ali je Fallon danas toliko popularan da njegove skečeve i emisije možete pronaći bilo gdje na internetu. I itekako ih se isplati pogledati!

A Fallon je itekako zabavan tip koji je, vjerovali ili ne, kao dijete htio biti svećenik!? Mišljenje je, srećom, promijenio radi svog celebrity rusha u Elizabeth Perkins koju ne bi mogao osvojiti da je postao svećenikom (njegove riječi). Umjesto toga, odlučio je osvajati djevojke i to njegovim najjačim oružjem – humorom. I osvajanje na taj način mu je tijekom godina itekako dobro išlo, pa je među ostalim krevet dijelio i s Winonom Ryder i Jordanom Brewster. Eto dokaza da djevojke vole muškarce koji su ih u stanju nasmijati!

 

BIOGRAFIJA

Odrastajući u New Yorku, Fallon je sanjao o tome kako će držati nastupe pred stotinama – vjernika! Srećom, san o tome da postane svećenik je zamijenio snovima da postane komičar, jer je već od svoje druge godine pokazao talent imitiranja likova iz showova koje je gledao zajedno sa sestrom. Njegov talent su brzo primijetili i drugi pa je u srednjoškolskom godišnjaku proglašen čovjekom koji će jednog dana zamijeniti Davida Lettermana.

Nakon što je u 17. godini osvojio nagradu na jednom imitatorskom natjecanju, počeo je održavati amaterske nastupe u svojoj Srednjoj školi, ali je sve naprasno prekinuto nakon što je na jednom nastupu aktivirao požarni alarm zbog čega je i izbačen iz škole! Jedno kraće vrijeme je pokušao studirati računarstvo, ali je ljubav prema komediji bila jača pa je preselio u Los Angeles samo s jednim ciljem –postati član SNL-a. Nakon što je odigrao epizodnu ulogu u Svi gradonačelnikovi ljudi, Fallon je dobio priliku za audiciju u SNL-u na kojoj je razvalio imitacijama Adama Sandlera, Jerryja Seinfelda i Johna Travolte. Dobio je priliku povremeno se pojaviti u showu, ali manje od godine dana kasnije već je bio standardni član. Konsantno je napredovao u showu pa je zajedno s Tinom Frey dobio priliku voditi i prilog Weekend Update.

Kako je u međuvremenu dva puta vodio MTV-jeve filmske nagrade, te se pojavio u nekim manjim filmskim ulogama, na kraju 2004. Fallon je napustio SNL želeći se posvetiti filmskoj karijeri, ali uloge u Taksiju s Queen Latifah i Sportsak groznica s Drew Barrymore nisu prošle zapaženo.

Kako si je zalupio vrata u SNL-u, a filmsku karijeru nije uspio ostvariti, Fallon se vratio standup nastupima po klubovima, sve dok ga NBC nije izabrao za nasljednika Conana O’Briena u Late Night Showu. S obzirom da je Fallon skliznuo s radara ova je odluka podigla puno prašine, ali već je prvi Fallonov nastup u kojemu su mu gosti bili Robert De Niro i Justin Timberlake, pokazala da je NBC naišao na zlatnu koku. Nakon četiri godine, Fallon je došao do toga da godišnje zarađuje 11 milijuna dolara.

Nakon što je Jay Leno odlučio umiroviti se, NBC je za novog voditelja The Tonight Showa imao samo jednog kandidata – Jimmy Fallona! Ovaj put je njhova odluka bila očekivana, a Fallon je oživio legendarni show koji sada, upravo zahvaljujući Fallonu, bilježi ponovni porast broja gledatelja.

About author

Kult portal

Vodeći se tvrdnjom da nas nitko ne može napraviti boljima nego mi sami, Kult je web magazin namijenjen muškarcima koji se trude i žele biti – bolji

No comments

Avril Lavigne

Plavokosa Kanađanka će uvijek biti  ona ljepotica što pjeva Complicated     Može li djevojka koja se izgledom prvo fura na rock, i to grunge, ...