Recenzija: Plaćenici 2

0

Testosteronska non-stop akcija s još jačom ekipom koja sada uključuje i Chucka Norrisa!

 

INFO

Premijera: 16. kolovoza 2012.

Redatelj: Simon West

Uloge: Sylvester Stallone, Jason Statham, Jean-Claude Van Damme, Arnold Schwarzenegger, Jet li, Chuck Norris, Dolph Lundgren

 

KULT FAKTOR: 8,3

Osvetnici nisu jedini all-star team koji se pojavio u kinima ove godine, dapače Plaćenici okupljaju još i jači sastav od Marvelovih junaka. Nastavljajući gdje su stali prije dvije godine, novi Plaćenici okupljaju još i jači sastav te se može reći da niti jedan akcijski film nije imao jaču glumačku ekipu. Testosteronom nabijena akcija je definitivno mokri san svakog ljubitelja akcijskih filmova 80-tih i 90-tih.

Tim plaćenika, predvođen Barney Rossom (Sylvester Stallone) je ponovo okupljen od strane njihova prijatelja Churcha (Bruce Willis) koji im nudi zadatak kojim će izravnati dugove. Međutim, kada novopridošli član tima bude ubijen, zadatak se pretvara u osobnu osvetu čiji je cilj eliminacija novog negativca (Jean-Claude Van Damme).

 

GLEDLJIVOST: 7,4

Ako ste od onih koji vole dubokoumne filmove koji će vas zamisliti, i možda nečemu i naučiti, sigurni smo da niste ni pomislili potrošiti 30-tak kn na ovaj film. Plaćenici 2 nemaju originalnu priču, socijalnu temu niti inteligentne dijaloge, ali Plaćenici su točno ono što su i trebali biti – testosteronska akcija u stilu pravih akcijskih filmova u stilu 80-tih, kojima je jedini cilj zabava.

A zabave ne nedostaje. Počevši od non stop akcije, pucnjave i tučnjave, mrtvih na sve strane, do razgovora u kojima akcijske zvijezde, kojima je većini već vrijeme za mirovini, ismijavaju sami sebe. Parodije ne nedostaje, pogotovo kada su legendarni Chuck Norris i Arnold Schwarzenegger u pitanju, pa će vam 90 minuta proletjeti u trenu.

S obzirom da bi odlazak u kino trebao biti razbibriga, zabava i opuštanje od dnevnih problema, Plaćenici su pun pogodak. I ne sumnjamo da će se franšiza nastaviti, jer ostalo je još akcijskih zvijezda koje treba uskrsnuti. Steven Seagal?

 

MUŠKOST: 9,1

Drugi dio Plaćenika donosi istu količinu akcije, pucnjave i eksplozija kao i prvi dio, ali zato donosi nove akcijske zvijezde izvađene iz naftaline. Pojačani Chuckom Norrisom i Jean-Claude Van Dammeom, te Arnoldom, koji se ovaj put pojavljuje u više od cameo uloge, svijet nije vidio toliko all-star zvijezda na jednom mjestu još od Barcelone 1992. i košarkaškog Dream Teama.

Da, film će kritika popljuvati, ali kao da mi muškarci držimo do toga. Pogotovo oni koji su odrasli na filmovima Stallonea, Schwarzeneggera, Norrisa ili Van Dammea. Ali, iako nam je san bio vidjeti sve te glumce na jednom mjestu, pogotovo tučnjavu Stallonea protiv Van Dammea, ipak je vrijeme nekih od njih prošlo. Dok Stallone izgleda izvrsno, Schwarzenegger i pogotovo Lundgren, izgledaju kao Mickey Rourke – hodajuće voštane figure uništene botoksom. Uz njih čak i Van Damme i Willis izgledaju kao dječica, da ne govorimo i o najboljem liku u filmu – Jasonu Stathamu.

About author

Kult portal

Vodeći se tvrdnjom da nas nitko ne može napraviti boljima nego mi sami, Kult je web magazin namijenjen muškarcima koji se trude i žele biti – bolji

No comments

Seks pravilo za sve parove

Platinasto pravilo kojeg bi se trebali držati parovi glasi: učinite partnerici ono što bi ona htjela da joj činite   „Ne možete znati što se ...