Shakira

0

Atraktivna pjevačica iz Kolumbije uskoro će postati majka pa ćemo na njen osmi album morati malo pričekati

 

8.7

Datum rođenja: 2. veljača 1977., Mjesto rođenja: Baranquilla, Kolumbija, Website: www.shakira.com

 

Prvi pogled često može dati krivi zaključak, baš kao u slučaju kolumbijske pjevačice Shakire. Plešući vatreno u svojim spotovima, i drmajući svojom savršenom guzom ova je sitna ali dinamitna, samo 156 cm visoka, pjevačica zaludila cijeli svijet. Na njezine sexy pokrete kukovima jednostavno nitko nije mogao ostati imun, pretvarajući tako plavokosu pjevačicu u vrući sex simbol. Shakira je i WAG, odnosno žena nogometaša, što je još jedan razlog da se svakodnevno novinski stupci pune o njoj, pogotovo od kada su ona i nogometaš Barcelone Gerard Pique objavili vijest da čekaju sinčića.

Za neke žene željne slave, poput Victorie Beckham, sve to je dar sa neba jer jednostavno žive od toga da svi pišu o njoj i da svi uzdišu za njom. Međutim, ne i za Shakiru koja želi uživati u svom privatnom životu. I dok svi, zahvaljujući upravo vatrenim spotovima, smatraju da je i sama Shakira vatrena djevojka uz koju se ne može doživjeti nego noć nevjerojatnih užitaka, Kolumbijka će za samu sebe reći da je izuzetno sramežljiva djevojka koja sebe ne vidi kao sex simbol a njeni plesni pokreti nastaju iz ljubavi prema trbušnim plesom, a ne kao sredstvo zavođenja milijuna fanova. Svoj privatni život pokušava držati daleko od očiju javnosti što joj, zbog paparazzija, ne polazi od ruke.

Koliko je Shakira djevojka koja hoda po zemlji, a ne lebdi u oblacima, govori podatak da joj je 2004. godine bila ponuđena zvijezda na hoolywoodskom Walk of Fameu, ali ju je odbila smatrajući da u Hollywoodu i filmskoj industriji nije dovoljno napravila da bi bila u društvu velikana. Kim Kardashian sigurno ne bi bila toliko skromna.

 

BIOGRAFIJA

Odrastajući uz oca pisca poezije, Shakira Isabel Mebarak Ripoll je svoju prvu pjesmu napisala sa samo četiri godine, dok je s osam, nakon iznenadne smrti brata, i uglazbila svoju prvu pjesmu. Već u školi isticala se glasom, a nakon što je upoznala producenticu Monicu Arizu dobila je pozivnicu za udiciju u Sonyju. Prvi producent nije bio oduševljen ali je druga audicija prošla puno bolje pa je Shakira dobila ugovor na tri albuma. Nažalost, prva dva Magia i Peligro nisu prošla najbolje pa se Shakira posvetila školovanju. Puno više uspijeha imali su albumi Pies Descalzos i Dónde Están los Ladrones? koji su bili pravi hitovi na Latino područjima.

Međutim, Shakiri je trebao proboj na englesko govorno područje pa se, uz pomoć velike Glorie Estefan bacila na rad na prvi album s pjesmama na engleskom jeziku. Rezultat svega je bio album Laundry Service koji je donio i prva tri hita Underneath Your Clothes, Objection (Tango) i The One. Bilo je to samo zagrijavanje za 2004. godinu i Oral Fixation, dvostruki album s pjesmama na engleskom i španjolskom jeziku. Zahvaljujući hitovima La Tortura i Hips Don’t Lie Shakira je postala svjetska superzvijezda.

Do idućeg albuma Shakira je uglavnom radila duete, poput suradnju sa Carlosom Santanom, Lil Wayneom i Beyonce, da bi 2009. izbacila svoj šesti album She Wolf, koji je uz naslovnu pjesmu uključivao i hitove Did it Again i Gypsy.

Godinu kasnije usljedio je album Sale El Sol, najpoznatiji po pjesmi Loca, ali tu je 2010. godinu obilježio superhit Waka Waka, službena pjesma Svjetskog prvenstva u nogometu koji se igrao u Južnoj Africi.

Sreća u ljubavi osmjehnula joj se 2011. godine kada je i službeno potvrdila vezu s nogometašem Barcelone Piqueom, s kojim očekuje i svoje prvo dijete. Trudnoća ju je privremeno zaustavila u radu na svom osmom albumu koji se na tržištu trebao pojaviti krajem ove godine.

About author

Kult portal

Vodeći se tvrdnjom da nas nitko ne može napraviti boljima nego mi sami, Kult je web magazin namijenjen muškarcima koji se trude i žele biti – bolji

No comments

6 najvećih TV negativaca današnjice

Odličan negativac je jedan od preduvjeta odličnog TV showa   „Potpuno poremećeni luđak koji uživa u sadističkom mučenju ljudi i kojemu najveće zadovoljstvo od svega ...