Federica Pellegrini

0

Možda se iz Londona vraća bez medalje ali je zato još jednom osvajala svojim seksipilom

 

7.1

Datum rođenja: 5. kolovoz 1988., Mjesto rođenja: Milano, Italija, Website: www.federicapellegrini.com

 

Netko će reći da plivačice nisu sexy, da su previše mišićave ali mi se s tim nikada nećemo složiti. Kao veliki ljubitelji sporta tijekom godina nagledali smo se plivačica i plivačica, i nitko nas ne može uvjeriti da jedna ubersexy Franziska Van Almsick nije zgodna. Svatko tko će se udusiti to reći ili nema ukusa, ili ima slab vid, ili nije hetero orjentacije. Plivačice možda imaju široka ramena ali to može biti izuzetno sexy, osim ako ne izgleda kao trokrilni ormar koji je u stanju izbaciti 400 kila u benču.

Ime Federice Pellegrini ljubiteljima sporta je izuzetno dobro poznato već duže vrijeme jer je riječ o vrhunskoj sportašici koja se može pohvaliti i s tri svjetska i isto toliko europskih rekorda. Onima koji radi Nine Morić prate trač rubrike, bit će poznatija po svojim vezama s plivačkim reprezetativcima Italije. Ili kako je najveća legenda među sportskim komentatorima, Mićo Dušanović, rekao – Koliko je lijepa toliko je u privatnom životu komplicirana.

Na našem radaru je još od Olimpijskih igara u Ateni kada se pojavila kao 16-godišnja senzacija. Kako godine idu, Federic postaje žena i sve zgodnija i zgodnija. Danas, u svojoj 23. godini izgleda bolje nego ikada, a iako se njezina karijera po malo privodi kraju, njezino najbolje vrijeme, što se tiče seksipila, tek dolazi. S obzirom da se prekrasna plavokosa Talijanka nikada nije sramila pokazati svoje sexy tijelo ne sumnjamo da ćemo je i nakon kraja plivačke karijere još dugo imati prilike gledati.

 

BIOGRAFIJA

Federica nije mogla ne nasljediti sportske korjene, njen otac Roberto bio je uspješan padobranac a djed Gastone prvak Italije u hrvanju. Ipak, svoju plivačku karijeru može najvjerojatnije zahvaliti majci koja je bila tajnica na bazenu u Olimpiji pa je malena Federica dane provodila plivajući. Njen talent je brzo primjećen pa je s 13 godina preselila u Veronu gdje je počela ozbiljnije trenirati. Nakon što je godinu dana kasnije osvojila titulu prvakinje Italije na 200 m slobodno Federica je znala što želi postati – svjetska i olimpijska pobjednica.

Na svoj prvi nastup na Olimpijadi Federica nije trebala dugo čekati. U Ateni 2004., kao 16-godišnjakinja, pojavila se kao senzacionalna osvajačica srebrne medalje u svojoj najjačoj disciplini – 200 m slobodno. Godinu dana kasnije, na Svjetskom prvenstvu u Montrealu, Federica ponovo u istoj disciplini osvaja drugo mjesto a na najviše postolje po prvi put se penje iste godine na Europskom prvenstvu u malim bazenima. Nakon niza medalja u malim bazenima Federica izbija u samu elitu svjetskog plivanja obaranjem svjetskog rekorda na 400 m slobodno na Europskom prvenstvu 2008. godine.

Njene druge Olimpijske igre, u koje je ušla kao svjetska rekorderka, nisu počele dobro. Upravo u disciplini u kojoj je držala rekord, 400 m slobodno, u finalu je osvojila tek 5. mjesto. Međutim, Federica se oporavila već isti dan oborivši svjetski rekord na duplo kraćoj dionici i to u kvalifikacijama. Dan kasnije Federica je osvojila zlato dodatno poboljšavši vrijeme rekorda.

I nakon Olimpijade Federica je nastavila s uspjesima. Na Europskom prvenstvu u malim bazenima 2008. u Rijeci osvojila je zlato s novim svjetskim rekordom a godinu dana kasnije, na Mediteranskim igrama u Pescari ponovo poboljšava svoj svjetski rekord. Sve to bilo je zagrijavanje za Svjetsko prvenstvo u Rimu.

U Rim je, baš kao i u Peking godinu dana ranije, došla kao djevojka od koje se očekivalo najviše. Ovaj put ipak Federica nije razočarala, osvojila je zlata u obje discipline, i na 200 i 400 m slobodno. I ne samo to, na 400 m slobodno bila je nevjerojatna, još jednom je oborila vlastiti svjetski rekord ali je ovaj put postala prva žena koja je tu disciplinu preplivala za manje od četiri minute. Zahvaljujući tim uspjesima iste godine je proglašena za najbolju plivačicu svijeta.

Nakon Svjetskog prvenstva u Rimu zabranjena su posebna odjela koja su omogućavala nevjerojatna vremena ali to Talijanku nije niti malo sprječilo. Na Europskom prvenstvu u Budimpešti 2010. osvaja zlato na 200 m slobodno, godinu kasnije u Shanghaiu zlata na 200 i 400 m slobodno a ove se godine, nakon što je iznenađujuće diskvalificirana na 400 m, okitila zlatima na 200 m slobodno i štafeti 4×200 m slobodno.

About author

Kult portal

Vodeći se tvrdnjom da nas nitko ne može napraviti boljima nego mi sami, Kult je web magazin namijenjen muškarcima koji se trude i žele biti – bolji

No comments

8 vježbi za trening kod kuće

Ukoliko želite ostati kod kuće i raditi na svom tijelu ovih osam vježbi bi, zbog svoje učinkovitosti ali i jednostavnosti izvedbe, trebale biti dio vašeg ...