Recenzija: Piranha 3DD

0

Pirane su se ponovo vratile, ovaj put u napadu na još veće silikonske djevojke

 

INFO

Premijera: 26. lipnja 2012.

Redatelj: John Gulager

Uloge: Danielle Panabaker, Matt Bush, David Koechner, Katrina Bowden, Jean-Luc Bilodeau, David Hasselhoff

 

KULT FAKTOR: 7,0

Piranha, sudeći po svemu, postaje nova horror franšiza. U vruće ljetne mjesece stiže nam drugi nastavak, lukavo nazvan Piranha 3DD (valjda vam ne trebamo objašnjavati da se aludira na veličinu cica) koji, kao i prethodnik, donosi ogromnu količinu krvi, ali i golotinje i silikonskih cica. S obzirom da je i na prvom i drugom kraj filma ostavio mogućnost nastavka ne sumnjamo da ćemo krvoločne ribe ponovo gledati.

Godinu dana nakon što su pirane pojele sve živo na jezeru Victoria, u malom američkom mjestu otvara se veliki vodeni park. Dok sve na otvorenju parka vrvi od golih cica i predobrih komada, plivajući podvodnim vodotocima pirane pronalaze put i počinju novi pohod.

 

GLEDLJIVOST: 6,4

Nazvati Piranhu 3DD horrorom je smiješno, iako to u biti jest. Piranha 3DD je samo još jedan u nizu trash B-filmova koji se poigrava kombinacijom scena koje bi trebale biti zastrašujuće, golih cica i humora. Redatelju Johnu Gulagheru je ovo peti film a prije Piranhe 3DD je snimio sličnu trash horror trilogiju Feast.

Očekivati solidnu glumu u ovakvim filmovima je apsurdno, baš kao i logičnost i realnost. Pirana će tako probiti čeličnu ploču ali ne i staklo akvarija, brigada pirana će ubiti ali ne i izjesti žrtvu, jedna čak uspije živjeti i u vagini jedne od likova iz filma, i slično.

Međutim, realnost i logičnost i nisu važni kod ovih filmova. Unatoč svim manama Piranha 3DD je izuzetno zabavan film koji će vas, u samo 70 minuta koliko traje, ako ništa barem nasmijati.

Cameo uloge su ponovo tu, vraća se legendarni Doc iz Povratka u budućnost, tu je i badass Gary Busey kojeg sigurno znate iz Paklenog vala i Smrtonosnog oružja, ali film će svejedno obilježiti legendarni trash glumac David Hasselhoff  čije su scene, u kojem ismijava samog sebe, najbolji dio filma.

 

MUŠKOST: 7,5

Film koji ima toliko cica i golotinje, i to u par scena full nudity, jednostavno mora biti za muškarce. Na našu žalost, nećemo ponovo gledati prekrasnu Kelly Brook i jednu od najljepših porno glumica današnjice Riley Steele. Iskreno, teško je u filmu i podignuti pogled dalje od skakajućih DD silikonskih cica. Ipak, ne moguće je ne primjetiti predobru Ruskinju Irinu Voroninu za čijim je fantastičnim tijelom i nevjerojatnom (na naše oduševljenje golom) guzom nemoguće ne zasliniti.

U biti Piranha 3DD ima sve što će svaki muškarac poželjeti. Tu su, kao što smo već spomenuli, cice i komadi prema kojima cure sa Zrća izgledaju kao autsajderke. Krvi ponovo ima na izvoz, zadnja scena ozbiljno konkurira uvodnoj iz Spašavajući vojnika Ryana za najkrvaviju scenu. Tu je i humor, pri čemu će vas posebno nasmijati legenadrni Hoff. I na kraju, dok gledate ovaj film slobodno možete isključiti mozak i uživati u najobičnijoj razbibrigi.

About author

Kult portal

Vodeći se tvrdnjom da nas nitko ne može napraviti boljima nego mi sami, Kult je web magazin namijenjen muškarcima koji se trude i žele biti – bolji

No comments