Russell Brand

0

Britanski komičar poznat je po svom britkom humoru, razuzdanoj prošlosti i propalom braku s Katy Perry

 

7.7

Datum rođenja: 4. lipanj 1975., Mjesto rođenja: Essex, Velika Britanija, Website: www.russellbrand.com

 

Životinje u ZOO-u mogu izgledati sretno ali za razliku od onih u divljini to nisu. Isto se može reći i za Russella Branda, britanskog komičara koji se u braku s Katy Perry bio potpuno smirio i izgledao neprepoznatljivo, ali je odmah nakon razvoda ponovo počeo disati i živjeti punim plućima!

Russell Brand je party animal – mlađa, zabavnija i potentnija britanska verzija Charlie Sheena koja jednostavno uživa u životu. Ako ste gledali Preboljeti Sarah Marshall ili To je Rock’n’Roll, filmove u kojim Brand tumači rock zvijezdu Aldousa Snowa, vidjeli ste stvarni život britanskog stand-up komičara.

Lječeni alkoholičar, ovisnik o heroinu i sexu već je duže vrijeme čist ali o njegovim otkačenim partyjima još se uvijek priča. Sex s po pet djevojaka istovremeno, buđenja u nepoznatim gradovima i slične ludosti ostavio je iza sebe i potpuno se smirio dok je bio u vezi, kasnije i u braku, s pjevačicom Katy Perry. Zanimljivo, Perry je bila ta koja se nije smirila pa brak nije potrajao a Brand je izašao bogatiji za pola Katyinog imetka i slavniji nego ikada.

Danas je Brandov život ponovo onakav kakav je htio, odnosno kakav bi htio imati svaki muškarac, i to sve rećom bez „pomoći“ heroina. Žene se sad još više lijepe za njega, bogatiji je nego ikada, ponude za filmove pršte sa svih strana – unatoč propalom braku za Branda se ne može reči da mu ne ide u životu. I tko ne bi htio biti u njegovoj koži?

 

BIOGRAFIJA

Djetinstvo Russella Branda nije bilo niti malo lagano stoga niti ne čudi što se morao boriti s ovisnošću i drugim problemima tijekom života. Njegovi su se roditelji rastali kada je Brand imao šest godina i on je nastavio živjeti s majkom. Sa samo sedam godina seksualno ga je napastovao učitelj, a nedugo nakon toga majka mu je teško obolila. Da stvar bude gora nakon izlječenja jednog tumora pojavio se drugi ali se Brandova majka ipak nekako borila s bolesti. To je sve, ipak, ostavilo psihičke posljedice na Brandu koji je s 14 godina obolio od bulimije. Od kuće je odselio, zbog razmirica s očuhom, kada je imao 16 godina i tada je počeo s uživanjem heroina. Tijekom idućih 11 godina heroin je uživao svakodnevno! Unatoč svim problemima pronalazio je vremena za glumačke tečajeve koje je vidio kao bijeg od stvarnosti.

Iako je u to vrijeme jedva mogao stajati na nogama (stand-up) Brand se pokazao kao iznenađujuće dobar stand-up komičar. Prvi put je primjećen na jednom talent show natjecanju nakon čega je počeo nastupati po klubovima sa svojim programima Better Now i Eroticised Humour. Potaknut uspjehom 2006. godine kreće na Shame turneju. Baš zbog svoje iskrenosti i prepričavanja dogodovština iz njegovog burnog djetinstva turneja je postala hit a Brand britanska zvijezda. Nakon pokretanja filmske karijere Brand nije odustao od stand-up komedije pa je 2009. godine imao superuspješnu turneju Russell Brand: Scandalous.

Brandov prvi voditeljski posao je završio prije nego li je i počeo. Kao voditelj MTV-jeva showa Select, dan nakon rušenja tornjeva blizanaca pojavio se obučen kao Osama Bin Laden. Otpušten je samo dva dana kasnije ali je brzo našao novi voditeljski posao. Nakon što je postao zapažen kao stnd-up komičar dobio je vlastite emisije poput The Russell Brand Show, Russell Brand’s Ponderland i Russell Brand’s Got Issues. Fenomenalno odrađen posao domaćina Brit Awards 2007. godine donio mu je ulogu voditelja MTV-jevih Video nagrada. Nakon što se našalio s Birtney Spears, George Bushom i vjerskim pravima, i to sve već u uvodnim rečenicama, zvijezda je rođena!

Nakon stand-up i voditeljske karijere logičan nastavak je bilo pojavljivanje na filmu. Njegova debitantska uloga je bila u filmu St. Trinian’s, međutim uloga koja će ga proslaviti jest uloga rock zvijezde Aldousa Snowa u Preboljeti Sarah Marshall. Iako je Brand igrao sporednu ulogu, on i Mila Kunis su potpuno „ukrali“ film a Aldous Snow je toliko oduševio producente da su mu posvetili još jedan film – To je Rock’n’Roll u kojem je Brand ponovo oduševio kao razuzdana rock zvijezda. To je Rock’n’Roll se pokazao još i većim uspjehom zaradivši preko 100 milijuna dolara u svijetu.

Katy Perry je uvijek isticala da obožava Engleze ali nitko nije mogao očekivati da će je privući baš ekscentrični Brand. Njihova avantura je počela baš na dodjeli MTV-jevih video nagrada koje je vodio upravo Brand. Britanski komičar će kasnije reći da je prvi put u životu osjetio zaljubljenost pa se par, na kraju, uz puno medijske pozornosti i vjenčao.

Ipak, brak je potrajao samo godinu dana. Razdvojenost, zbog obveza i Branda i Perry, je učinila svoje ali i različiti stilovi života. Dok je smireni Brand htio mirniji život, Perry je nastavila partijati, a dok je Perry koliko toliko pokušavala živjeti po svojim religijskim uvjerenjima Brand za to nije pokazao niti malo zainteresiranosti. Par se na kraju rastavio, a zahvaljujući nepotpisivanju predbračnog ugovora Brand je dobio pola imetka uspješne pjevačice.

About author

Kult portal

Vodeći se tvrdnjom da nas nitko ne može napraviti boljima nego mi sami, Kult je web magazin namijenjen muškarcima koji se trude i žele biti – bolji

No comments

Sve prednosti sklekova

Povećanje snage. Ne smatra se bez razloga sklekove jednom od najučinkovitijih vježbi – sklekovi između ostalog povećavaju snagu prsa, ramena, podlaktica, ruku, leđa i trbušnjaka. ...