Leonardo DiCaprio

0

Radio je sa svim najvećim redateljima, ostvarivao nezapamćene uloge a žene širom svijeta, pogotovo manekenke, lude za njim

 

9.5

Datum rođenja: 11. studeni 1974., Mjesto rođenja: Los Angeles, SAD, Website: www.leonardodicaprio.com

 

Gisele Bundchen, Bar Rafaeli, Blake Lively, Naomi Campbell, Eva Herzigova, Carmen Electra, Sienna Miller, Natasha Henstridge, Rachel Hunter… Osim što su nabrojane djevojke sve odreda superzgodni komadi, sve imaju i zajedničko jednu stvar – sve su bile s Leonardom DiCapriom, što u vezi, što samo na jednu noć. A kad netko uspije okupiti ovakav Dream Team, tada ga se ne može nazvati nikako drukčije nego pravim frajerom! Zastrašujuće zvuči podatak da su nabrojane ljepotice samo dio ljepotica iz Leove male crne knjižice! U knjižici su još imena Liv Tyler, Lindsay Lohan, Jessice Simpson, Heather Graham… Prema stranici Who Dates Who, inače najpoznatijem i najtočnijem izvoru o celebrity vezama, Leov modus operandi uključuje čak 49 imena!!! Da ponovimo – četrdeset i devet!

Međutim, da ste nas prije nekih desetak godina pitali da vam ga opišemo jednom riječju, ta riječ sigurno ne bi bila frajer. Glumeći u filmovima poput Plaža ili Titanic, kod žena je izazivao izljeve nježnosti, a kod muškaraca podsmjehe. Bio je samo još jedna od teen zvijezda koja neće puno opstati. O, kako li smo samo pogrješili. U međuvremenu je DiCaprio odrastao, a sa osvajanjem ljepotica je nastavio i dan danas.

 

BIOGRAFIJA

Skupljanje sličica i stripova Leonardo je brzo zamjenio odlascima na audicije, ali iako su agenti u njemu vidjeli talent smatrali su da mu ime nije dovoljno marketinški zanimljivo. Nakon što je odbio promjeniti ime u Lenny Williams, Leonardo je krenuo težim putem, ulogom u seriji Roditelji, koja je vrlo brzo ugašena. Filmsku karijeru započeo je ulogama u horroru Critters i Otrvona Ivy gdje je igrao manju ulogu. Povratak TV serijama donio mu je konačno i pozornost koju je tražio. Uloga u uspješnoj seriji Growing Pains donjela mu je pozornost agenata, a kritiku je dodatno impresionirao ulogama zlostavljanog djeteta u Život ovog dječaka i mentalno poremećenog dječaka u Što muči Gilberta Grapea?, koja mu je donjela i nominaciju za Oskara.

Nakon par zanimljivih uloga u nezapaženim filmovima, DiCaprio je ostvario veliki komercijalni uspijeh u Romeu i Juliji, u kojem mu je partnerica bila Claire Danes. Još veći uspijeh, dapače najveći uspijeh u povijesti, na box officeu DiCaprio je ostvario uz Kate Winslett u spektaklu Titanic.

Međutim, DiCaprio nije htio biti zvijezda koja će se pojavljivati u blockbusterima već je htio igrati dublje i mračnije uloge. I tako je za iduće uloge birao puno zahtjevnije uloge, a prva je bila u Scorsesijevim Bandama New Yorka. Njihova suradnja je bila toliko uspješna da su surađivali i na Avijatičaru i Pokojnim. Kao vrhunski glumac DiCaprio se, osim u Avijatičaru, potvrdio i u Krvavom dijamantu, a za oba filma nagrađen je nominacijama za Oskar za najbolju mušku ulogu.

Nakon 11. sata, filma o globalnom zatopljenju kojeg je DiCaprio radio iz strast, ponovo je briljirao kao agent CIA-e na Bliskom Istoku u Tijelu od laži. Suradnja s Scorseseom se nastavila mračnim Otokom Shutter u kojem igra Teddy Danielsa, detektiva koji istražuje nestanak djevojke na odjelu psihijatrije. Vrlo zapetljanu priču, i još jednu briljantu DiCapriovu ulogu, gledali smo u Nolanovom Početku, a još jednu povijesnu ličnost, onu zloglasnog J. Edgara Hoovera utjelovio je u J. Edgaru.

Na svojoj listi slavnih redatelja s kojima je surađivao uskoro će upisati i ime Quentina Tarantina jer nam u kina uskoro stiže Django Unchained, u kojem glumi psihotičnog robovlasnika.

About author

Kult portal

Vodeći se tvrdnjom da nas nitko ne može napraviti boljima nego mi sami, Kult je web magazin namijenjen muškarcima koji se trude i žele biti – bolji

No comments