Daniel Craig

0

Potpisavši ugovor na još pet Bondova Craig će postati najdugovječniji tajni agent 007

 

7.9

Datum rođenja: 2. ožujak 1968., Mjesto rođenja: Chester, Velika Britanija, Website: danielcraigfan.com

 

Kada se jednom dobije uloga najpoznatijeg tajnog agenta na svijetu, Jamesa Bonda, presuda je to koja obilježava cijeli život. Prva asocijacija na spomen Rogera Moorea, Pierce Brosnana, pa čak i Seana Conneryja koji je odigrao toliko vrhunskih uloga, je – James Bond. Izbor novog Jamesa Bonda je za cijeli svijet veći događaj nego američki izbori ili izbor novog Pape, pa ne treba čuditi reakcija kada je novim Bondom proglašen Daniel Craig. Komentari su bili velikom većinom negativni i prognoziralo se da će Craig biti upisan kao najgori 007 u povijesti, gori čak i od Georgea Lazenbyja, a sve prognoze i neslaganje s izborom su se temeljili na samo jednoj stvari – Craigovoj boji kose. James Bond je uvijek bio tamnokos a sada je odjednom postao – plav.

Ipak, prognoze se nisu ostvarile. Iza Craiga su već tri Bonda, na plavokosog tajnog agenta s dozvolom za ubijanje smo se potpuno navikli, a Craig toliko dobro izgleda u novoj ulozi da je potpisao ugovor na još pet filmova! Kada se svi planirani filmovi i snime Craig će postati najdugovječniji Bond, a mnogi su ga već sada počeli proglašavati jednim od najboljih Bondova ikada!

 

BIOGRAFIJA

U dobi od 16 godina Daniel Craig je preselio u London kako bi vježbao glumu u National Youth Theatre. Kazalište je zamjenio TV-om snimivši niz malo poznatih TV filmova da bi u Britaniji postao poznat nakon što je glumio u, na Otoku poznatoj seriji, Our Friends to the North.

Svoju hollywoodsku karijeru započeo je 2001. godine ulogom u Lari Croft, uz Angelinu Jolie, nakon čega slijede Put do uništenja i Sylvia. Adrien Brody i Keira Knightley su mu bili partneri u SF trileru Pomračenje prije nego li se pojavio u Spielbergovom epu Munchen. Usljedili su animirana SF akcija Renesansa te kriminalistička drama Neslavni u kojoj se pojavio u uglednom društvu žena – Sigourney Weaver, Sandre Bullock, Gwyneth Paltrow i Isabelle Rossellini.

Godina 2006. bila je prekretnica za britanskog glumca nakon što je dobio ulogu Jamesa Bonda u Casino Royalu. Kao iduća dva projekta izabrao je filmove u kojima mu je partnerica Nicole Kidman – SF triler Invazija i, za njega netipični, obiteljski film Zlatni kompas.

Shvativši da „sladunjavi“ filmovi nisu za njega vratio se akciji briljiravši u svom drugom Bondu Zrnu utjehe, te SF akciji Kauboji i izvanzemaljci u kojem mu je partner bio Harrison Ford.

Nakon još jedne briljantne uloge, uloga novinara Mikaela Blomkvista, u Muškarci koji mrze žene, Craig je na ekranima ponovo kao agent 007 u filmu Skyfall. Prije premijere filma Craig je potpisao novi ugovor na čak pet naslova iz najdugovječnijeg filmskog serijala.

About author

Kult portal

Vodeći se tvrdnjom da nas nitko ne može napraviti boljima nego mi sami, Kult je web magazin namijenjen muškarcima koji se trude i žele biti – bolji

No comments

Sex ispovijedi 6: Mlada lolita

Pričica mlade studentice koja ne može bez iskusnijih ljubavnika   U Dubrovnik sam došla prije dvije godine kada sam upisala fakultet. Dolazim iz Splita, ali ...