Chris Hemsworth

0

Australskog Apolona mnogi smatraju najuzbudljivijim novim glumcem današnjice

 

8.5

Datum rođenja: 11. kolovoz 1983., Mjesto rođenja: Melbourne, Australija, Website: twitter.com/chrishemsworth

 

Do prije četiri godine, nitko van Australije nije znao tko je Chris Hemsworth. Iako je u Australiji bio velika zvijezda, ostatak svijeta ga je primjetio tek nakon što se kratko pojavio u JJ Abramsovu uskrsnuću Zvijezdanih staza, filmu u kojem je Chris glumio oca kapetana Kirka. Film i slava su na kraju pripali Chrisu Pineu, ali je i tih 10-tak minuta bilo dovoljno da australski Apolon privuče pažnju Hollywooda i sebi priskrbi ulogu Thora. A nakon što je odigrao superjunaka s moćnim maljem, više nije postojao nitko tko nije znao tko je Chris Hemsworth, pogotovo pripadnice ljepšeg spola.

Bog je ovog Australca obdario s 191 cm čistih mišića, razožuravajućim osmjehom, tipičnim australskim šarmom i naglaskom koji, zajedno sa svim nabrojenim, baca djevojke u trans. Ali, na njihovu žalost, njegovo srce osvojila je prekrasna španjolska glumica Elsa Pataky s kojom u braku ima i dvogodišnju kćer.

Chris Hemsworth je jedan od rijetkih za kojeg će se i muškarci i djevojke složiti da je pravi frajer. Dok bi djevojke voljele biti na mjestu Else, muškarci bi ili voljeli biti u njegovoj koži, ili na jednoj od australskih plaža popiti pivo komentirajući zgodne djevojke koje prolaze. Da, upravo to zna napraviti ovaj pravi muškarac koji je, unatoč sve većoj slavi, ostao čvrsto na zemlji!

 

BIOGRAFIJA

Nakon što je odrastao na Phillips Islandu, gradu poznatom po stazi za Moto GP utrke, Chris se vratio u rodni Melbourne kako bi pohađao studij. Radeći istovremeno na farmi njegova strica, Chris se pojavljivao na audicijama nakon kojih bi dobijao manje uloge u australskim serijama. Ipak, na audiciji za manju ulogu u popularnoj TV sapunici Home and Away je toliko oduševio da je dobio zapaženiju ulogu, koja ga je na kraju gurnula i među najveće domaće zvijezde. Ta ista serija je u svijet lansirala i imena poput Heatha Ledgera, Naomi Watts i Isle Fisher, pa je i Chris nakon tri godine odlučio da se okuša „preko bare“.

Već prva uloga, iako manja, mu je donjela pozornost pošto  je nastupio u najiščekivanijem filmu 2009. godine – Zvjezdanim stazama. Uloga Georgea Samuela Kirka mu je donjela iskustvo snimanja blockbustera, koje će mu dobro doći samo dvije godine, na snimanju Thora. Do blockbustera koji će mu promjeniti život snimio je psihološki triler A Perfect Getaway, te akciju Crvena zora i horror Koliba u šumi, iako su zadnja dva filma prikazana nakon Thora. Hemsworth je imao sreće i u privatnom životu, pa se 2010. godine, nakon manje od godinu dana veze, oženio španjolskom glumicom Elsom Pataky.

A tada je usljedio akcijski spektakl Thor u kojem je Hemsworth briljirao, film koji mu je projenio život i od njega stvorio jednu od najuzbudljivijih nadolazećih zvijezda. Istu ulogu je ponovio u jednom od najboljih filmova prošle godine Osvetnicima, a nakon Snjegulice i lovca, Hemsworth je još jednom oduševio, ovaj put kao James Hunt u fenomenalnoj Utrci života.

Iako drugi nastavak Thora nije oduševio, Hemsworth i dalje slovi kao jedan od najboljih mladih glumaca, pa ćemo ga iduće godine gledati u akcijskom trileru Cyber te drami Rona Howarda In the Heart of the Sea.

{gallery}Chris-Hemsworth{/gallery}

About author

Kult portal

Vodeći se tvrdnjom da nas nitko ne može napraviti boljima nego mi sami, Kult je web magazin namijenjen muškarcima koji se trude i žele biti – bolji

No comments