Charlie Hunnam

0

Britanski glumac je sve popularniji, kako na ekranu tako i u privatnom životu

 

8.2

Datum rođenja: 10. travanj 1980., Mjesto rođenja: Newcastle upon Tyne, Velika Britanija, Website: charliehunnam.org

 

Gluma u seriji koja se pokaže izuzetno uspiješnom za glumce koji su do tada bili (relativno) nepoznati, može biti dvosjekli mač. Iako glumca može lansirati u vrh i učiniti ga poznatim, popularna serija ga može baciti i u zamku prepoznavanja isključivo po liku kojeg glumi, što mu kasnije samo odmogne u karijeri, jer ga publika ne može prihvatiti u novim ulogama. Charlie Hunnam upravo je na rasrkižju svoje karijere. Zahvaljujući ulozi Jaxa Tellera u Sinovima anarhije postao je poznat širom svijeta, a uloga vođe motociklističkog kluba, pa možemo čak reći i bande, donjela mu je i prve uloge u blockbusterima. Bilo nam je čudno gledati ga kao pilota moćnog robota, Raleigha Becketa, u Bitci za Pacifik, a sve do prije par dana trebao je glumiti u toliko očekivanoj adaptaciji 50 nijansi sive. Ali tada se pokazao već prvi problem ovoga o čemu smo pričali – fanovi knjige ga jednostavno nisu hjteli prihvatiti kao Christiana Greya, pa je Hunnam na kraju odustao pravdajući se prenatrpanim rasporedom. I takve stvari će mu se sigurno događati u bodućnosti jer bilo gdje da glumi, Hunnam će uvijek biti Jax Teller.

„Prokletstvo“ Jaxa Tellera će ga vjerojatno pratiti dugo vremena jer privatni život ima puno sličnosti s ulogom kojom glumi. Otac će ga zauvijek opisivati kao „tough guya“, dok ga je majka, s kojom je živio nakon razvoda roditelja, opisivala kao boema. Kako sam Hunnam govori, srednja škola je bila pakao u kojoj su ga svi mrzili od trenutka kada je ušao do trenutka kada je izašao, a tijekom te četiri godine stekao je jednog jedinog prijatelja. Na kraju je i izbačen iz škole pa je ispite polagao iz kuće. Znate li kako ga je lovac na talente zapazio? Dok je Hunnam mrtav pijan kupovao cipele! Čovjeka koji dobije ulogu zato što je bio mrtav pijan čovjek jednostavno ne može ne voljeti! Zbog njegova macho izgleda, ali i ponašanja, obožavaju ga žene, pa je tako izlazio s glumicama Rashidom Jones, Katherine Towne i Liv Tyler, dok muškarci u njemu vide idola s kojim bi voljeli popiti pivo!

 

BIOGRAFIJA

Nakon što ga je primjetio lovac na talente, Hunnam je dobio priliku zaigrati u izuzetno popularnoj britanskoj teen seriji Queer as Folk. Nakon uspiješnog starta preselio je u Los Angeles, ali se nakon par manjih uloga vratio u Britaniju jer nije htio glumiti bilo kakve uloge. Imam 60 godina da se obogatim, ali samo pet da izaberem uloge koje će mi odrediti daljnju karijeru, izjavio je tada Hunnam. Ipak, filmske uloge koje je htio su počele dolaziti, a u njima je Hunnam briljirao kao – pshiopat!? U Studengori, Zelenoj ulici i Djeci čovječanstva glumio je psihički poremećene likove, a to nije prošlo nezapaženo kod producenata Sinova anarhije koji su mu ponudili glavnu ulogu u seriji koja će, kako će se kasnije pokazati, postati veliki hit.

Za vrijeme Sinova anarhije, Hunnam je počeo pisati i scenarije. Njegov scenarij o Vladu Tepešu, jednom od najvećih krvnika u povijesti, je otkupila producentska kuća Brada Pitta, a trenutno piše i scenarij o Edgaru Valdezu Villarealu koji je vodio jedan od najvećih narko kartela u Meksiku.

Ove godine je glumio u gilmu Gullierma Del Tora Bitka za Pacifik, a s istim redateljem će obnoviti suradnju u filmu Crimson Peak koji će u kinima igrati 2015. godine. Njegova trenutna popularnost ga je dovela douloge Christiana Greya u 50 nijansi sive, ali je nakon burnih protesta fanova knjige odustao od uloge zbog, kako je službeno navedeno, prenatrpanosti rasporeda.

About author

Kult portal

Vodeći se tvrdnjom da nas nitko ne može napraviti boljima nego mi sami, Kult je web magazin namijenjen muškarcima koji se trude i žele biti – bolji

No comments