Ovo su najbolje godine za sklapanje braka

0

Parovi koji se vjenčaju u kasnim dvadesetima ili ranim tridesetima imaju najmanje šanse za rastavu

 

S obzirom na porazne statistike o broju razvoda, mnogi se parovi i teško odlučuju na brak upravo iz straha da će se razvesti. No, ako želite biti sigurni da je pravo vrijeme za brak, onda to napravite u najboljim godinama.

Prema istraživanju koje je napravljeno na Sveučilištu u Utahu, parovi koji se vjenčaju u kasnim 20-ima imaju najmanje šanse za razvod, piše Yahoo News. Prije će se tako razvesti oni koji su u brak stupili kao tinejdžeri ili u ranim dvadesetima, ali i oni koji se na život u braku odlučuju nakon 35. godine.

Oni koji se vjenčaju u dobi do 20 godina imaju čak 32 posto šanse da će se razvesti u roku od pet godina braka, a šanse za razvod u dobi od 20 do 24 godine iznose visokih 20 posto. Slično je i s onima koji se vjenčaju nakon 35. godine jer su šanse za rastavu tada 19 posto.

Stoga je najidealnije vrijeme za sklapanje braka od 25. do 29. godine ili od 30. do 34. godine kada su šanse za razvod najmanje, 15, odnosno 14 posto.

About author

Večernji

Prvi portal neke novinske kuće u Hrvatskoj stavlja naglasak na kvalitetu tekstova, točnost i pouzdanost informacija. Kliknite vecernji.hr!

No comments

10 najboljih scotch viskija

Da bi se neki viski nazvao scotchom mora biti destiliran od smjese sladnog ječma, mora sazrijevati u drvenim bačvama od hrastovine najmanje tri godine, te ...