Ovo je ono što vam treba za odličan seks

0

Rezultati istraživanja, u kojem su sudjelovali bračni supružnici, pokazali su da odličan seks imaju partneri koji su emocionalno povezani, ali i zreliji

 

Pod utjecajem trilogije 50 nijansi sive, ali i sličnih knjiga i filmova, lako se može stvoriti slika da je za savršen seks potrebno mnogo toga. Ipak, ako je suditi prema posljednjem istraživanju objavljenom u časopisu The Canadian Journal of Human Sexuality, za odličan seks nisu potrebne gimnastičke sposobnosti po principu Kama Sutre, raznorazne seks-igračke ni Viagra.

Sve što nam je potrebno – u našim je glavama! Rezultati istraživanja, u kojem su sudjelovali bračni supružnici, pokazali su da odličan seks imaju partneri koji su emocionalno povezani, ali i zreliji. Kako doživjeti taj savršeni odnos koji će vas “lansirati u zvijezde”? Evo savjeta…

 

1. Prepustite se trenutku i budite fokusirani. Iako se čini da se to podrazumijeva, mnogi partneri ne drže se toga i imaju u glavama tijekom seksa “sto drugih misli”. Važno je prepustiti se trenutku i usredotočiti se na ono što se događa u ovom trenutku između vas i partnera. Sve ostalo će i dalje će vas čekati i o tome možete razmišljati poslije ili sutra.

2. Povežite se na više razina. Pri tome ne mislimo samo na fizičku povezanost. Ona emotivna je mnogo jača, a osjećaj da postajete jedno s vašim partnerom pružit će vam sasvim novu dimenziju seksa u usporedbi s onim “samo fizičkim. “

3. Komunikacija i izražena osjećajnost. Jedna od značajki odličnog seksa jest kada su partneri u mogućnosti “pročitati” tjelesne reakcije. Komunikacija i otvorenost, povjerenje tu predstavlja veliku ulogu, a povezana s emotivnošću formula je za vrhunske užitke oba partnera.

4. Istraživanje i iskušavanje novih stvari. Seks partnerima ne bi trebao biti tabu. Otvorena komunikacija među partnerima otvorit će put isprobavanju novih stvari, položaja i riskiranja. A tko ne riskira, ne profitira.

About author

Večernji

Prvi portal neke novinske kuće u Hrvatskoj stavlja naglasak na kvalitetu tekstova, točnost i pouzdanost informacija. Kliknite vecernji.hr!

No comments