Odlazak dive koju je uništila slava

0

Rano jutros po našem vremenu zauvijek nas je napustila diva božanskog glasa


„U Guinnessovoj knjizi rekorda Whitney je zapisana kao najnagrađivanija pjevačica svih vremena – dva Emmya, šest Grammya, 30 Billboardovih nagrada, 22 American Music nagrada a sve je to samo dio od ukupno 410 nagrada koje joj je donio njen glas“


U hotelskoj sobi na četvrtom katu hotela Beverly Hilton u Beverly Hillsu, rano jutros po našem vremenu pronađena je mrtva pjevačka diva Whitney Houston. Osoblje hotela i vatrogasci su joj pokušali pomoći a medicinska ekipa, koja je brzo stigla, ju je 20 minuta pokušavala oživjati ali bez uspijeha.

Već zaboravljena 48-godišnja diva nas je tako napustila a unatoč tome što su se posljednjih godina rijetke vijesti o njoj svodile samo na probleme s drogom facebook je prepun statusa posvećenih njoj.


NEVJEROJATNI GLAZBENI REZULTATI

Iza tamnopute pjevačice ostali su nevjerojatni glazbeni uspjesi koje je nemoguće izbrisati. Počela je pjevati sa 11 godina u zboru crkve, inspirirana soul pjevačicama iz obitelji – majkom Cissy, rođakinjama Dione i Dee Dee Warwick te kumom Arethom Franklin. Nakon što je počela nastupati sa majkom zapazio ju je vlasnik Arista Recorda Clive Davis i tu je počela priča. Iza Whitney je ostalo sedam albuma i tri filmska soundtracka, svi u dijamantnoj, multi platinskoj, platinskoj ili zlatnoj nakladi.

U Guinnessovoj knjizi rekorda Whitney je zapisana kao najnagrađivanija pjevačica svih vremena – dva Emmya, šest Grammya, 30 Billboardovih nagrada, 22 American Music nagrada a sve je to samo dio od ukupno 410 nagrada koje joj je donio njen glas. Ukupno je prodala preko 170 milijuna albuma i singlica što je čini jednom od najuspješnijih glazbenih izvođača svih vremena.

Jedini je glazbeni izvođač koji je imao sedam hitova zaredom na prvom mjestu Billboardove top liste, njezin debitantski album Whitney Houston je u to vrijeme bio najprodavaniji debitantski album, pjesma I Will Always Love You je bio najprodavaniji singl svih vremena a sa soundtrack filma Tjelohranitelj na četvrtom mjestu najprodavanijih albuma svih vremena Houston je jedina pjevačica u Top 10.


PONOR DROGE

Ipak, posljednjih godina njezine glazbene rezultate – koje je većinom ostvarila u prvoj polovici karijere, je zasjenio privatni život. Problemi su počeli udajom za problematičnog rappera Bobbya Browna za kojeg se udala 1992. godine i s kojim je u braku imala kćer Bobbi Kristina Houston Brown. Za vrijeme njihovog braka Brown je imao više problema sa zakonom što je uključivalo i boravak iza rešetaka.

Do tada smatrana zlatnom djevojkom, Whitney je krajem 90-tih potpuno promjenila ponašanje. Kasnila je na intervjue, slikavanja, otkazivala je koncerte ili se jednostavno ne bi pojavila. Zbog gubitka kilaže počele su kružiti priče o drogi koje su samo pojačane nakon što su Bobby i ona uhvaćeni u zračnoj luci na Hawaiima sa marihuanom skrivenom u kovčezima.

Zbog problematičnog ponašanja, kašnjenja na koncerte i otkazivanja zvijezda je počela tamniti a bogatstvo se počelo topiti. Koliko je vrag odnio šalu najbolje je pokazao reality show Being Bobby Brown koji se počeo pokazivati 2004. godine a u kojem je Whitney dobijala jednako vremena i pozornosti koliko i njezin suprug. Amerika i svijet su bili zgroženi viđenim u TV showu, umjesto povratka u vrh javnost je potpuno prekrižila ime Whitney Houston. Unatoč tome, show je bio izuzetno gledan te je paru Brown – Houston donio mnogo novaca kojeg su nažalost potrošili na drogu i alkohol.

Dvije godine nakon toga izgledalo je da će Whitney pronaći pravi put nakon što se rastavila od problematičnog supruga, a u intervjuu kod Oprah priznala je da je uživanje droge bilo svakodnevnica. Usljedio je povratnički album koji je ostvario dobre rezultate prodaje ali loše kod kritike. Whitney je bila pred bankrotom, navodno je čak od prijatelja, kojih je bilo sve manje, tražila da joj posude i po 100 dolara. Smrt ju je uhvatila u trenucima dok je pripremala svoj osmi studijski album.

About author

Kult portal

Vodeći se tvrdnjom da nas nitko ne može napraviti boljima nego mi sami, Kult je web magazin namijenjen muškarcima koji se trude i žele biti – bolji

No comments