Novi trend – Savijanje iPhonea

0

Krije li se iza novog trenda velika Appleova greška ili samo podvala?

 

Još jedna podvala koja se pokušava natovariti Appleu nakon predstavljanja novog modela ili ipak istina? Iako se vijest proširila brzinom munje, savijanje iPhonea je izgleda ipak ovo prvo. Appleu se već i prije pokušavalo podmetnuti, pa tako i sada je aktualni model vruć. Apple ipak ne bi trebao imati razloga za zabrinutost jer su srušili rekord prodaje svog starog modela, iPhonea 5S. Obaranje rekorda postaje uobičajena stvar jer se nikada do sada nije dogodilo da je prodaja novog iPhonea u prvom tjednu bila niža od prošlog modela.

No, da se dotaknemo tematike koja stoji u naslovu članka. Prošlog tjedna je nekoliko korisnika Appleu donijelo savijeni iPhone 6+ na garanciju, što je za sve mrzitelje nagrižene jabuke zazvučalo kao ‘nevjerojatno, pogledaj štosi dopuštaju, a traže tolike novce za mobitel’. Međutim, treba li to odmah uzeti kao vijest i „sigurni“ nedostatak novog modela? Nekako je logično da će se pločica duga gotovo 16 cm, a debljine samo 0,7 cm početi savijati ako to želite napraviti upotrebom sile. Iznenađujuće, iPhone 6+ se vrlo dobro drži te se tek minimalno savija, ostavljajući pritom sve funkcije na životu. Ekran ne puca, ali aluminijski dio na poleđini uređaja se savija. Ukoliko tako nešto pokušate napraviti s nekim plastičnim mobitelom, nakon trećeg pokušaja lomljenja, staklo ekrana će puknuti.

Pritisak pod kojim se Apple nalazi pri izbacivanju novog modela je enorman. Novi iPhone nije napravio veliki boom kao recimo četvrta generacija ovog, sada već kultnog mobitela, no i dalje postavlja nova mjerila i diže letvicu za nijansu više od ostalih. Ako situaciju sagledamo malo šire, onda možemo primijetiti da su glavni konkurenti iPhoneu 4 tada bili HTC Desire i Samsung Galaxy S. Danas je stvar mnogo drugačija, konkurencije ima nasvakom koraku, Apple se neda ali više to ne izgleda tako uvjerljivo. Izgleda da je odlaskom Stevea Jobsa iz Applea otišao jedan duh, onaj kreativni.

About author

Marko Rakić

Kultov stručnjak za gadgete, i tehniku općenito, surađivao je s mnogim portalima o Formuli 1

No comments

Zašto je seks u 30-tim najbolji?

Možda ćete u 20-tim imati više avantura u krevetu, ali u 30-tim je seks neusporedivo kvalitetniji   „Oralno zadovoljavanje vaše partnerice se ne svodi na ...