Novi Mercedes-Benz SL

0

Snažniji motori, automatski mjenjač 9G-Tronic, Dynamic Select s pet režima rada mjenjača i Active Body Control sustav s funkcijom kontrole naginjanja u zavojima. Visoka prikladnost za svakodnevnu uporabu unaprijeđena je s vario-krovom, koji se sada može otvoriti do brzine od 40 km/h, te automatskim razdjelnikom prtljažnika.

Privlačna značajka novog modela SL je revidirani prednji kraj, standardna  rešetka hladnjaka u obliku dijamanta izvučena je prema dolje. Dva bubrega ističu dugačak, izvučen poklopac motora. Ovom novom izgledu modela SL također doprinosi novi standardni LED inteligentni sustav prednjih svjetala, s lampama koje su izvučene daleko prema van. Sportska silueta naglašena je uvećanim kozmetičkim otvorima za zrak s kromiranim umetcima u obliku krila na dinamičnim, širokim blatobranima i pokrovima vanjskih zrcala koja su ugrađena u donju liniju prozora.

Ponuda modela sada se sastoji od modela SL 400 s V6 motorom, koji je unaprijeđen na 367 KS i 500 Nm, kao i od modela SL 500 s 455 KS snažnim V8 motorom. Standardno se snaga na kotače prenosi preko novog 9G-TRONIC devet stupanjskog automatskog mjenjača. S Dynamic Select sustavom značajke vozila mogu se dodirom na tipku promijeniti u sekundi, jer sustav modificira postavke motora, mjenjač, ovjes i upravljanje prema željama vozača.

Dodatne izvedbe uključuju dva Mercedes-AMG modela u obliku modela SL 63 i SL 65, s time da se u ovaj drugi ugrađuje V12 motor.

 

Više zanimljivih tekstova o automobilima pročitajte na Autoportal.

 

benzsl2

benzsl3

About author

Autoportal

Najstručniji automobilski portal u regiji, s bazom većom od 25.000 članaka. Svaki dan 15 vijesti, s naglaskom na testove, tehniku i savjete.

No comments

5 najvećih genocida u povijesti

Milijuni ljudi izgubili su živote u genocidima koji su nastali kao plod mržnje, donosimo vam pet najstrašnijih   „Kako je većina Armenaca umrla u prisilnim ...