Nevjerojatne filmske pogreške

0

Nevjerojatno je da su se ovakve pogreške uopće mogle dogoditi a pogotovo u blockbusterima

 

PIRATI S KARIBA: PROKLETSTVO CRNOG DRAGULJA

Zadnja scena u filmu, kapetan Jack Sparrow za kormilom vodi svoj brod u suton. Uz njega je je i vjerna posada sačinjena od odrpanaca pijanih od ruma i… ups… člana snimateljske ekipe sa kaubojskim šeširom i raybankama kojeg su zaboravili izbaciti iz kadra. Zaustavite klip na 0:09 i primjetite u lijevom kraju zaboravljenog frajera.

 

GLADIATOR

 

Utrke zaprega su u Rimu ovisile o snazi konja i djelomično o umjeću „vozača“ ali nikako nisu o spremnicima nitra koji su vidljivi na jednoj od zaprega koja se prevrnula na 0:05 klipa. Taj je Rimljanin očigledno bio jako napredan.

 

RATOVI ZVIJEZDA IV: NOVA NADA

 

Strašni imperijalni vojnici uljeću u brod u potrazi za princezom Leiom i njezinim droidima. Naoružni laserskim oružjem razvaljuju vrata, ponosno umarširavaju u prostoriju kad bum… jedan od njih svom snagom raspali glavom u vrata. Nespretnog vojnika pogledajte na 0:10 klipa.

 

SJEVER SJEVEROZAPAD

 

Da se greške ne događaju samo u modernom dobu dokaz je i Hitchcocov klasik. U jednoj sceni Eva Marie Saint vadi pištolj i upuca Cary Granta na opće iznenađenje svih. Na baš svih jer je očigledno maleni dječak, desno od stupa,, na 0:19 klipa znao što će se dogoditi pa je na vrijeme začepio uši!

 

MATRIX

 

Jedna od najcool stvari koje je Neo mogao jest izbjegavanje metaka. Kako bi izbjegao metke Agenta, Neo na 0:54 klipa baca pištolje iz ruka, kojih par sekunda kasnije misteriozno nestaju sa poda da bi se u trenutku kad Neo padne na pod odjednom ponovo pojavili. Već idući kadar otkriva još jednu grešku. Nakon što Trinity prislanja pištolj Agentu na sljepoočnicu (1:16) metak pogađa Agenta u čelo! Stvarno su brzi ti Agenti!

 

COMMANDO

 

vi znamo da je Arnie svemoguć ali nismo znali da je sposoban u par sekundi popraviti automobil. Arnie sjeda u žuti Porsche sa slomljenim vratima, međutim nakon što ga pokrene i počne voziti u daljinu Porscheu su nekim čudom vrata neoštećena (0:15)!

 

HRABRO SRCE

 

Hrabri borac za škotsku neovisnost William Wallace predvodio svoje suborce u borbu protiv Engleza naoružan sjekirom (5:46). Pratite ga dobro u sljedećim kadrovima – nakon što prvo pretrči par metara sa sjekirom, na 5:58 će već trčati bez ičega, zatim će mu se na 6:11 u rukama stvoriti mač da bi na kraju u borbu uletio ponovo sa sjekirom!

 

TOP GUN

Nakon što obore ruske Migove Maverick i Iceman se pobjedonosno vraćaju na nosač zrakoplova gdje ih dočekuju oduševljeni mornari. Nekoliko trenutaka prije macho zagrljaja sa Icemanom (0:41) Maverick skida sunčane naočale ali sekund kasnije, kada ga rulja uzima na ruke, sunčane naočale su mu ponovo na glavi!

About author

Kult portal

Vodeći se tvrdnjom da nas nitko ne može napraviti boljima nego mi sami, Kult je web magazin namijenjen muškarcima koji se trude i žele biti – bolji

No comments

10 najseksi surferica svijeta

Tko ne bi poželio poduku jahanja na valovima od ovako zgodnih djevojaka?   QUINCY DAVIS Kako u New Yorku, gradu iz kojeg dolazi, nema plaža ...