Nepoželjno ponašanje na razgovoru za posao

0

Kako ne biste uprskali priliku, obavezno pročitajte koje pogreške ne smijete počiniti…

 

NEMOJTE DOĆI NEPRIPREMLJENI

Prije nego odete na razgovor, istražite firmu, njihovu politiku i filozofiju za slučaj da vam postave koje pitanje vezano uz njihovo poslovanje. Poželjno je i da date neki pozitivan komentar na njihov rad ili nešto što vas se dojmilo.

 

NEMOJTE SE NEPRIKLADNO OBUĆI

Činjenica je da u današnjem svijetu, odijelu doista čini čovjeka. Ma koga lažemo, uvijek je tako bilo! Imajte na umu da ćete ostaviti prvi dojam i u skladu s tim, pobrinite se da on bude dobar. Obucite se profesionalno i uredno. Izbjegavajte neozbiljnu odjeću te napadne boje i uzorke.

 

NEMOJTE KASNITI

Ne samo da nemojte zakasniti, već se pobrnite da na dogovorenom mjestu budete barem 15 minuta prije dogovorenog vremena. Ako ne poznate najbolje dio grada u koji idete na razgovor za posao, na vrijeme proučite rutu koju morate proći, kako se ne biste slučajno izgubili ili zapeli u prometu. U slučaju da ipak kasnite, javite telefonski da kasnite, ispričajte se i objasnite zbog čega kasnite.

 

NEMOJTE KRITIZIRATI BIVŠE KOLEGE

Bez obzira na to koliki je vaš bivši šef ili netko od kolega bio kreten, nemojte to reći. Ogovaranjem bivših suradnika ostavit ćete dojam djetinjaste i nezrele te neprofesionalne osobe.

 

Tekst preuzet i dorađen sa cosmopolitan.hr.

About author

Kult portal

Vodeći se tvrdnjom da nas nitko ne može napraviti boljima nego mi sami, Kult je web magazin namijenjen muškarcima koji se trude i žele biti – bolji

No comments