Neka vaše crne jeans hlače ostanu crne!

0

Crni jeans izgleda atraktivno, ali ga treba znati održavati

 

Jeans hlača ima svakakvih vrsta i stilova, baš kao i boja. Neki muškarci vole svjetliji jeans, neki tamniji, dok će većina reći da u svojoj garderobi voli imati i crne jeans hlače. Ipak, koliko god atraktivno ovakve hlače izgledale, najveći problem s njima je što počnu brzo gubiti boju, pa vrlo brzo završe na dnu vašeg ormara. Međutim, svaki problem ima svoje rješenje, pa se tako i blijeđenje crnog jeansa može spriječiti. A evo i kako…

 

PERITE IH POSEBNO

Tek ste kupili svoje crne jeans hlače i želite ih oprati? Uradite to posebno jer na njima ostaje tvornički višak crne boje koji će se izgubiti u prvo pranju, ali koji vam može upropastiti drugu odjeću koju perete s njima.

 

PAZITE NA DETERGENTE

Detergenti i crni jeans se malo vole, malo ne. Detergenti su napravljeni da ispiru mrlje, a to u slučaju crnog (ili bilo kojeg drugo obojanog) jeansa znači i djelomično skidanje boje. Naravno, detergent je teško izbjeći, pa stoga izaberite onoga sa što manje aditiva i kemikalija.

 

PERITE OCTOM

Ili ipak možete prati i bez detergenta? Perite vaše crne jeans hlače u toploj vodi u koju ćete staviti jednu čašicu octa. Bez brige, ocat se neće osjetiti, skidanje boje s hlača se neće dogoditi, a ocat će ujedno poslužiti i kao omekšivač pa će vaše hlače biti izuzetno udobne.

 

IZBJEGAVAJTE SUŠILICE

Ubacivanje crnih jeans hlača u sušilicu je apsolutno nepoželjno jer će na taj način hlače brže izgubiti boju. Umjesto toga objesite ih na sušilo da se osuše prirodnim putem. Izbjegavajte sušenje na direktnom suncu jer će i to pomoći gubitku boje.

 

NOSITE IH ŠTO DUŽE

Jeans je materijal koji je bio namijenjen radnicima, a kao takav je prilično otporan baš zato da ga se ne bi često trebalo bacati na pranje. To naravno ne znači da trebate ići s prljavim hlačama, ali ne trebate ga ni prati odmah nakon što ga obučete jednom. Česta pranja znače i brži gubitak boje.

About author

Kult portal

Vodeći se tvrdnjom da nas nitko ne može napraviti boljima nego mi sami, Kult je web magazin namijenjen muškarcima koji se trude i žele biti – bolji

No comments

Recenzija serije: Breaking bad

Profesor kemije i propali učenik koji se nikako ne može srediti jedan su od najzanimljivijih parova koje smo gledali na TV ekranima     Uloge: ...