Nedovršene priče iz TV serija

0

Pratili smo ih napeto do posljednjeg trenutka da bi na kraju prikazivanja ostali bez nekih važnih odgovora na pitanja

 

 

 

„Peter se uspjeva vratiti natrag, ali bez Caitlin! Do kraja serije se nitko nije potrudio objasniti što se dogodilo s njom!“

 

 

 

alf

ŠTO SE DOGODILO S ALFOM?

 

Alf

 

Za one mlađe, koji vjerojatno ne znaju, Alf je bila izuzetno popularna serija s kraja 80-tih i početka 90-tih. Vanzemaljac Alf (skraćeno od Alien Life Form) s planeta Melmac svojim svemirskim brodom pada na kuću Tannerovih te ubrzo postaje njihov „kućni ljubimac“. Cijela serija se vrti oko Alfovog privikavanja na svoj novi dom i sustanare a tada, u 102. epizodi, u završnoj sceni Alf biva okružen Vladinim agentima. I kada se zapitate što će se dogoditi, usljedi završna špica koja je značila i kraj cijele priče, ostavljajući gledatelje s važnim pitanjem „Je li Alf uspio pobjeći?“. Gledatelji nikada nisu ni dobili odgovor na pitanje jer je peta sezona otkazana, ali je na kraju ipak snimljen film u kojem ALF uspjeva pobjeći. Treba li spomenuti da film nije bio niti na tragu serije?

 

 

 

heroji

ŠTO SE DOGODILO S CAITLIN?

 

Heroji

 

Heroji su najbolji primjer kako se savršena serija može pretvoriti u najedan od najvećih promašaja. Prva sezona Heroja je možda i najbolja sezona bilo koje serije, da bi nakon toga usljedio štrajk scenarista te nagli pad zanimljivosti serije, pa samim tim i glednosti. Nakon štrajka scenaristi kao da su htjeli samo odraditi posao pa je ostalo puno toga visiti u zraku. Možda najznačaniji je slučaj Peter Petrellijeve prijateljice Caitlin. Nakon što Peter slučajno upotrjebi svoje sposobnosti putovanja kroz vrijeme, on i lijepa Irkinja završavaju u svojevrsnoj nacističkoj Njemačkoj budućnosti. Peter se uspjeva vratiti natrag, ali bez Caitlin! Do kraja serije se nitko nije potrudio objasniti što se dogodilo s njom!

 

 

 

terminator

ŠTO SE DOGODILO U BUDUĆNOSTI?

 

Terminator: Kronike Sarah Connor

 

Nažalost, Terminator serija je trajala prilično kratko, točnije samo dvije sezone. Eksperiment pretvaranja popularne filmske franšize u format TV serije se nije pokazao uspješnim, ali unatoč tome serija je skupila određeni broj hard core fanova koji su na kraju ostali razočarani samim krajem. Podsjećamo, na kraju serije John i Cameron su bili prisiljeni pobjeći u budućnost kako bi se spasili od ubojica. Međutim, kada dođu u budućnost shvate da je Derek, Johnov stric živ, te da, još važnije, nitko ne zna tko je John Connor! Kako se cijela Terminator franšiza vrti oko toga da je John Connor predvodnik Pokreta otpora u budućnosti činjenica da nitko ne zna je šokantna. A još šokantnije je da nikada snimo dobili odgovor na pitanje što se to dogodilo jer je serija otkazana.

 

 

 

lost

ŠTO SE UOPĆE DOGODILO?

 

Izgubljeni

 

Ako nas pitate Izgubljeni su najbolja serija koju smo ikada gledali. Znamo da se mnogi neće složiti, ističući preveliku zapetljanost priče kao razlog. I u pravu su, jer su se tvorci serije trudili u svakoj epizodi dodatno zakomplicirati radnju, odnosno na pitanje odgovoriti s još više pitanja. S toliko komplikacija, nije ni čudo da su neka pitanja ostala neriješena. Npr. što je to Tampa posao? Što se dogodilo s Waltom? Zašto je Libby bila u ludnici? Što je uopće bilo svjetlo koje je dopiralo iz rupe na otoku? Što su polarni medvjedi radili na otoku? Toliko puno pitanja bez odgovora! Većina odgovora se može naći u različitim knjigama koje su izašle nakon serije, ali mišljenja smo da je sve trebalo biti riješeno u samoj seriji.

 

 

 

twinpeaks

ŠTO SE DOGODILO S AGENTOM COOPEROM?

 

Twin Peaks

 

Producenti Twin Peaksa nisu bili uvjereni u uspijeh sam serije da bi na kraju Twin Peaks postao jedna od najboljih serija svih vremena! Kombinacija misterije, kriminalističke priče, horrora i humora je osvojila gledaelje širom svijeta početkom 90-tih! Ipak, izuzetno napeta serija prepuna pitanja, završila je kako inače završavaju sezone serija – s scenom koja će vas natjerati da s nestrpljenjem iščekujete iduću sezonu. Međutim, u slučaju Twin Peaksa, nove sezone nije bilo, niti ju je trebalo biti. Tako nam je ostalo da se pitamo što će biti s agentom Cooperom u kojeg je, kako smo otkrili, ušao duh Bob. Odgovor bi ipak mogli dobiti u nekoj budućnosti pošto se priprema snimanje novih epizoda.

 

 

 

mojeimejeearl

TKO JE OTAC EARLA MLAĐEG?

Zovem se Earl

Zovem se Earl je bila tako zabavna serija, prepuna ludih likova, ali su je producenti odlučili iznenada ugasiti u četvrtoj sezoni. Razlog je bio pad gledanosti, što nije ni čudo s obzirom da su scenaristi stvarno zabrljali s radnjom. Ipak, moramo priznati da nam ova serija itekako fali, ako ništa barem radi Jaime Pressley. Upravo uz nju je vezano pitanje koje je ostalo neodgovoreno – tko je otac Earla mlađeg? Kako se u seriji radnja odvijala, sumnjamo da bi odgovor ikada i dobili čak i da serija nije otkazana, prema scenaristima, bila je to sasvim nevažna stvar.

About author

Kult portal

Vodeći se tvrdnjom da nas nitko ne može napraviti boljima nego mi sami, Kult je web magazin namijenjen muškarcima koji se trude i žele biti – bolji

No comments