Namirnice za povećanje mišićne mase

0

Ukoliko želite povećati mišićnu masu nije dovoljno samo naporno trenirati

 

Već smo više puta napisali da je zdrava prehrana jednako važna kao i svi treninzi koje odradite tijekom tjedna. Uzalud će vam biti provedeni svi sati dizanja teških utega ukoliko nakon toga pođete na pizzu, ili se najedete čokolada i kolača. Ukoliko želite ozbiljno poraditi na svom izgledu i mišićnoj masi, trebat ćete poraditi i na svojim prehrambenim navikama. Upravo zdrava kombinacija značajne količine proteina, dovoljno složenih ugljikohidrata i kvalitetnih masnoća, te naravno vitamina i minerala koji se najbolje u organizam unose kroz raznovrsnu ishranu, je ono što vam treba. Stoga vam danas donosimo popis 10 namirnica koje će vam pomoći u ostvarenju vašeg cilja – povećanja mišićne mase.

1. Piletina. Ako tražite namirnicu bogatu proteinima, ne trebate tražiti dalje od piletine. Također sadrži i selenij koji odlično djeluje na vaš metabolizam.

2. Riba. Morska stvorenja predstavljaju odličan izvor bjelančevina i masnih kiselina omega-3, vitamina, minerala kalcija, željeza i cinka.

3. Govedina. Sadrži visoko kvalitetne proteine i neophodne amino kiseline te željezo koje se kod čovjeka najlakše apsorbira i tako proizvodi crvena krvna zrnca koja nam daju energiju.

4. Mladi sir. U usporedbi sa drugim mlječnim proizvodima mladi sir ima puno manje ugljikohidrata i mliječnih masti, pa samim time i kalorija što u konačnici ne dovodi do formiranja masnih naslaga.

5. Jaja. Bogata su vitaminima, mineralima, visokokvalitetnim bjelančevinama, dobrim mastima i raznim drugim manje poznatim hranjivim tvarima. Dok su sve hranjive tvari sadržane u žumanjku, u bjelanjku su proteini.

6. Whey protein. Ovaj najkvalitetniji izvor proteina se nalazi u proteinskim prahovima, Bogat je izvor široko rasprostranjenih aminokiselina (BCAAs), čineći najveći mogući udio bilo kojeg prirodnog izvora hrane.

7. Zobene pahuljice. Bogate beta glukanima koji smanjuju kolesterol, zobene pahuljice su dobre i radi reguliranja probave. Sadrže i brojne vitamine, mineralne tvari, antioksidanse, kao i proteine.

8. Voće i povrće. Sadrže vitamine C i E, magnezij, cink, beta-karoten, fosfor, folne kiseline kao i antioksidanse. Trebali bi biti dio vaše svakodnevne prehrane.

About author

Kult portal

Vodeći se tvrdnjom da nas nitko ne može napraviti boljima nego mi sami, Kult je web magazin namijenjen muškarcima koji se trude i žele biti – bolji

No comments

4 razloga za gledanje V8 Supercars

Nova sezona australske serije V8 Supercars je počela, a evo razloga zašto bi je trebali početi pratiti   1. UZBUDLJIVE UTRKE Koji može biti bolji ...