Najzloglasniji ubojiti parovi

0

Parovi koji su sijali strah a ljubav djelili i ubijanju

 

„Žrtve, većinom maloljetne, su se redale jedna za drugom i broj se na kraju zaustavio na sedam, u što je uključen i Carolin bivši muž kojega je ona ubila nakon što mu je u stanju pijanosti otkrila ubojstva“

 

UBOJICE USAMLJENIH SRDACA

Raymond Martinez Fernandez i Martha Julie Beck

Poznati kasnih 40-tih prošlog stoljeća kao Ubijice usamljenih srdaca Martha i Raymond su bili čudan par. Dok je Raymond, iako porjeklom sa Havaja, bio izgledom pravi latino zavodnik Martha je bila neugledna 140-kilašica! Ovaj čudan par stavljao je oglase po novinama u kojima Latino Lover traži usamljene udovice. Raymond i Martha su birali imućnije udovice od kojih su tražili novac a ako su se opirale jednostavno bi ih ubili. Nakon uhićenja priznali su 12 ubojstava iako je broj vjerojatnije bliži 20. Tijekom suđenja ubojiti par se nije odvajao jedno od drugog a čak su i pogubljeni zajedno na električnoj stolici u zloglasnom zatvoru Sing Sing.

 

HOLLYWOODSKI KOLJAČI

Douglas Daniel Clark i Carol Mary Bundy

Samoprozvani Kralj sexa na jednu noć, Douglas Daniel Clark je uživao u seksu sa mladim djevojkama dok je istovremeno maštao o silovanjima, ubojstvu, kasapljenju u nekrofiliji. Idealnu partnericu našao je u pretiloj Carol kojoj nije smetalo ni kada je Clark počeo dovoditi mlade žene u njihov stan gdje ga je ona fotografirala u akciji. Svoja crna maštanja Clark je počeo ostvarivati kada je oteo, silovao i ubio 11-godišnju djevojčicu. Žrtve, većinom maloljetne, su se redale jedna za drugom i broj se na kraju zaustavio na sedam, u što je uključen i Carolin bivši muž kojega je ona ubila nakon što mu je u stanju pijanosti otkrila ubojstva. Njihov trademark je bilo otkidanje glava žrtvama koje su u većinom zadržavali i kasnije koristili kao seksualne igračke!

Ubojstva bi se sigurno nastavila da Carol nije „pukla“ i kolegicama na poslu u plaču sve ispričala. Douglas je osuđen sa smrtnu kaznu i u San Quentinu čeka izvršenje smrtne kazne dok je Carol 2003. godine umrlo od srčanog udara. Odrađivala je ukupnu kaznu od 52 godine zatvora.

 

MENTALNE UBOJICE

Alton Coleman i Debra Denise Brown

Tamnoputog Altona psihijatar je opisao kao čovjeka koji je na granici retardacije i koji je voljan imati seksualni odnos sa bilo čime – ženom, muškarcem, djetetom ili objektom. A kada se takav predator udružio sa sličnom 21-godišnjom Debrom počeo je 54-dnevni ubilački pohod koji je završio sa osam ubojstava kojima su prethodile otmice i silovanja. Alton i Debra nisu birali žrtve, brutalno su jednakim žarom ubijali 44-godišnje kućanice i sedmogodišnju djecu. Zbog brutalnosti ubojstava Alton Coleman je osuđen na četiri smrtne kazne a Debra Denisa brown na dvije. 18 godina nakon krvavog pohoda smrtna kazna nad Colemanom je izvršena smrtonosnom inekcijom dok se Debrina borba sa pravosuđem još vodi. Dok je jednu smrtnu kaznu uspjela pretvoriti u doživotni zatvor država Indiana ne odustaje od izvršenja svoje smrtne kazne.

 

UBOJICE SEKSUALNIH ROBOVA

Gerald Armand i Charlene Gallego

Godine 1955. Geraldov otac je pogubljen u plinskoj komori zbog ubojstva dva policajca. Ipsalo je da je on još bio anđeo prema sinu koji je svoju kriminalnu karijeru počeo sa 13 godina kada je silovao 6-godišnju djevojčicu! Dosta kasnije bit će uhvaćen zbog silovanja vlastite kćeri tinejdžerice! Nakon pet propalih brakova oženio se sa Charlene Williams kojoj je rekao da je impotentan te da je jedini lijek sex sa djevicama!? Charlene je bila više nego voljna pomoći svom voljenom mužiću pa su tijekom 26 mjeseci potrage za idealnim seksualnim robom oteli, silovali i ubili 10 mladih djevojaka! Nakon gnjusnih silovanja Gerald je većinu upucao, neke je zatukao raznim objektima, neke zadavio a njegova posljednja žrtva, koja je bila u petom mjesecu trudnoće, je zakopana živa!

Nakon uhićenja Charlene je osuđena na 16 godina zatvora, kaznu koju je u međuvremenu odslužila, dok je Gerald osuđen na dvije smrtne kazne. Njegova borba protiv kazne se dugo vodila uz tvrdnju njegovih odvjetnika da je sve posljedica ozlejda mozga koje je dobio u ranom djetinstvu! Prije kraja borbe Gerald je preminuo od raka debelog crijeva.

 

NIGHTRIDER I LADY SUNDANCE

Alvin Howard i Judith Ann Neelley

Al i Judith su bili pravi par u kojem su i jedno i drugo voljeli divlji život. Kriminalni dosje otvoren im je oružanom pljačkom 1980. godine kada je Al imao 27 a Judith samo 16 godina. I jedno i drugo dobili su zatvrosku kaznu a Judith je iza rešetaka svom mužu rodila blizance. Nakon izlaska ponovo su nastavili svoj put nazivajući se Nightrider i Lady Sundance a uzori su im bili Butch Cassidy i Sundance Kid. Nije trebalo puno prije nego počnu ubijati. Napadali su svakog tko bi im se našao na putu a prva žrtva je bila 13-godišnja djevojčica Lisa Millican koju su oteli u shoping centru, odveli je u motelsku sobu gdje su je mučili i silovali i to pred vlastitom djecom. Nakon nekog vremena Judith joj je odlučila dati inekciju sredtsva za čišćenje kako bi je ubila ali nikako nije mogla pogoditi venu. Nakon dugih patnji nesretnu su djevojku upucali. Do kraja svog krvavog pohoda broj ubijenih se popeo na 15 a uhvaćeni su nakon što su oteli mladi zaručeni par Johna Hancocka i Janice Chatman. Johna su upucali i ostavili a da nisu primjetili da nesretni John nije ubijen. Janice, nažalost nije bila te sreće već je silovana i ubijena. Al je osuđen na dvije kazne doživotnog zatvora dok je Judith prošla još i gore. Iako je i za nju preporučena smrtna kazna, sudac je iskoristio svoje pravo ignoriranja preporuke i osudio je na smrtnu kaznu zbog poticanja Ala na ubojstva i ubojstava koje je sama učinila.

 

MUČITELJI IZ ZABITI

David Ray i Cindy Hendy

Kada je policijska patrola naišla na golu žensku sa metalnom ogrlicom oko vrata znali su da nešto nije u redu, ali vjerojatno nisu ni sumnjali da će ih to dovesti do šesterostrukih ubojica. 59-godišnji David i 20 godina mlađa Cindy su uživali u perverznim seksualnim igricama u koima su se iživljavali na žrtvama. Osim što bi ih seksulano iskorištavali nesretne bi žene mučili strujom a na kraju i ubili. Sve se to odvijalu u njihovoj kući u zabitom kraju, daleko od znatiželjnih očiju susjeda a u kojoj su izgradili pravi kabinet za mučenje kojeg su nazvali „Toy box“. U njemu su pronađeni i bičevi, lanci, različiti kirurški instrumenti pa čak i ginekološki stol! Pregledom kuće otkriveni su i različiti video uratci u kojima je David objašnjavao različite metode mučenja!

Četiri su tjela izvađena iz jezera na čijoj je obali bila kuća a još su dva iskopana iz obližnje pustinje. David Ray je osuđen na ukupno 223 godine ali je preminuo od infarjta osam mjeseci nakon donošenja odluke. Njegova pomagačica, koja je pristala na svjedočenje protiv Davida je dobila jedinstvenu kaznu od 36 godina zatvora.

 

UBOJITI TINEJDŽERI

Charles Raymond Starkweather i Caril Ann Figate

Problematični mladić Charles bio je noćna mora svih roditelja mladih kćeri, pogotovo Figateovih čija je 14-godišnja kćer bila luda za njim. Charlie je par mjeseci ranije ubio zaposlenika benzinske postaje, a kako ga nitko nije uhvatio Charlesova gladza kriminalom bila je sve veća. Jedna svađa sa Carilinim roditlejima dovela je do toga da ih je ubio a pred očima svoje djevojke zadavio je i njezinu dvogodišnju sestru. Sve je to impresioniralu Caril pa se par bacio u krvavi pohod po SAD-u redajući ubojstvoa za ubojstvom. Navodno se u jendom trenutku Charles htio i predati ali ga je Caril odvratila od te ideje. Nakon velike potrage policija je u pravoj potjeri kakve viđamo po filmovima uspjela uhvatiti par a nakon uhićenja Caril je pokušala prodati priču da je ona bila udata. Ipak ,nije joj uspjelo pa je za svoju ulogu u ubojstvima dobila doživotnu zatvorsku kaznu. 18 godina kasnije ipak je pomilovana dok Charles nije bio te sreće. Osuđen je na smrtnu kaznu te je nedugo zatim spržen na električnoj stolici!

 

ENGLESKI SILOVATELJI

Frederick Walter West i Rosemary Pauline West

Tijekom 16 godina Frederick i Rosemary su ubili 10 žena. Barem je toliko dokazano a prema kasnijim istraživanjima pretpostavlja se da je brojka bliža – 20. Žrtve su bile djevojke daleko od svog doma kojima bi ponudili prevoz do kolodvora ili posao dadilje. Svoje žrtve su otimali i odvozili ih u svoju „Kuću horrora“ gdje bi ih svukli, zavezali, silovali, ubili te iskidali i zakopali. Među žrtvama je bila i njihova 16-godišnja kćer.

Frederick nikada nije dočekao presudu jer se na staru godinu 1995. objesio u svojoj ćeliji. Unatoč tome što i dan danas Rosemary tvrdi da je nevina osuđena je za svih 10 ubojstava. Dobila je doživotnu kaznu koja je kasnije smanjena na 25 godina pa ponovo povećana ka doživotnu kaznu! To je bio tek drugi slučaj u Velikoj Britaniji da je neka žena osuđena na doživotnu kaznu.

 

 

About author

Kult portal

Vodeći se tvrdnjom da nas nitko ne može napraviti boljima nego mi sami, Kult je web magazin namijenjen muškarcima koji se trude i žele biti – bolji

No comments