Najvažnije vježbe za svakog muškarca

0

Bez obzira željeli izgraditi mišiće, istopiti masne naslage ili jednostavno radit ina kondiciji uz umjerenu izgradnju mišića, ovo su vježbe s kojima ćete postići najviše

 

„Baš kao i u slučaju mrtvog dizanja i kod izvedbe čučnjeva aktiviraju se sve mišićne skupine“

 

MRTVO DIZANJE

Pri izvođenju ove vježbe sve značajne mišićne grupe moraju raditi pa je stoga ova vježba najučinkovitija. Kako mišići rade, u organizmu se ispuštaju velike količine testosterona i hormona rasta što dovodi do napretka cijelog tijela. Kako je ova vježba teška i naporna, pogotovo za leđa, potrebno je dobro zagrijavanje kako ne bi došlo do ozljede.

 

ČUČNJEVI

Tako jednostavna vježba a tako učinkovita. Baš kao i u slučaju mrtvog dizanja i kod izvedbe čučnjeva aktiviraju se sve mišićne skupine. Bilo da želite povećati ukupnu snagu, biti eksplozivniji i brži, čučnjevi su idealan izbor. Ukoliko vam je izvođenje običnog čučnja previše jednostavno, uzmite utege i otežajte trening.

 

BENCH

Postoji li iti jedna prava muška vježba kao što je bench? O benchu znaju svi sve, čak i oni koji ne treniraju. Bench potisak je idealna vježba ukoliko želite, a sigurno želite, razviti gornji dio tijela, jer prilikom izbačaja radite na tricepsima, ramenima i prsima. Sve tri navedene mišićne grupe su upravo ono što svi muškarci žele imati razvijeno.

 

ZGIBOVI

Ako vam je želja imati široka ramena, a za njima žene lude, zgibovi su vježba koju nikako ne smijete propustiti. Ova je vježba izuzetno naporna (zbog čega je mnogi izbjegavaju) iako ne uključuje nikakve utege. Malo tko može izvesti veći broj ponavljanja, a pri svakom izvoženju se ispuštaju velike količine hormona.

 

POTISAK IZNAD GLAVE

Još jedna odlična vježba kojom se prije svega razvijaju ramena jest potisak iznad glave. Ovasložena vježba predstavlja pravi napor za mišiće ramena i trapezodine mišiće, zbog čega će se ponovo izlučivati veće količine hormona, što u konačnici dovodi do razvoja mišića. Široka ramena su znak muževnosti, stoga ne propuštajte ovu vježbu.

 

VESLANJE

Dok benchom razvijate prije svega prsa, veslanjem ćete najviše razvijati leđa. Međutim, ne znači da ni ostale mišićne skupine neće raditi. Pod većim opterećenjem će zbog napornog povlačenja biti i tricepsi, ali i noge koje osiguravaju stabilnost. Najveću dobit će ipak imati leđa, jer će veslanjem raditi doslovno svi mišiće leđa.

 

 

 

About author

Kult portal

Vodeći se tvrdnjom da nas nitko ne može napraviti boljima nego mi sami, Kult je web magazin namijenjen muškarcima koji se trude i žele biti – bolji

No comments