Najmaštovitiji načini krijumčarenja

0

Mašti krijumčara nikad kraja – od gay lubrikanata preko lizalica do cjevovoda i podmornica

 

„Podmornice omogućuju transport i do osam tona droge a postaju i sve naprednije, neke su duge i po 30 m te su opremljene modernim diesel motorima, imaju satelitsku navigaciju, opremu za noćno gledanje“

 

SEX LUBRIKANTI

Kriumčari steroida u Tajlandu su se dosjetili da bi svoje pošiljke mogli prokrijumčariti u tubama lubrikanata. Iz nekog razloga tajlandska carina je ipak odlučila provjeriti veliku pošiljku s naljepnicom Gay Lube Oil.

 

PARKIRALIŠTA

Nakon što su otkriveni tuneli koji su iz Meksika vodili u SAD krijumčari su se prilagodili. Kopali su tunel do najbližeg parkirališta gdje bi čekalo vozilo. Krijumčari bi podignuli šaht ispod automobila, ukrcali bi drogu i nestali.

 

NAVIJAČICE

Možda jedna pd najgupljih ideja ikada je bila kada su Kolumbijci pokušali prokrijumčariti drogu preko cheerleadersica. Trebali su pretpostaviti da će carinici jedva dočekati ispipati zgodne navijačice.

 

SLUČAJNI PROLAZNICI

Zamislite da ni krivi ni dužni završite u zatvoru zbog krijumčarenja droge za koju uopće niste ni znali. To se događalo ljudima koji su putovali iz SAD-a u Meksiko sve dok FBI nije otkrio shemu krijumčara. Meksički su krijumčari osmatrali tko sve prelazi granicu, te su na uočene automobile u El Pasu i Juarezu stavljali GPS uređaje, pomoći VIN uređaja bi otkrili šifre brave, napravili duplikate ključeva i nakrcali vozilo drogom. Zahvaljujući GPS praćenju u SAD-u bi našli automobil, otključali ga i pokupili svoju drogu.

 

CJEVOVODI

Koji je najbolji način transporta ukradene nafte iz Meksika u SAD od izgradnje cjevovoda? Sličnim principom su se služili i ruski mafijaši za transport vodke iz Rusije u Estoniju pa su izgradili čak i pet kilometara dug cjevovod.

 

LIZALICE

Lizalice s okusom marihuane i heroina, zvuči zanimljivo zar ne? Upravo su to pokušali američki krijumčari kada su proizveli lizalice u obliku Djeda Božićnjaka s okusom marihuane i javorovog lista s okusom heroina. Na njihovu žalost, policije Illionoisa i New Yorka su ih otkrili.

 

SKULPTURE

Da se droge pokušavaju prokrijumčariti kroz skulpture nije tajna, pogotovo za ljubitelje serije Izgubljeni. Međutim, Kloumbijci su tehniku modificirali pa su heroin mješali sa gipsom te od toga radili replike djela poznatog kolumbijskog umjetnika Fernanda Botera. Nije nam baš jasno kako su kasnije mislili iz skulpture izvući heroin a odgovor nikada nećemo ni saznati jer su na vrijeme otkriveni.

 

PODMORNICE

Oko droga se vrte veliki novci pa se onda isplati i ulagati u skupocjenija sredstva prijevoza. Kako se krijumčare često otkriva dok u SAD prebacuju kokain i heroin zrakoplovima i gliserima krijumčari su odlučili zaroniti pod more. Podmornice omogućuju transport i do osam tona droge a postaju i sve naprednije, neke su duge i po 30 m te su opremljene modernim diesel motorima, imaju satelitsku navigaciju, opremu za noćno gledanje…

About author

Kult portal

Vodeći se tvrdnjom da nas nitko ne može napraviti boljima nego mi sami, Kult je web magazin namijenjen muškarcima koji se trude i žele biti – bolji

No comments

Kako spariti pivo i hranu?

Premda se Hrvati na ljestvici najvećih pivopija nalaze na visokom 10. mjestu među svim narodima svijeta, guštamo u jako malom broju različitih piva. I kada ...