Najkontroverznije filmske seks scene

0

Ukoliko nemate dobar želudac bolje preskočite ovaj teskt

 

crash

SUDAR

Ovdje se ne misli na razvikani film iz 2004. već David Cronenbergov uradak iz 1996. Film se, za one koji nisu upoznati, vrti oko seksualne perverzije u kojoj se pojedinci seksualno uzbuđuju gledajući žrtve prometnih nesreća, te požele imati seks s ožiljkom koji ih podsjeća na vaginu!? Nasilje i seks su u ovom filmu bili toliko detaljno prikazani da je Dail Mail pokrenuo akciju da se film zabrani u Velikoj Britaniji.

 

kids

DJECA

Ovaj film bi bio kontroverzan i danas, a pogotovo prije 18 godina kada je izašao. Djeca nam donose teenagersku scenu New Yorka u kojoj se prikazuju maloljetnici u razuzdanim seksualnim odnosima. Međuti, da priča bude začinjena glavna muški lik Telly je HIV pozitivan a da to ne zna, te svakoj svojoj partnerici nesvjesno prenosi bolest. Najviše kontroverzi izazvala je scena u kojoj Casper, Tellyjev prijatelj, siluje Jennie (Cloe Sevigny) koja mu namjerno ne reče da je i ona HIV pozitivna kako bi ga na taj način kaznila.

 

irreversible-1

NEPOVRATNO

Prilično toga se može prodati kao „umjetnost“ a film s Monicom Bellucci, Vincentom Casselom i Alberttom Dupontelom donosi dvije kontroverzne scene – ubojstvo silovatelja, i analno silovanje Alex (Monica Bellucci). Ta druga scena je posebno kontroverzna, ne samo zbog toga što je riječ o silovanju (i to analnom), već je morbidna i mračna jer je silovatelj – gay osoba. Film treba pogledati da bi se cijela scena doživjela kao jako traumatično iskustvo.

 

brownbunny

THE BROWN BUNNY

Kontroverzan film redatelja i glumca Vincenta Galla proglašen je najgorim filmom ikada prikazanim na festivalu u Cannesu, barem prema prvim tvrdnjama Rogera Eberta. Isti taj Ebbert je, nakon što je Gallo editirao film, kasnije promjenio mišljenje ali je najkontroverznija scena ostala. Naime, u posljednjoj sceni Cloe Sevigny očigledno ne simulira nego doslovno oralno zadovoljava Galla, te na kraju proguta njegovu spermu!!! Kritika je populjava i film i Sevigny koje se odrekla čak i njezina agencija!

 

antichrist

ANTIKRIST

Lars Von Tier voli snimati provokativne filmove, ali nitko nije bio spreman na Antikrista kada se pojavio u Cannesu. Film je toliko mučan da je na premijeri četvero žena pozlilo te su morale potražiti pomoć! Nije problem bio samo u kidanju genitalija, ili eksplicitnim scenama seksa, već u jednoj seks sceni koja se prekida smrću djeteta. To je ujedno i najvažnija scena u cijelom filmu i zbog toga je scena još šokantnija.

 

salo

SALO

Dovoljno je reći da je film iz 1975. godine baziran na djelu zloglasnog Marquisa De Sadea! Film je kontroverzan od uvodne scene do zadnjeg slova odjavne špice, međutim unatoč tome mnogi ga, uključujući Martina Scorsesija, smatraju remek dijelom. Kontroverznost filma leži već u tome da je dobar dio glumaca, koji glume u scenama seksa, očigledno maloljetan! Daleko najkotroverznija scena je ona u kojoj se jednu djevojku natjera da pojede fekalije svog gospodara.

 

9-songs

9 ORGAZAMA

Britanski redatelj Michael Winterbottom je 2004. godine napravio film koji pravim čudom nije dobio oznaku – pornografski. Radnja filma se vrti oko engleskog klimatologa i američke studentice na razmjeni koji, između rock koncerata koji posjećuju, imaju itekako intezivne seksualne odnose. A sve je to, uključujući i ejakulaciju (!?) lijepo prikazano na ekranu! Winterbottom je samo ustvrdio da je htio biti autentičan!

 

thedevils

ĐAVLI

Ovaj film je toliko puta cenzuriran (pogotovo nakon reakcije Crkve) da se originalna verzija više nigdje ne može ni vidjeti. A originalna scena je bila toliko brutalna da su i šefovi Warner Brosa poludjeli kada su je vidjeli. Naime, u jednoj sceni jedna od časnih sestara masturbira križem dok u drugoj grupa napaljenih sestara siluje kip Isusa Krista! Što je previše, previše je!

 

canibalholocaust

CANNIBAL HOLOCAUST

Vjerojatno najkontroverzniji film svih vremena je Cannibal Holocaust, a u vrijeme kada je izašao najviše je prašine podigao zbog svoje realističnost, pa se tada smatralo da ništa u filmu, koji uključuje silovanja, mučenja i ubijanja – nije glumljeno! Posebno se to odnosilo na scenu u kojoj muškarac siluje mladu ženu zašiljenim kamenom, te je na kraju istim kamenom ubije. Čak i danas ta scena izgleda prilično realno.

 

serbianfilm

SRPSKI FILM

Kako netko ovaj film može nazvati umjetničkim djelom ni dan danas nam nije jasno. Scena silovanja tek rođenog djeteta ili silovanja vlastitog sina nikako ne može proći kao umjetnost, već isključivo kao psihička bolest redatelja i scenarista. Nije ni čudo da je film zabranjen u nebrojenim zemljama, ali redatelj i dalje nije završio barem na psihijatrijskom vještačenju.

 

About author

Kult portal

Vodeći se tvrdnjom da nas nitko ne može napraviti boljima nego mi sami, Kult je web magazin namijenjen muškarcima koji se trude i žele biti – bolji

No comments