Najkarizmatičniji rock frontmani

0

Frontmani rock grupa su ti koji bi trebali nositi bend na svojim ramenima, a ovoj desetorici je to uspjelo najviše zahvaljujući svojoj karizmi

 

A Osbourne, predvodeći Sabbathe koji su stvorili jedan sasvim novi glazbeni žanr, nije bez razloga dobio nadimak Prince of Darkness“

 

Mercury

FREDDIE MERCURY

Je li ikada postojao karizmatičniji frotman od Freddiea Mercuryja? Teško! Pjevač, rođen u Zanzibaru, je imao nevjerojatan glas raspona četiri oktave koji je dolazio do izražaja u pjesmama poput Bohemian Rhapsody, i koje je bacao mase na koncertima u trans. Međutim, ne treba u glasu tražiti razloge karizmatičnosti nego u njegovoj pojavi. Freddie je prošao sve moguće image (od duge kose do zalizanog baletana), a na kocertima je nastupao nošen nevjerojatnom energijom, čak i kada je bio bolestan.

 

Jagger

MICK JAGGER

Legendarni Mick Jagger je tipična rocker čiji se život vrti oko seksa, droge i alkohola. Ali, kada izađe na binu počinje njegova prava karizmatičnost. Unatoč tome što danas ima 70 godina, još uvijek skače na koncertima kao na početku karijere. „If you start me up I’ll never stop..“ počinju legendarni stihovi na koje Jagger počinje sa svojim karakterističnim uvijanjem. Možda njegovi pokreti nisu savršen ples, ali je inspirirao Maroon 5 da napišu i pjesmu u čast njegovih pokreta, a oduševio je i druge ikone poput Tine Turner i Davida Bowiea.

 

Tyler

STEVEN TYLER

Iako danas izgleda kao grozan rezultat neuspijelih eksperimentiranja, frontman Aerosmitha još uvijek ima ono nešto. Njegov glas, i vrištanje zbog kojeg pucaju stakla na zgradama oko stadiona, još uvijek mogu zapaliti mase, baš kao i njegova ekstravagantna pojava. Aerosmith su kao grupa legende rocka, ali sve se uvijek nekako vrtilo oko Tylera kojega su mediji često zlokobno zvali „Jaggerom za siromašne“. Bio to ili ne, žene su oduvijek osjećale njegov magnetizam (iako danas dosta manje), pa su ga smatrale i neodoljivim seks simbolom.

 

Osbourne

OZZY OSBOURNE

Današnjim generacijama Ozzy je poznat kao zbunjeni otac iz MTV-jevog realityja The Osbournes, ali pravim ljubiteljima rocka poznatiji je kao frontman Black Sabbatha. A Osbourne, predvodeći Sabbathe koji su stvorili jedan sasvim novi glazbeni žanr, nije bez razloga dobio nadimak Prince of Darkness. Oko Osbournea su se uvijek stvarale kontroverze, bilo da su povezane s drogama ili brojnim ženama, a kontroverze su uvijek privlačile ljude. Pa čak i danas se oko njega osjeća njegova karizmatičnost i posebnost. Stvarno ostaje neobjašnjivo kako ga nasljeđuje dvoje bezvezne djece.

 

Morrison

JIM MORRISON

Morrison je u svoje vrijeme vjerojatno bio najkarizmatičniji pjevač, a njegova karizma se dodatno pojačala nakon smrti u 27. godini. Nije tajna da je Morrison imao velikih problema s alkoholom i drogom, ali fanovi mu to nikada nisu zamjerali, dapače čak su smatrali i da je to dio njegovog šarma. Njegovi nastupi su bili magnetski, a sam on se savršeno uklapao u psiho rock kojim su odisale pjesme Doorsa. Mnogi će i danas naći njihove pjesme hipnotičnim, a kada ih je još uživo izvodio Morrison cijeli nastup je bio kao droga.

 

bono

BONO

Iako je Bono sve samo ne tipični rock frontman, uostalom ni U2 nije prava tvrda rock grupa, karizmatičnost mu se ne može poreći. Oko Bona nema kontroverze (najveća kontroverza je kada se nedavno slikao s mladom djevojkom u krilu), nema problema s alkoholom i drogom – Bono je zvijezda koja nema ponašanje tipične zvijezde. Bono je čovjek koji će potpisati autogram svakome tko ga zatraži, koji će svima pružiti ruku, i čovjek velikog srca poznat po svom humanitarnom radu. A njegova karizmatičnost baš proizlazi iz toga što je „jedan od nas“ .

 

Cobain

KURT COBAIN

Iako će danas mnogi reći da je Cobain karizmatičan i slavan jer si je prosvirao glavu, i tako postao član famoznog kluba 27, Cobain je bio velika karizmatična zvijezda koja je bila predvodnik cijele jedne nove generacije. Svojim grunge izgledom (nepočeščjanje kose i s puno flanela) i vrištanjem na mikrofon postao je inspiracija mnogima, kako glazbeno tako i modno. A da bi se pokrenuo cijeli jedan novi stil ipak treba biti poseban, zar ne? Cobainova slava se nastavila i do danas, a Nirvana je jedan od bendova koji se i danas se mora slušati.

 

Iggypop

IGGY POP

Za početak se zapitajmo – jesmo li ikada vidjeli Iggyja u majici? Vjerojatno nikada, pa je čak i na slikavanjima u „toplessu“. Iggy, danas poznat kao kum punka, je jedan od najdinamičnijih glazbenika na sceni svih vremena, zbog čega je i stekao toliko fanova. Njegove izvedbe hitova poput Lust for Life su nešto što treba pogledati ako želite shvatiti zašto je toliko karizmatičan. Njegovu karizmu su voljele i vole žene (ženio se tri puta), ali i muškarci jer Iggy sebe deklarira biseksualcem.

 

Axl

AXL ROSE

Danas Rose nije ni sjena zvijezde s kraja 80-tih i početka 90-tih, već neki čudni psihopat kojem smeta ako ga netko slikava za vrijeme koncerta. Međutim, prije više od 20-tak godina Axl je bio superstar koji je bacao mase u trans. Duga kosa, marama na glavi, majica na Isusa i sprint s jednog kraja bine na drugi je nešto po čemu ćemo ga pamtiti. Da ne spominjemo cijeli niz ljepotica koje su bile u njegovom zagrljaju, te življenje rock života punim tempom. Da, Axl je bio pravi superstar!

 

Kiedis

ANTHONY KIEDIS

Zamisliti Red Hot Chili Pepperse bez njihova frontmena Anthonyja Kiedisa je nemoguće (Kiedis i basist Flea su jedini članovi koji su sudjelovali na svim albumima). Kiedis je od malih nogu imao teško djetinstvo prepuno nasilja, seksa i droge, ali izgleda da je baš to kombinacija koja privlači mase. Mnogi su ga u početku, zbog duge kose i nastupa bez majice, uspoređivali s Iggy Popom, i koliko god dva velikana imala sličnosti, ipak su i različiti. Bez obzira kako ga opisivali činjenica je da veliku većinu svoje popularnosti Peppersi mogu zahvaliti upravo Kiedisu.

 

GLASAJTE ZA NAJSEKSI HRVATICE!

najseksihrvatica2013

About author

Kult portal

Vodeći se tvrdnjom da nas nitko ne može napraviti boljima nego mi sami, Kult je web magazin namijenjen muškarcima koji se trude i žele biti – bolji

No comments