Najiščekivanija UFC borba

0

Nedjelja rano ujutro će nam konačno donjeti sraz dva smrtna neprijatelja i vrhunska borca, Jon Jonesa i Rashard Evansa

 

„Razlog zbog čega se ova borba očekuje da će biti najveća svih vremena jest neviđeno neprijateljstvo dva borca koja su dugo vremena bili prijatelji“

 

Definitivno najiščekivanija borba u posljednje vrijeme, a po mnogima i najveća borba vih vremena održat će se u noći sa subote na nedjelju u Philips Areni u Atlanti. Aktualni prvak u lakoteškoj kategoriji, i po mnogima trenutno najbolji borac UFC-a, Jon Jones treći će put braniti titulu prvaka i to protiv najvećeg neprijatelja Rashada Evansa.

Sa scoreom 15-1, jedini poraz je u stvari diskvalifikacija protiv Matta Hamilla zbog nedozvoljenih udarava laktom u susretu u kojem je potpuno dominirao, Jones je najdominantniji borac današnjice koji je prošle godine pobjedio čak tri bivša prvaka – Jacksona, Machidu i Shoguna. Treba istaknuti da su samo dva protivnika, Gusmao i Bonnar, uspjeli ostati u oktgonu na nogama do kraja borbe.

Rashad Evans nije niti malo manje uspješan. Dapače, njegov omjer 17-1 svrstava ga među najuspješnije UFC borce svih vremena. Bivši prvak, titulu je izgubio 2009. protiv Machide, u posljednje vrijeme je nanizao pobjede protiv uglednih protivnika kao što su Silva, Jackson, Ortiz ili Davis.

Razlog zbog čega se ova borba očekuje da će biti najveća svih vremena jest neviđeno neprijateljstvo dva borca koja su dugo vremena bili prijatelji. Jones se, 2009. godine, htio priključiti kampu Grega Jacksona a Evans ga je dočekao širom raširenih ruka ali uz dogovor da se nikada neće boriti jedan protiv drugog. Brzo su se sprijateljili pa su svakodnevno trenirali zajedno. Kako su oba borca redali pobjede Dana White je počeo upozoravati da će, ako nastave s pobjedama, morati u oktagon jedan protiv drugog. Evans je u međuvremenu prvi dobio priliku boriti se za titulu prvaka ali ju je morao propustiti zbog ozljede pa je Jonesu prepustio borbu sa Shogunom. Jones je pobjedio i postao najmlađi prvak u povijesti UFC-a a White je počeo inzistirati na borbi dva prijatelja. I Jones i Evans su u početku odbijali svaku pomisao, Evans je čak mislio promjeniti i težinsku kategoriju, ali se Jones odjednom predomislio i izazvao svog prijatelja. Evansa je to toliko da je razljutilo da je napustio kamp Jacksona u kojem je bio od 2005. godine te od tada nije pričao sa dotadašnjim prijateljem.

Sada već smrtni neprijatelji su se trebali susresti već dva puta. Prvu obranu titule Jones je trebao imati protiv Evansa ali je borbu odgodio zbog ozljedu ruke a drugi put je borbu odgodio Evans, također zbog ozljede. Treća će ipak biti sreća pa će Jones i Evans konačno stati jedan nasuprot drugog kako bi dobili odgovor na pitanje tko je bolji!

 

Foto: Esther Lin (mmafighting.com)

 

 

About author

Kult portal

Vodeći se tvrdnjom da nas nitko ne može napraviti boljima nego mi sami, Kult je web magazin namijenjen muškarcima koji se trude i žele biti – bolji

No comments

Važnost osobnog trenera

Prednosti treniranja s osobnim trenerom, u odnosu na individualne treninge, su velike   „Trener osmišljava  plan rada koji će biti ciljan i induvidualan, prilagođen fizičkom ...