Najgluplje smrti prošle godine

0

Zamislite, postoje i nagrade za to – Darwin Awards!


„Oba razbojnika su svoje lice obojala zlatnim sprejem na kojima je jasno pisalo da se ne nanose na kožu, u oči, te da se ne udišu“


MOPED DRAŽI OD ŽIVOTA

Iako je mali gradić Greensboro u North Carolini kiša toliko zasula, da su putevi poplavili uslijed bujica, 50-godišnja Rosanne je odlučila malim mopedom otići u samoposlugu kupiti koje pivo. U međuvremenu su putevi toliko poplavili da je policija zatvorila neke od njih, među ostalima i put koji je vodio do Rosannine kuće. Unatoč blokadama, Rosanne je na svom mopedu samo prozujala kraj zaprepaštenih policajaca, završivši u jarku kroz koji je tekla prava bujica. Policajci su joj bacili uže te je spasili ali tu nije kraj priče. Kada je policajac pošao po zapisnik, Rosanne je vidjela da joj bujica odnosi ljubljeni moped te se bacila natrag u jarak za njim! Policajci su je ponovo pokušali spasiti, ali ovaj put spasa joj nije bilo!


KAD MJEHUR PRITISNE…

Amerikanac Shawn se vraćao kući ali je upao u prometnu gužvu. U automobilu su bili i njegovi prijatelji, a kada nesretni Shawn više nije mogao izdržati, rekao je prijateljima da se mora olakšati. Na to je izašao iz automobila, preskočio ogradu… i više ga nitko nije vidio živoga! Naime, Shawn je odlučio preskočiti ogradu bez gledanja i ne shvaćajući da se nalazi na vijaduktu visine 20 metara! Pouka – prvo gledaj gdje skačeš, pa onda skoči!


EKSPLOZIVNI BANKOMAT

Dvojica belgijskih provalnika odlučila su opljačkati bankomat a kako se nisu htjeli mučiti sa probijanjem, odlučili su ga „dignuti u zrak“. Naravno, eksplozivom. Ipak, kako im matematika nikada nije bila jača strana, stavili su previše eksploziva, koji je raznio ne samo bankomat, već i oba pljačkaša. Jedan je sa teškim ozljedama glave prevezen u bolnicu gdje je preminuo, dok su drugoga skupljali idućih 12 sati sa mjesta nesreće!


OBOJANI RAZBOJNICI

Dva zamaskirana muškarca upala su u samoposlugu u malom gradiću u Sjevernoj Carolini. Izvadili su oružje, pokupili gotovinu, torbice, kreditne kartice svima koje su tamo zatekli prije nego su ih zaključali u WC. Tada počinju problemi. Oba razbojnika su svoje lice obojala zlatnim sprejem na kojima je jasno pisalo da se ne nanose na kožu, u oči, te da se ne udišu. Metalne boje poput zlatne su izuzetno otrovne pa ne čudi što su oba razbojnika odmah nakon pljačke počela teško disati a nedugo zatom su izgubili svijest. Smrt je brzo nastupila!


STARI, HOMEMADE ELEKTRIČAR

Kada je velika oluja oštetila dalekovode, 17.000 domova je ostalo bez struje. Nakon popravka struja se počela puštati u kvartove postepeno a posljednji je ostavljen dio strujne mreže koja je pokrivala samo 17 kuća. Gnjevnom 64-godišnjem starčiću je to toliko zasmetalo da se uputio sa motornom pilom u rušenje električnih stupova. Iako su ga policajci pokušali spriječiti, starčić je, nogama duboko umočenima u jarak prepun vode, počeo pilati drveni stup koji je puknuo, žice su pale u vodu, poslavši prolupalog starčića u vječna lovišta!


SPRŽENI RADIO AMATERI

Tročlana obitelj iz Floride počela se interesirati za radio valove. Učlanili su se u lokalni amaterski klub gdje su naučili osnove, kupili su svu potrebnu opremu i pošli doma sve spojiti. Antenu je trebalo montirati na vrh kuće a kako je bila noć, očigledno su zaboravili da iznad njih prijeti opasnost. Trojac se popeo na vrh, podigao veliku antenu u zrak i zabio je direktno u strujne žice dalekovoda! Treba li pisati što se dalje dogodilo? Sumnjamo!


MADRAC SURFERI

LeAnn, 30-godišnja Amerikanka došla je na „awsome“ ideju. Kako je kiša padala već danima u malom gradiću Shongaloo, Bogu iza nogu, stvorile su se bujice pa je genijalna LeAnn došla na ideju da bi bilo totalno cool surfati na madracu. Prema svjedočenju prijatelja, LeAnn je bacila madrac, bacila se na njega i u sekundi nestala iz vida. Pronašli su je 300-tinjak metara dalje, razbijenu o drveće.


URUŠENI TUNEL

Kako nikada nije imao sreće u lotu, 32-godišnji Pravin Kuse je dobio, Bog zna otkud, ideju da se zlato nalazi ispod njegove 100-godišnje kuće. Svakog dana kopao je ispod kuće, da bi nakon nekog vremena uspio prokopati 5 metara dugački tunel. Jednog dana nije se pojavio na poslu, dan kasnije ponovo, pa je pozvana policija, kojoj nije trebalo puno da otkrije da su se zidovi tunela urušili, zatrpavši nesretnog Pravina.


URUŠI SAM

Rušenje stare zgrade kako bi se napravila nova, skup je posao, ako se angažiraju stručnjaci, razmišljao je 41-godišnjak u Velikoj Britaniji, pa je odlučio obaviti sve sam. Nabavio je eksploziv, odmaknuo se par koraka i pritisnuo okidač. Zgrada se urušila a jedan je zid poklopio nesavjesnog rušitelja, koji je očigledno mislio da se dovoljno odmaknuti samo par metara, kao u crtanim filmovima.

About author

Kult portal

Vodeći se tvrdnjom da nas nitko ne može napraviti boljima nego mi sami, Kult je web magazin namijenjen muškarcima koji se trude i žele biti – bolji

No comments

Bentley Mulsanne Grand Convertible

Toples verzija Mulsanea će biti predstavljena na salonu automobila u Los Angelesu   „Novi koncept najavljuje Azure sljedeće generacije, a cijeli koncept odiše luksuzom koji ...