Najcool policijski automobili

0

Zaboravite Škode Octavie kojima se hvale naši policajci, ove zvijeri su ponosi svojih policajaca

 

„Ako ste gledali treći dio Brzih i žestokih: Tokyo Drift valjda vam je jasno odkud potreba za tako moćnim i brzim automobilima idealnim za dobro driftanje“

 

holden-ve-commodore--2-1 1600x0w

HOLDEN VE COMMODORE

Australija

Svi koji prate V8 Supercars trkaću seriju znat će da u Australiji postoje samo dva sportska trkaća automobila – Ford i Holden. Ovaj drugi je dobio upotrebu i u autralskoj policiji, automobil moćnog izgleda je dobio, nažalost, pederast „paint job“ te za naš ukus ima volan na pogrešnoj strani.

 

Mustang GT_police_car_by_Mechanicman

FORD MUSTANG GT

SAD

Za razliku od britanskih kolega nacija kauboja je uvijek imala moćne automobile. Još od kad smo bili djeca želja nam je bila sjesti u jedan od američkih policijskih automobila (za volan, ne kao zarobljenik – da ne bi bilo zabune) a današnji policijski automobili su još moćniji. Supercool Mutanga u bližoj će budućnosti zamjeniti još moćniji Chevy Camaro.

 

carboncar1

CARBON MOTORS E7

SAD

Mislili ste da ne može moćnije od Mustanga ili Camara? Promislite opet! Pred vama stoji najcool policijski automobil kojeg je svijet ikada vidio, ako pitate redakciju Kulta. Ovaj badass automobil kao da je izašao iz Transformera i samo čekamo kada će se pretvoriti u Prowla, Ironhidea, Megatrona ili Starscreama. Ovaj robusni automobil budućnosti će malo tko izazvati pa se kriminalcima tresu gaće kada ga susretnu na putu.

 

2010-jaguar-xf-diesel-s-p-1 1280x0w

JAGUAR XF

Velika Britanija

Britanski policajci, poznati po odvratnim uniformama, ipak znaju povremeno sjesti i u najsexy automobil na svijetu – Jaguar. Iako je pravilo da su policijski automobili jači od serijskih u ovom slučaju je obrnuto. V8 motor je zamjenio V6 turbodizel sa 275 KS a oim toga, totalno cool automobil su uspjeli uništiti očajnom bojom pa Jaguar sada izgleda kao da je iz Auto škole. 

 

mazdapolice

MAZDA RX-8

Japan

Japanska policija ima povijest korištenja moćnih cool automobila. Povijest je vidjela Hondu NX, Nissan Skyline GT-R ili Mitsubihi GTO a današnji policajci korite Mazdu RX-8. Ako ste gledali treći dio Brzih i žestokih: Tokyo Drift valjda vam je jasno odkud potreba za tako moćnim i brzim automobilima idealnim za dobro driftanje.

 

Porsche 911_Police_Car

PORSCHE 911

Njemačka

Iako na autobahnu nema ograničenja ipak treba pripaziti na neke stvari poput npr. bjega nakon pljačke banke. Tada bi vas mogla ganjati prava policija u Porscheu a ne Samir iz Cobre 11. Legendarni 911 je odličan izbor jer će se izvrsno ponašati i u gradskoj gužvi i brzinama preko 200 kmh po autobahnu. Jedino nam nije jasno gdje će u dvosjeda ubaciti uhićenika.

 

Lamborghini-Gallardo LP560-4_Polizia_2009_800x600_wallpaper_05

LAMBORGHINI GALLARDO LP560-4 POLIZIA

Italija

Za razliku od Ferrarija i Spykera koje su policija Italije i Nizozemske koristili samo za PR potrebe, Lamborghinija Gallarda Carabineri stvarno i koriste. Ukoliko ste na autoputevima blizu Bologne i Rima dobro pripazite. Sumnjamo da će nas ikada i presresti jer sa našim Clijima, Corsama, Golfovima dvicama i tricama ili Yugima možemo samo sanjati o brzinama kojima treba voziti da bi vas zaustavio policajac u Gallardu

 

About author

Kult portal

Vodeći se tvrdnjom da nas nitko ne može napraviti boljima nego mi sami, Kult je web magazin namijenjen muškarcima koji se trude i žele biti – bolji

No comments