Najčešće pogreške u poslovnom odijevanju

0

Poslovni outfit je puno širi pojam od nošenja samo i jedino odijela, ali unatoč tome što se ima puno više slobodne nego prije 20-tak godina, još uvijek postoje neke granice koje nikako ne bi smjeli preći.

Ruksak. Ruksaci su za sportske prilike nikako ne za poslovne, stoga svoj ruksak ostavite kod kuće i investirajte u kvalitetnu poslovnu torbu ili aktovku s kojom ćete ostaviti puno bolji dojam. A ako baš ne možete bez ruksaka posljednjih godina su se na sceni pojavili kožni ruksaci koji izgledaju ozbiljnije, ali je aktovka još uvijek bolji izbor.

Sportska obuća. Kad smo već kod sporta valja ne bi trebali isticati da sportska obuća nikako, ali baš nikako, ne ide uz poslovni izgled. Tenisice, i to određeni tipovi, se mogu nositi na odijelo ali samo u nekim neformalnim prilikama, za poslovne zaboravite na tu kombinaciju. Ukoliko želite izgledati ozbiljno na svom poslu izbacite tenisice iz glave.

Prekratke hlače. Iako je u posljednje vrijeme trend da hlače od odijela budu centimetar iznad gornjeg dijela cipele, ovo ipak ne bi trebali primjenjivati u poslovnom odijevanju. Birajte stoga hlače u kojima će vam se vidjeti što manje kože, i u kojima ćete izgledati ozbiljno i poslovno. U previeš kratkim hlačama to sigurno nećete.

Svijetli jeans. Iako bi jeans u poslovnim prilikama trebali izbjegavati, ukoliko baš želite izgledati poslovno ali ne i previše uštogljeno možete izabrati hlače od tamnog jeansa koji, za razliku od svijetlog, ne privlači pozornost na svoj materijal, a može se odlično nositi uz džempere, sako kao i na različite tipove cipela.

About author

Kult portal

Vodeći se tvrdnjom da nas nitko ne može napraviti boljima nego mi sami, Kult je web magazin namijenjen muškarcima koji se trude i žele biti – bolji

No comments

Lucy Pinder: 20 vrućih slika

Zvijezda britanskih časopisa za muškarce jedna je od najseksipilnijih Britanki   Uvaženo je mišljenje da Britanke nisu najljepše djevojke na svijetu, ali ako listate britanske ...