Najčešće grooming pogrešake

0

Osim brijanja brade, pravljenja frizure i eventualno nanošenje parfema, muškarci većinom ne posvećuju previše pozornosti groomingu. A tada se događaju i ove pogreške koje je tako lako spriječiti i ispraviti.

1. Previše parfema. Većina muškaraca pravi osnovu pogrešku pri nanošenju parfema – stavljaju ga previše. Količina parfema ne smije biti tolika da ostavljate mirisni trag kilometrima iza sebe, već samo toliko da ga djevojku ili ženu u prolazu zaintrigira. Nanesite malo na obje strane vrata te na zapešća nakon čega ih treba istrljati.

2. Neuredne obrve. Pa tko još vodi računa o obrvama, mišljenje je većine nas. I dok pravi muškarac nikada neće voditi računa o obrvama kao i žene, dakle neće ih čupati i stanjivati, ipak je potrebna minimalna pažnja. Pazite da su uredne, a one koje strše i ne mogu se dovesti u red ipak počupajte.

3. Prerasla kosa. Nemojte čekati zadnji tren za odlazak kod frizera, jer preduga i neuredna kosa nikoga neće privući, a djevojkama će dati signal da ni o njima nećete voditi računa kad ne vodite računa o sebi. Jednom kada „izaberete“ vašu frizuru, trudite se redovno odlaziti kod frizera kako bi je održavali. Jednostavnije – ukoliko netko odmah primijeti da ste se ošišali, tj, ukoliko je promjena drastična – znači da ste otišli prekasno.

4. Dlake iz nosa i ušiju. Malo tko o tome vodi računa, ali morate priznati da dlake koje vire iz ušiju i nosa i nisu prizor koji je lijep. Stoga se ili poslužite pincetom ili specijaliziranim trimerima kako ne bi i vi bili jedan od onih s „paukovim nogama“.

5. Predugo korištenje iste britvice. Bilo da koristite brijaće aparatiće kojima se britvice mijenjaju li se bacaju nakon upotrebe, važno je koristiti britvicu samo dok je dovoljno oštra. Stoga bi u pravilu britvice trebali mijenjati dva puta mjesečno. Nedovoljno oštra britvica vas može ozlijediti, a dlake neće brijati dovoljno pa nikada nećete moći ostvariti potpunu glatkoću kože.

About author

Kult portal

Vodeći se tvrdnjom da nas nitko ne može napraviti boljima nego mi sami, Kult je web magazin namijenjen muškarcima koji se trude i žele biti – bolji

No comments