Najbolji smartphone na Windowsu

0

Nokia Lumia 925 je vrhunski smartphone, ali je ograničen mogućnostima Windows OS-a

 

„Lumia 925 dolazi s kamerom rezolucije 8,7 megapiksela „posuđenom“ od 920 modela te nudi tehnologiju PureView s optičkom stabilizacijom slike“

 

Najnovija Nokia, Lumia 925, je bez sumnje jedan od najboljih smartphona koji koriste Wimdows Phone 8 OS, reći ćemo čal i najbolji, međutim, je li spremna za utrku s Galaxyjem S4, iPhoneom 5 ili HTC One? Nažalost ne, ali ne zbog nedostataka same Lumie 925, već zbog neproširenosti OS-a kojeg koristi.

Nokia Lumia 925 je izrađena od aluminija, te je prva Lumia koja koristi ovaj materijal. Međutim, aluminij je korišten na bokovima, dok je stražnja strana napravljena od plastike, a sprijeda je Gorilla Glass 2. Većinu specifikacija uređaj dijeli s modelom Lumia 920, međutim za razliku od 920, novi model ima 2 mm tanje i 50 g lakše kućište na štetu bežičnog punjenja koje se ostvaruje preko dodatnog kućišta.

Lumia 925 dolazi s kamerom rezolucije 8,7 megapiksela „posuđenom“ od 920 modela te nudi tehnologiju PureView s optičkom stabilizacijom slike. Posebnost ove Lumije je i aplikacija SmartCamera koja omogućuje okidanje deset fotografija i nudi razne opcije za uređivanje i odabir. Tu su još i Best Shot (algoritam sam izabire najbolju sliku), Action Shot (objedinjuje nekoliko slika i kreira stop-motion animaciju) te Motion Focus, opcija koja dodaje efekte pokreta onim objektima koji nisu u pokretu.

Ono prema čemu se 925 razlikuje od prijašnjeg modela 920 je korištenje AMOLED ekrana s dijagonalom od 4,5 inča i rezolucijom od 1280 x 768 px. Dok Windows Phone ne počne podržavati 1920 x 1080 px, ovo je najbolji display na tržištu, Korištenje AMOLED tehnologije omogućilo je implementaciju funkcionalnosti trajnog prikaza vremena na ekranu, čak i kad je mobitel zaključan, a otključava se dvostrukim dodirom ekrana. Za pohvalu je i vjeran prikaz slike na sunčevom svjetlu zahvaljujući tehnologiji ClearBlack.

Unutar kućišta se nalazi dvojezgreni Snapdragon procesor takta 1,5 GHz, 1 GB RAM-a, te 2000 mAh baterija koja nudi nešto duži „život“ od one u Lumie 920. Memorija Lumie 925 iznosi „samo“ 16 GB, a i ne nudi se mogućnost micro SD kartice. Međutim, najveći problem ovog modela je taj što Windows Phone 8 još nije razvijen u potpunostie, te što za njega ne postoji veliki broj aplikacija i igara kao za ostale OS.

 

 

http://www.youtube.com/watch?v=Y2O6g7epcrE

About author

Kult portal

Vodeći se tvrdnjom da nas nitko ne može napraviti boljima nego mi sami, Kult je web magazin namijenjen muškarcima koji se trude i žele biti – bolji

No comments

10 najboljih pjesama Davida Guette

Francuz David Guetta ima toliko hitova da je napraviti Top 10 gotovo nemoguć zadatak   10. WITHOUT YOU Feat. Usher (2011) David Guetta osobno smatra ...