Najbolji kokteli s rumom

0

Ovih osam koktela sa rumom bi svaki muškarac morao barem jednom isprobati

 

01Daiquri

DAIQUIRI

Prvi koktel s rumom kojeg bi trebali naučiti praviti jest Daiquiri, koktel koji je najbolji primjer kako se odlični rum izvrsno miksa s voćem! Pogotovo je važno izabrati kvalitetan rum, po mogućnosti Havana Club, kako bi okus bio bogat.

 

02Mojito

MOJITO

Još jedan koktel sa rumom kojeg je jednostavno za napraviti je popularni Mojito. Ukoliko tražite osvježavajući koktel tada je Mojito idealan izbor. Samo pazite da izaberete kvalitetan rum, iznenadili biste se kolika može biti razlika u okusu.

 

03Hurricane

HURRICANE

Ovaj koktel je poznat po svom osvježavajućem, ali istovremeno i jako snažnom, okusu, najviše zahvaljujući glavnom sastojku – kombinaciji tamnog i bijelog ruma! Kad još dodate i sokove od limete, naranče i ananasa dobili ste pravi uragan među koktelima!

 

04pinacolada

PINA COLADA

Još jedan koktel koji je obožavan (prvenstveno među ženama) zbog svog osvježavajućeg okusa. Gusti sok od ananasa, slatko vrhnje i kokosovo mlijeko u kombinaciji s rumom će vas oduševiti ukoliko volite blaže stvari koje istovremeno osvježavaju.

 

05anejo

ANEJO HIGHBALL

Anejo Highball bi po svemu trebao biti popularniji koktel nego što jest. Kombinacija ruma, likera curacao, limete i bitera već zvuči potentno, ali kada mu se doda i đumbirovo pivo ovaj koktel ubacuje u još višu brzinu!

 

06cablecar

CABLE CAR

„Žičara“ je još jedan moderni klasik za kojeg je zaslužan jedan od najvećih „miksologa“ današnjice Tony Abou-Ganim. Ovaj put su za odličan okus zaslužni Captain Morgan rum, curacao i sok od limete i užitak je zagarantiran.

 

07caipirinha

CAIPIRINHA

Izuzetno popularni brazilski koktel dolazi s glavnim sastojkom brazilskom verzijom ruma, koja se zove cachaca. Sastojci su vrlo jednostavni – limeta, šećer i cachaca, a dodavanjem određenih vrsta voća mogu se dobivati različiti okusi.

 

08darkandstormy

DARK AND STORMY

Već smo spomenuli đumbirovo pivo kao jedan od sastojaka u Anejo Highball koktelu, a u Dark and Stormy koktelu đumbirovo pivo je glavna zvijezda. U prijevodu to znači da ćete dobiti itekako potentno piće koje nije za svakoga.

About author

Kult portal

Vodeći se tvrdnjom da nas nitko ne može napraviti boljima nego mi sami, Kult je web magazin namijenjen muškarcima koji se trude i žele biti – bolji

No comments