Najbolji automobili Stevea McQueena

0

Steve McQueen je bio jedna od najvećih ikona stila svih vremena, a u njegov image zavodnika i pravog muškarca idealno su se uklapali i mnogobrojni automobili koje je obožavao voziti. Njegova garaža je bila impresivna, a mi smo izabrali pet najlegendarnijih modela iz impresivne kolekcije

 

mcqueenferrari275

FERRARI 275 GTB/4 (1967)

McQueen je svoj primjerak Ferrarija 275 GTB naručio još dok je snimo Bullit, film poznat po jednoj od najboljih scena auto potjere. I prije nego je završeno snimanje iz Maranella mu je stigao crveni Ferrari koji će mu postati jedan od njegovih najdražih automobila.

 

mcqueenmustang1

FORD MUSTANG GT-390 FASTBACK (1968)

I dok mu je Ferrari stigao za vrijeme snimanja Bullita, ovo je automobil koji je spomenuti film svojom fenomenalnom scenom potjere i proslavio. McQueenu se, kao i mnogim drugima, Mustang toliko svidio da ga je jednostavno morao imati u svojoj garaži.

 

mcqueenjaguar

JAGUAR XKSS (1956)

Ne samo jedan od najpoznatijih modela iz McQueenove garaže, već i jedan od najpoznatijih modela uopće, a sve zahvaljujući požaru u tvornici zbog čega je u konačnici napravljeno samo 16 primjeraka ovog Jaguara. Danas se nalazi u Petersen Automotive Museumu u Los Angelesu.

 

mcqueenporsche

PORSCHE 911S (1970)

Porsche 911 je jedan od najikonskijih automobila ikada, a kada još dođe u ruke Steve McQueena cijena mu skoči do čak 1,3 milijuna dolara za koliko je prodan sretnom kolekcionaru 2011. godine. Ovaj primjerak je inače dostavljen McQueenu za vrijeme snimanja filma Le Mans.

 

mcqueenlusso

FERRARI 250 GT BERLINETTA LUSSO  (1963)

Još jedan Ferrari na ovoj listi ne treba čuditi jer je McQueen bio poznat kao ljubitelj „propetih konjića“. Ovaj je model prepoznatljiv po posebnoj, naručenoj, smeđoj boji unutrašnjosti, a prije šest godina je prodan za 2,3 milijuna dolara.

About author

Kult portal

Vodeći se tvrdnjom da nas nitko ne može napraviti boljima nego mi sami, Kult je web magazin namijenjen muškarcima koji se trude i žele biti – bolji

No comments

Recenzija: Snimka seksa

Zašto se Jasona Segela uporno pokušava proglasiti nekom zvijezdom?     Na početku veze seks je kod svakog para (barem bi tako trebalo biti) vrhunski, ...