Najbolji automobili Brzih i žestokih

0

Izdvojiti 10 najboljih automobila iz franšize prepune brutalnih automobila je bio gotovo nemoguć zadatak

 

Charger

DODGE CHARGER R/T

Brzi i žestoki, Brzi i žestoki: Povratak

Ovaj automobil, kojeg je napravio Torretov otac, je toliko zastrašujuć da ga ni sam Dominic ne želi voziti jer ga se boji. Čak 900 KS radi ovaj ponos Detroita iz 1970. godine, a za njegov volan Dom ipak sjeda u prvom i četvrtom nastavku.

 

ToyotaSupra

TOYOTA SUPRA TURBO

Brzi i žestoki

Ovaj nitrom hranjeni automobil možda na prvu (najviše radi boje) ne izgleda kao zvijer, ali ovo je jedini automobil koji je natjerivao Dominicovog Chargera do samog kraja. Tko bi rekao da Supra može biti toliko brutalna?

 

Skyline

NISSAN SKYLINE GT-R

Prebrzi i prežestoki

Ovaj automobil se toliko svidio Paulu Walkeru da ga je čak imao i u privatnom životu. Nissanov Skyline je brutalni stroj koji je na ekranu izgleda izvrsno, pogotovo s plavim svjetlima. Možda previše fancy, ali je ipak dobro izgledalo.

 

Eclipse

MITSUBISHI ECLIPSE GS-T

Brzi i žestoki

Iako se pojavljuje samo na početku prvog filma franšize, Eclipse je ipak jedan od ikonskih automobila filmskog serijala. Ova zelena Eclipsa je tipičan primjer tunerskog svijeta s početka stoljeća – karbonsko tijelo, preveliki turbo, puno vizualnih dodataka…

 

Charger8

DODGE CHARGER SRT-8

Brzi i žestoki 5

Ima li ljepše stvari od krađe policijskog automobila? U petice Dom i ekipa „posuđuju“ par policijskih Chargera, ojačavaju im konstrukciju, nabrijavaju motor na 1.000 KS i bojaju u mat crnu boju. Ako nas pitate – ovo je daleko najcool auto u cijelom serijalu!

 

mustangtokyo

FORD MUSTANG

Brzi i žestoki: Tokio drift

Ovo je sve samo ne običan Mustang. Sean ga vozi u posljednjoj sceni, u utrci protiv Yakuzinog driftera, a u legendarnog Mustanga ugrađen je motor iz Nissana GT-R. Klasični automobil s brutalnim motorom – pa tko tome može odoljeti?

 

evolution

MITSUBISHI LANCER EVOLUTION VII

Prebrzi i prežestoki

Od Federalaca sigurno ne bi očekivali da će svom agentu na tajnom zadatku dati neki cool automobil pa je Brian tako u ruke dobio Evolution koji nakon obrade ipak izgleda više nego dobro. Ipak, nismo ga previše gledali u filmu pošto ga se Biran brzo riješio.

 

mazdarx7

MAZDA RX-7

Brzi i žestoki: Tokio drift

A što bi japanski drifter vozio nego japanski automobil? Hana, Seanova mentora, će na kraju ovaj automobil odvesti i u smrt, a svi aero dodaci koji su bili vidljivi u filmu su se u stvarnosti mogli i kupiti jer ih je proizvodila japanska tvrtka VeilSide.

 

gurkha

TERRADYNE GURKHA

Brzi i žestoki 5

A što bi drugo mogli očekivati od mišićima nakrcanog agenta FBI-a? Kanadsko vojno vozilo, za čijim volanom je Hobbs, je prava oklopna tvrđava kojoj streljivo ne može ništa, a juri ulicama poput konjima nakrcanog Mustanga.

 

chevelle

CHEVROLET CHEVELLE SS

Brzi i žestoki

Prvi film iz franšize je jednostavno bio nakrcan cool automobilima, a za volanom većine je bio DominicTorreto. Nitrom nakrcani Chevelle ne samo da, zahvaljujući tamno sivoj boji, izgleda fenomenalno, nego pod haubom krije pravu zvijer!

About author

Kult portal

Vodeći se tvrdnjom da nas nitko ne može napraviti boljima nego mi sami, Kult je web magazin namijenjen muškarcima koji se trude i žele biti – bolji

No comments

Što žene mrze kod muškaraca?

Bez problema možemo nabrojati što nas smeta kod žena, ali znate li što njih smeta kod nas?   „Trebali bi se paziti da računalo ne ...